• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

Fransız Yelkenci; Lionel PEAN Martı Marina & Yacht Club’te

Fransız Yelkenci; Lionel PEAN Martı Marina & Yacht Club’te
Martı Marina & Yacht Club’te ‘’ Martı Marina Dünya Denizcileri Buluşmaları -1 ‘’ kapsamında gerçekleştirilen seri buluşmaların ilk konuğu, efsane yelkenci Lionel PEAN oldu
TURİZMİN SESİ

Atlantik Rekortmeni Efsane Yelkenci Lionel PEAN, MARTI MARİNA & YACHT CLUB ‘ın Davetlisi Olarak Geldiği Marmaris’te Yelken Meraklıları İle Buluştu. Akdeniz ve Ege'nin birleştiği,  Hisarönü Körfezi- Orhaniye Koyu’ndaki Martı Marina & Yacht Club, 9- 13 Temmuz tarihleri arasında ünlü yelkenci Lionel PEAN’i ağırladı.  Türk yelkenciler ile bir araya gelen PEAN, hayatı, yelken sporu ve projelerini hakkında bir sunum yaptı ve soruları yanıtladı.
 
efsane-yelkenci-lionel-pean,marti-marina-dunya-denizcileri-bulusmalari,2.jpg
 
23 Yaşında Solo Atlantik Geçişi Yapan Fransız Yelkenci; Lionel PEAN
1956 yılında Kuzey Fransa’da dünyaya gelen ünlü yelkenci Lionel PEAN, genç yaşından beri birçok başarıya imza attı. Whitbread Dünya Turu yarışı (Volvo Ocean Race) Birinciliği, L’Esprit D’équipe teknesi ile FIGARO Sınıfı Şampiyonluğu, 12 Metre Dünya Şampiyonluğu, Sovereign ile Transatlantik Geçiş Rekor Denemesi ve yarış birinciliği bulunan PEAN, SOJANA ile 7’si tek başına olmak üzere 20’den fazla kez Atlantik’i geçti. Bugünlerde St Tropez’de yaşayan ve mega yatlar ile ilgili projeler düzenleyen PEAN, yelken meraklıları ile Martı Marina & Yacht Club’te deneyimlerini paylaştı. 
Yelken Sporunda Sponsorluğun Önemine Vurgu
 
42 yılda 350.000 deniz mili yol kat eden yelkenci sunumu sırasında başına gelen ilginç olayları ve tehlikeleri anlattı. Geleceğe ilişkin projeleri arasında özellikle ekolojik port projesini vurgulayan L. PEAN, dünya yelkenciliğinin gelişmesi hakkında ise ‘’ Fransa’da ve Dünya’da yelken sporunun bu kadar gelişmiş olmasını sponsor kurumunun gücüne bağlayarak “ yelkenciliğin gelişmesi beklenen ülkelerde, iş dünyası ile yelkencilerin sponsorluk kurumunu kazan-kazan ilkesiyle çalıştırmaları gerektiğini belirterek, ölçümlemeye dikkat çekti.  
 
Efsane Yelkenci Martı Yelken Kulübü’nde Genç Yelkencilerle Buluştu
İlk Atlantik geçişini 15 yaşında gerçekleştiren denizci, çocukluk hayallerinin hep yelken ve denizler hakkında olduğunu söyleyerek bir soru üzerine  ‘’Dünyada 3 tür insan vardır; yaşayanlar, ölüler ve denizciler ...’’ dedi.  
 
Orhaniye Martı Marina & Yacht Club 
1996 yılından bu yana hizmet veren Türkiye’nin en köklü turizm markası Martı Grubu’na ait olan Martı Marina & Yacht Club, güvenlik, temizlik, kalite, deneyimli personel, konfor alanlarında yapılan değerlendirmeler sonucunda, The Yacht Harbour Association (TYHA) tarafından “5 Altın Çıpa” ile sertifikalandırıldı. Martı Marina&Yacht Club; yüksek standartlı bağlama iskeleleri, teknik servisi, sosyal tesis olanakları ve ayrıcalıklı hizmet anlayışı ile yat sahiplerinin ihtiyaç duyacağı her türlü bakım-onarım imkanı en üst düzeyde sunuyor.  “Mavi Bayraklı” Martı Marina&Yacht Club, tekne sahiplerine verdiği servislerin yanı sıra Martı Hemithea Hotel ile konuklarına seçkin, şık ve zevkli bir ortamda; çok özel bir hizmet anlayışıyla, standartların ve alışkanlıkların ötesinde bir konaklama imkanı sunuyor. Kazıklar ve yüzer iskeleler üstünde inşa edilen ve bu sayede denizin temiz kalması sağlanan Türkiye’nin ilk denize girilebilen marinası olma özelliği ile dünden bugüne yat sahiplerinin önemli bir uğrak yeri olan Martı Marina&Yacht Club’da, scuba diving, wind surfing gibi su sporları ile birlikte yelken eğitimi, kaptanlı yat veya yelkenli kiralama hizmeti ve kişiye özel kaptanlık eğitimleri de veriliyor. Denizde 430 ve karada 100 olmak üzere toplam 530 tekne bağlama kapasitesi olan marinada Club Mistral ise özel lezzetler sunuluyor.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21