• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Flamingo Tours, COOP TRR'nin katkılarıyla Türkiye'de operasyona başlamaya hazırlanıyor

Flamingo Tours, COOP TRR'nin katkılarıyla Türkiye'de operasyona başlamaya hazırlanıyor
Avrupa Türk Seyahat Acenteleri Birliği'nin (COOP TRR) Türkiye turizmine katkıları büyüyerek sürüyor

TURİZMİN SESİ


Bulgaristan kökenli dev otel zinciri Albena Otelleri’nin sahibi olduğu Flamingo Tours, COOP TRR'nin katkılarıyla Türkiye'de operasyona başlamaya hazırlanıyor. COOP TRR CEO'su Cumhur Sefer ve Flamingo Tours Almanya Müdürü Marin Vasilev, geçtiğimiz günlerde Antalya'yı ziyaret ederek turist göndermek için gerekli görüşmeleri yaptı. Türkiye'den bir incoming acentesi ile iş yapmak üzere prensipte anlaşan Flamingo Tours, Kasım ayından itibaren Antalya'ya grup yollayacak.

COOP TRR CEO'su Cumhur Sefer, başta Almanya olmak üzere Avrupa'daki Türk turizmine olan yüksek ilgiyi sıcak tutmak için çalıştıklarının altını çiziyor.  Faaliyet göstermeye başladıklarından bu yana pek çok tur operatörünün ilgisini çekmeyi başardıklarını söyleyen Sefer, büyüklerin yanı sıra orta ve küçük ölçekli tur operatörleriyle sürekli temas halinde olduklarını ifade ediyor.  Bunların COOP TRR üyelerinden kendi turizm ürünlerini de satmayı istediğini anlatan Sefer, "Türkiye ile çalışmak isteyen çok yeni tur operatörleri var. Bizlere gelip Türkiye ile aralarında köprü olmamızı istiyorlar. Flamingo Tours da bunlardan bir tanesiydi. Türkiye turizmi konusunda COOP TRR'den danışmanlık isteyen Flamingo Tours, Bulgaristan kökenli bir operatör ve hitap ettiği turist profilinde Almanlar'ın yanı sıra Ruslar da mevcut. Almanya'dan operasyonlarını öncelikli olarak Bulgaristan'a yapıyorlar. Bulgaristan'ın yanı sıra ikinci bir ülke arayışları vardı, bizim de desteğimizle Türkiye'de karar kıldılar" diyor. 

Almanya'daki Türk kökenli operatörler desteklenmeli
Flamingo Tours'un ilk operasyonlarını gerçekleştirmesi için Antalya'daki bir incoming acentesi ile işbirliği yapmasına aracılık ettiklerini anlatan Cumhur Sefer, bu türden çalışmalarının devam edeceğinin de haberini veriyor. Küçük ama daha esnek, yani daha hızlı aksiyonlar yapabilen tur operatörlerinin Türk turizmine katkılarının en yakın yaşanan krizde kendisini gösterdiğini söyleyen Sefer, "Avrupa'daki Türk kökenli tur operatörlerinin sayısı ne yazık ki geçmişte yaşanan olumsuz süreçte gitgide azaldı. Büyükler yok olurken küçükler zor da olsa ayakta kalmayı başardı. Başardılar çünkü esnek yapıları sayesinde hızlı aksiyonlar yapabildiler. İşte COOP TRR olarak bizim amacımız da bunları desteklemek ve yılmadan devam etmeleri için ürünlerini pazarlamak. Almanya'daki Türk kökenli operatörlerin sayısı çoğalırsa kriz bile olsa ülkemize yapılan tatil satışları sürecektir" yorumunu yapıyor.

Türkiye’ye COOP TRR sayesinde girdi
Cumhur Sefer'le birlikte Antalya'ya gelerek görüşmeler yapan Flamingo Tours Almanya Müdürü Marin Vasilev de, Türk turizminin geleceğinin parlak olduğunu söylüyor. Marin Vasilev, COOP TRR aracılığıyla tanıdıkları Türk otellerinin kalitesinin de üst düzey olduğunu görmekten memnuniyet duyduklarını ifade ediyor. Flamingo Tours'un Bulgaristan dışında gireceği ilk destinasyonun Türkiye olacağını açıklayan Vasilev, COOP TRR'nin bu operasyon için ilk kapıyı açtığını kaydediyor. Vasilev, şöyle konuşuyor: "COOP TRR, sadece Türkiye'yi iyi bilen bir kuruluş değil, aynı zamanda Avrupa pazarını çok iyi biliyorlar, nabzını tutabiliyorlar. İşte bu yüzden Türkiye ile çalışmalarımız için öncelikle onlardan danışmanlık aldık, kendilerine güvenimiz tam. COOP TRR'nin birikimlerinden daha çok faydalanacağız."

Antalya ile başlayacak Türkiye’ye yayılacak
Antalya'daki hedeflerinin öncelikle başarılı bir başlangıç yapmak olduğunu vurgulayan Vasilev, sahibi oldukları Bulgaristan'daki Albena Otel zincirinin aile ve spor turizminde öne çıktığını aktarıyor. Vasilev, bu alanda Türk otellerinin durumunun da çok iyi olmasının önemli bir avantaj olduğunun altını çizerek, bundan sonra bu konsept için Bulgaristan'a çok sık gelen turist profilini Antalya'ya da yönlendireceklerini bildiriyor.
Bulgaristan, Türk turizminden çok şey öğrenecek

Flamingo Tours Almanya Müdürü Marin Vasilev, Bulgaristan'da turizm sezonunun dört ayla sınırlı kalmasına karşın Antalya'nın neredeyse tüm yıla yayılan uzun sezonunun kendileri için en büyük avantaj olduğunu da vurguluyor. Vasilev, Antalya'ya ilk turist gruplarını Kasım ayından itibaren göndermeye başlayacaklarını kaydederek, bunun için hali hazırda Bulgaristan için çalıştıkları Sunexpress havayolu şirketi ile anlaştıklarını bildiriyor. Vasilev, "Amacımız Antalya ile başlayacak operasyonlarımızın Türkiye'nin diğer bölgelerine de yaymak. Bulgaristan, Türk turizminden çok şey öğrenecek " diyor.  

COOP TRR Türkiye Temsilcisi Mümtaz Özaslangöz de, Flamingo Tours'un Antalya'da görüştüğü üç incoming acentesinden birisiyle prensipte anlaştığını açıklıyor. Resmi olarak sözleşmelerin imzalanmasıyla bu yeni işbirliğinin duyurusunu yapacakları bilgisini veren Özaslangöz, COOP TRR'nin Antalya'ya turist getirecek yeni şirketlerle görüşmelerinin sürdüğünü söylüyor. 

FLAMINGO TOURS
Flamingo Tours’un sahibi Bulgaristan kökenli dev otel zinciri Albena Otelleri. Albena, Romanya-Türkiye sınırı arasındaki bölgenin adı aynı zamanda. Çatısı altında 45 otel olan Albena Otelleri, ülkenin Karadeniz kıyısı boyunca her türden turistik tesisleriyle hizmet veriyor. Tatil, spor, SPA, Wellness, Kayak Merkezi, eğlence, su parkı alanlarında öne çıkan tesislerin ülke dışındaki marka bilinirliği de yüksek. Albena, bu yıl otellerinin kapasitesini genişletmek için 23 milyon Lev (11,8 milyon Euro) yatırım yapacağını açıkladı. 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21