• BIST 14450.94
  • Altın 6619.01
  • Dolar 45.2144
  • Euro 52.9133
  • İzmir 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Ankara 12 °C
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu

ESKİ GALATA ŞENLENECEK

ESKİ GALATA ŞENLENECEK
Uzun süredir trafiğe kapalı olan eski Galata Köprüsü önümüzdeki ay Sütlüce-Feshane arasına taşınacak
TURİZMİN SESİ
Sütlüce Kültür Merkezi'ni Feshane'ye bağlayacak köprüden yalnızca yayalar geçiş yapacak.. İstanbullulara 80 yıl hizmet verdikten sonra bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında tahrip olan eski Galata Köprüsü önümüzdeki ay Feshane ile Sütlüce arasına taşınacak. Yapımı 11 yıl süren ve geçtiğimiz haftalarda açılışı yapılan Sütlüce Kültür Merkezi'nden Feshane'ye köprü üzerinden yaya geçişi sağlanacak. Eski Galata Köprüsü motorlu araç trafiğine kapatılacak, yalnızca yaya trafiğine açık olacak.

BALAT-HASKÖY ARASINDAYDI
Balat-Hasköy arasına 1992 yılında taşınan eski Galata Köprüsü'nü kente yeniden kazandırmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, köprüyü kayıtlara tiyatro salonu olarak geçirdi. İstanbul Şehir Tiyatroları bünyesinde adı bulunan ve kapasitesi koltuksuz seyircili olarak kayıt edilen eski Galata Köprüsü üzerinde düzenli olarak oyun sergilenmiyordu. Sütlüce Kültür Merkezi'nin açılışıyla köprüyü taşıma kararı alan Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Köprü üzerinde bu akış sağlanırken daha önce yapılan farklı etkinlikler düzenlenmeyecektir. Sütlüce Kültür Merkezi zaten bu etkinlikler için yapılmıştır" denildi.

YANGINDA BÜYÜK HASAR GÖRDÜ
1845'te Sultan Abdülmecid zamanında Bezm-i Alem Valide Sultan tarafından yaptırılan Galata Köprüsü farklı zamanlarda yenilendi. En son 1912'de tadilatı yapılan tarihi köprü 16 Mayıs 1992'de çıkan yangınla büyük hasar gördü. Büyük zarar gören köprü araç trafiğine kapatılarak bulunduğu yerden taşınıp Balat-Hasköy arasına yerleştirildi. Yerine altında eğlence mekânlarının bulunduğu yeni bir köprü yapıldı.

YENİ GALATA KÖPRÜSÜ BU GECE KAPALI
Yeni Galata Köprüsü bu gece yarısından itibaren 01.00 ila 04.30 arasında, bakım çalışmaları nedeniyle araç ve yaya trafiğine kapalı tutulacak.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21