• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

Eleman-net Tatil Tercihlerini Araştırdı

Eleman-net Tatil Tercihlerini Araştırdı
Eleman.net tarafından gerçekleştirilen "Mavi Yakalı Çalışanların Yıllık İzin Araştırması"na göre, çalışanların konaklama için ilk tercihleri lüks otellerden yana oldu

TURİZMİN SESİ


Eleman.net üyesi 11 bin 932 adayın katılımıyla gerçekleştirilen anket çalışmasına göre; ankete katılanların yüzde 51,57'si yıllık izinlerini tatil yaparak değerlendireceğini belirtti. Tatilinizi nerede geçireceksiniz sorusuna verilen yanıtlar arasında ise yüzde 34,31 oranla oteller ilk sırada yer aldı. Mavi yakalıların konaklama tercihinde tatil köyleri yüzde 23,3'lük pay ile 2. sıraya sahipken, onu yüzde 15,33 lük oranla kamplar, yüzde 11,6 ile pansiyonlar, yüzde 10,3 lük oranla da apartlar takip ediyor. Dağılıma göre en az tercih edilen konaklama şeklinin ise yüzde 4 oranla devremülkler olduğu görülüyor. Eleman.net mavi yaka çalışanların yıllık izinlerini nasıl değerlendireceklerini araştırdı. Eleman.net tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, mavi yaka çalışanların yüzde 51.57 si yıllık izinde tatil yapacakken yüzde 21,33' ü aile, akraba ziyareti yaparak, yüzde14,6' sı evde dinlenerek, yüzde 9,8'i eğitim ve gelişim programlarına katılarak, yüzde12,5'i ek iş yaparak, yıllık iznini değerlendirmeyi tercih ediyor. Yılın büyük bölümünü beden gücüne dayalı çalışarak geçiren mavi yakalı çalışanlar için tatil sezonu daha konforlu tatil düşüncesini de beraberinde getiriyor. Yıl boyunca çalışmanın ardından sınırlı tatil süresinde kendilerine uygun, huzurlu ve her şey dahil tatil sistemlerini tercih ediyorlar.
 

Yıllık izninizi nasıl değerlendireceksiniz?

%51,58

Tatile giderek

%21,33

Aile/ akraba ziyareti yaparak

%14,06

Evde dinlenerek.

%12,05

Ek iş yaparak.

%9,8

Eğitim ve gelişim programlarını değerlendirerek.

Mavi yakalılar konforlu tatil tercih ediyor

Konaklama tercihi olarak otellerin fiyat politikası sebebiyle mavi yakalı çalışanların tercihlerinde son sırada yer alacağı düşünülmekte. Oysa Türkiye'nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları sitesi Eleman.net'in gerçekleştirdiği "Mavi Yakalı Çalışanların Yıllık İzin Araştırması" mavi yaka çalışanların büyük çoğunluğunun lüks otel ve tatil köylerinde konaklamayı tercih ettiklerini ortaya koyuyor. Araştırma çalışmasının sonuçlarına göre yüzde 34,31'i konaklama olarak otel tercih ediyor.

Tatilde ne şekilde konaklamayı tercih edersiniz?

%36,31

Otel

%23,30

Tatil Köyü

%15,30

Kamp/Çadır

%11,6

Pansiyon

%10,3

Apart

%4

Devremülk

Yerli turistin tercihi yurt içinde tatil

Yıllık izne çıkacak olan çalışanlar ağırlıklı olarak yurt içinde, erken rezervasyon fırsatı ile ucuz tatil yapma imkanından yararlanıyor. Erken rezervasyon ile daha ucuz tatil yapma imkanının olması yerli turistin planlı ve programlı tatil alışkanlığı edinmesini  de sağlıyor. Bu yıl yerli turistin geçen yıllara göre erken rezervasyon imkanından 4- 5 ay önce yararlanmaya başladığı kaynaklardan edinilen bilgiler arasında. Her kesimin ekonomik gücü dahilin de tatil paketlerinin sunulması ve kredi kartına taksit imkanı gibi avantajlarında olması mavi yaka çalışanlarında planlı tatil yapma alışkanlığını edinmesini olumlu yönde etkiliyor.

Yıllık izin kullanmanın çalışan üzerinde olumlu etkilerinin olduğunun altını çizen Eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu: "Tatil sonucunda artan moral ve motivasyonun daha verimli çalışmaya yol açacağı düşünülmeli. Yılın büyük bölümünü kapalı ofislerde ve çalışma sahasında geçiren iş hayatının yorucu temposu içinde koşturup duran her bireyin zihinsel ve bedensel dinlenmeye ihtiyacı olduğu gözardı edilemez.Bireylerin dinlenip enerjik ve gerginliklerinden arınmış şekilde işine dönmesi verimliliği de arttıracaktır. Ayrıca bu yıl hem yabancı turist açısından kan kaybeden Turizm sektörü hem de yerli turistin de seçim ve ramazan ayı sebebiyle tatil planlarını temmuzun ikinci yarısına bırakması turizm pazarında ağustos ayında hareket sağlayacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21