• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Hilton İstanbul Maslak, lobisindeki özel sanat galerisiyle, misafirlerini adeta bir sergi alanında ağırlıyor

Hilton İstanbul Maslak, lobisindeki özel sanat galerisiyle, misafirlerini adeta bir sergi alanında ağırlıyor
Hilton İstanbul Maslak, misafirlerini tasarım harikası bir mekanda, birbirinden değerli sanat eserleri arasında ağırlıyor

TURİZMİN SESİ


Otelin lobi alanında dünyanın dört bir yanından sanat eserlerine ev sahipliği yapan özel bir sanat galerisi yer alırken, İstanbul’un modern mimari geçiş sürecine tanıklık eden otel, seyahat severlerin, yöneticilerin ve tüm misafirlerin birbirleriyle temas kurabileceği mükemmel bir ortam sunuyor. Hilton İstanbul Maslak, lobisindeki özel sanat galerisiyle, misafirlerini adeta bir sergi alanında ağırlıyor. Zarif ve şık tasarımı, büyüleyici iç mekanları ve özel sanat galerisi gibi benzersiz imkanlarıyla dikkat çeken Hilton Istanbul Maslak, hem iş seyahati hem özel seyahat misafirlerine emsalsiz, birinci sınıf konaklama deneyimi sunuyor. Otelin lobi alanında dünyanın dört bir yanından sanat eserlerine ev sahipliği yapan özel bir sanat galerisi mevcut. Misafirler sürekli değişen serginin sunduğu sanat ve fotoğraf dünyasını deneyimleme şansını yakalarken, galeride sergilenen yaratıcı deha, ilk adımdan itibaren ziyaretçilere ilham verecek nitelikte. 

hilton-istanbul-maslak,.jpg‘Sanatı yaşamın merkezine koyduk’
Hilton İstanbul Maslak, aynı zamanda tasarımıyla da dikkat çekiyor. İstanbul’un modern mimari geçiş sürecine tanıklık etmiş bir yapı olan otel, İstanbul ile yakın tarihi bağlamda doğrudan iletişimde olduğu kadar iç mekânsal yaşantısıyla da zaman süzgecinden geçmiş. Oteli tasarlarken binanın tüm yaşanmışlığını ve birikimini kabul ederek yepyeni ve çok daha heyecan verici bir yolculuğa adım atmak istediklerini belirten yüksek mimar Aybala Öz, bu yolda merhum Mete Bora’ya ait olan sanat koleksiyonunu tasarımın bir parçası olarak kabul edip, sanat eserlerinin anlattığı hikayelerle mekanlara özgü farklı kurgular oluşturduklarını söylüyor: “Gelip geçmek (konaklama) işlevini yüzeysellikten kurtarıp, sanatı yaşamın merkezinde tanımlayarak varoluşsal, görsel ve duygusal deneyimlere açık hale getirdik.

Seçilen tüm malzemeler, dokular ve renkler birbiri içine gecen birçok hikayenin sözcüsü olmaya başladı. Böylelikle tüm oda birimlerinde aynı tasarım yaklaşımıyla farklı algılar oluşturmayı başardık. Genel mekanlarda, ışık ve karanlık dengesi kendi karanlığında ışığı bulma yolculuğunu anlatıyor. Otelin ortak hacimlerinde, bu tasarım ilkesine paralel aydınlatma ögeleri kullanılarak farklı görsel oyunlar oynamaya imkan tanıdık. Bu süreçte tasarımcı olarak biz de geçmişimizi bugünümüzü ve geleceğimizi sorguladık ve herbirimiz kendi hikayemizi yeniden yazdık.”Ziyaretçilerine son derece kapsamlı bir deneyim sunmaktan heyecan duyduklarını belirten Hilton İstanbul Maslak Genel Müdürü Özkan Alkan, “Otelimiz seyahat severlerin, yöneticilerin ve tüm misafirlerimizin birbirleriyle temas kurabileceği, anlamlı birlikteliklere adım atabileceği mükemmel bir ortam sunuyor. Sanat eserleriyle dolu bir mekan, aynı zamanda düşüncelerle dolu bir mekandır. Biz, hem konuklarımızı hizmetlerimizden memnun etmeyi hem de burada geçirdikleri süre boyunca duygu ve düşüncelerine hizmet etmeyi amaçladık. Bu yüzden lobi alanımızda onlara eşsiz bir koleksiyon sergilemek istedik” diyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21