• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Hedef 2 trilyon dolarlık Dünya Helal Turizm pazarı

Hedef 2 trilyon dolarlık Dünya Helal Turizm pazarı
Türkiye 10 trilyon dolara yaklaşan dünya helal pazarı ve bunun içinde yer alan, 2 trilyon dolara doğru giden Dünya Helal Turizm pazarındaki payını artırmak üzere çalışmalarını sürdürüyor

TURİZMİN SESİ


'Dünya Aşçılar Şampiyonası', 8. Dünya Helal Zirvesi ve 9. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı kapsamında 24-27 Kasım tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlendi.Yarışmada 40 farklı ülkeden aralarında ünlü şeflerin de olduğu 200 uluslararası şef yer aldı. Türkiye'nin 60 ilinden yaklaşık 2000 şef ve aşçılık okulu öğrencileriyle öğretim görevlileri de yarışmada hünerlerini gösterdiler.
Turizm Helal Sertifikası geliyor

8-dunya-helal-zirvesi.jpgTüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (Taşpakon)  Başkanı Öner Çulfaz, Dünya helal pazarının 10 trilyon dolara yaklaştığını ve bunun içinde yer alan Dünya Helal Turizm pazarının ise 2 trilyon dolara doğru gittiğini belirtti. Ülke olarak bu pazardan 400-500 milyon dolarlık bir beklenti olduğunun altını çizen Çulfaz,yakında çıkacak ve dünya genelinde geçerli olacak 'Turizm Sektörü  Helal Sertifikası'nda yiyecek içecek ve sunumun büyük önem taşıyacağını, Türkiye’nin pazardan gitgide daha çok gelir elde etmek üzere çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı.Dünya Aşçılar Yarışmasının gördüğü büyük ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (Taşpakon)  Başkanı Öner Çulfaz, ülkemizin gastronomi yönünden büyük bir çeşitlilik ve zenginlik barındırdığını, bunu tüm dünyaya göstermeyi hedeflediklerini vurguladı.Aşçılar Şampiyonası Etkinlik komitesinin de başında yer alan Çulfaz, “Milli şeflerimizle bu yemekleri ve sunumları gerçekleştirerek, dünyaya tanıtıp anlattık. Böylece Helal turizm pazarında ülkemiz adına güzel bir tanıtım gerçekleştirmiş olduk. Kurucusu olduğumuz Dünya Müslüman Ülkeleri Aşçılar Dernekleri Platformu WİCS’ in üyesi ülkeler başta olmak üzere onlarca ülkenin temsilci, jüri üyesi ve yarışmacı gönderdiği dopdolu organizasyon yapıldı” dedi.

Ülkelerde Türkiye ilk üçte
Dünya Şampiyonası Ülkeler Yarışıyor bölümünde birinciliği Özbekistan, ikinciliği Moldova, üçüncülüğü Türkiye ve Suudi Arabistan kazandı. Yarışma kapalı kutu şeklinde menünün son anda yarışmacılara aktarıldığı konseptte gerçekleştirildi.Gençlerin desteklendiği ‘Okullar Yarışıyor’da ise 90’a yakın okul büyük bir heyecanla en güzel tatları yaparak kupaları kapmak için karşılaştılar. Değerlendirilme yapılırken ekip ruhuna, ekip olarak uyuma ve başarıya önem verildi.

8-dunya-helal-zirvesi-001.jpgGençler en leziz tatları sundu
Lise kategorisinde birincilik kupası Bolu Mengen Aşçılık Lisesi’nin oldu. İkinciliği Ahmet San Gezici Lisesi, üçüncülüğü Mithat Paşa Meslek Lisesi kazandı.Üniversitelerde Malezya birinciliği göğüslerken, ikinciliği Kıbrıs kazandı. Üçüncü ise Türkiye’den Çanakkale Gökçeada oldu.

Dört gün boyunca çiğ köfte, baklava, tokmak köfte yapımı, lezzet sokağı şovları gibi farklı sunumlar ve oturumların yapıldığı etkinliklerde, birincinin yanı sıra bir de 'Klasman Kupası'nın verildiği yarışmalar gerçekleştirildi. Büyük kupa olarak tanımlanan Klasman Kupası’nın ödül töreninde Senegal Ticaret Bakanı da hazır bulundu.Jüri altısı yabancı, ikisi Türk toplam sekiz otoriteden oluştu. Bir de saha jürisi vardı.Uluslararası arenaya taşınan yarışmanın bundan sonra da gelenekselleşecek bir şampiyona haline getirilmesi amaçlanıyor.

Dünya Aşçılık Klasman kupası Moldova’ya gitti
Fuarda dört gün boyunca süren Dünya Aşçılık Şampiyonası dünkü ödül töreninin ardından bugünde klasman kupasıyla sona erdi. Klasman kupasında gösterdikleri performanstan, katılımındaki davranışlarından dolayı Moldova’ya gitti. Kupayı bizzat Senegal Ticaret Bakanı kendisine verdi. Aynı zamanda bugün yarışmada olan özel çocuklar, plaketlerini Dünya Helal Zirvesi Konsey Başkanı ve Discovery Events Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete’nin ellerinden aldılar.

Podyumda muhafazakar moda rüzgarları

Yerli ve yabancı birçok firmanın son kreasyonlarını tanıttığı Modest Fashion defileleri, podyumda muhafazakar moda rüzgarları estirdi.8. Dünya Helal Zirvesi ve 9. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı kapsamında 24-27 Kasım tarihlerinde Modest Fashion defileleri İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlendi.Dünyanın birçok ülkesinden moda tasarımcılarının imzasını taşıyan koleksiyonlar büyük ilgi gördü.Defilelerde Ürdün, Endonezya, Senegal, İspanya ve Fas’tan moda tasarımcıları hünerlerini gösterdiler.Muhafazakâr giyim ve aksesuar firmalarının katılım yaparak ürünlerini tanıttığı Muhafazakar Moda ve Sanat Sokağı da Helal Expo Fuarı’nda ziyaretçileri ile buluştu.


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21