• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

EGD YAZA MERHABA DEDİ

EGD YAZA MERHABA DEDİ
Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından düzenlenen 'Ekonomi Basını Başarı Ödülleri', Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katıldığı törenle verildi

TURİZMİN SESİ


Bora ÖZGEN
İstanbul(TURİZMİN SESİ-) EGD'nin geleneksel Yaza Merhaba Kokteyli ve Ekonomi Basını Başarı Ödülleri töreni İTO Cemile Sultan Korusu'nda yapıldı.

Törene katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan,Avrupa'nın ciddi sorunları bulunduğunu ve İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görmedikleri büyüklükte bir sorunun hala çözülemediğini ve krizin fazlar, şekiller değiştirerek devam ettiğini ifade eden Babacan, böylesi kritik bir dönemde, dünya ve Avrupa'nın geleceğinin sorgulandığı bir dönemde ekonomi gazeteciliğinin de çok önem taşıdığını söyledi.

Babacan, gazetelerin ekonomi sayfaları, dergiler, ekonomi kanalları ve internet medyasının ekonomi konusunda büyük aşama kaydettiğini, artık çok daha sıhhatli ve sağlıklı haberler gördüklerini, daha doğru haberlerin daha hızlı şekilde halkla ve iş dünyasıyla buluşturulduğunu dile getirdi.

Yapılan yorum ve değerlendirmelere baktıklarında kalitenin çok çok yükseldiğine, çok daha bilinçli ve dikkatli ekonomi yorumları yapıldığına işaret eden Babacan,“Türkiye'nin kendine öz güveni ekonomi gazetecilerine de yansımış durumda.

Türkiye'den bakıp Avrupa ve dünya ile ilgili hızlı haberleri halkımız Türkiye'de takip etme imkanı buluyor hem de dünya ile ilgili yorumları takip ediyor. Ben yakalanan bu ivme için, ekonomi gazeteciliğinde gelinen nokta ve kalite için tüm gazeteci arkadaşlarımızı kutluyorum. Çok önemli bir sorumluluk, önemli mesuliyet, kritik dönemde başarılı bir sınav veriliyor.




EGD Başkanı Celal Toprak da konuşmasında gazeteciliğin hala çok zor şartlarda yapıldığını ifade ederek, bu zor şartlarda iyi ekonomi haberi ve programları yapıldığı için mutlu olduğunu dile getirdi. Toprak, ödül alacak haberleri belirlerken bir hayli zorlandıklarını, bu yüzden bazı dallarda iki kişiye birden ödül vermek durumunda kaldıklarını söyledi. EGD Baskanı, ödüller için yaklaşık 200 başvuru olduğu bilgisini verdi.

ÖDÜL ALANLAR
Yazılı basın başarı öyküsü ödülü Ekonomist dergisinden ''Tuncelili Aynur'un Almanya mucizesi'' haberiyle Burcu Tuvay, söyleşi röportaj dalında Ekonomist dergisinden ''Bitliste boşaltılmış altı köyüne hayat veriyor''  haberiyle Sibel Atik, Habertürk gazetesinden ''Zamanı gelince gittiler şimdi hayata döndüler'' başlıklı haberiyle Esen Evran, söyleşi röpörtaj televizyon dalında da Cihan Network TV'den ''Başkent konukları Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile söyleşi nedeniyle Hasan Bozkurt aldı. Ekonomi haberi yazılı basın dalında Vatan gazetesinden ''1 milyar lira haram oldu'' haberiyle Ufuk Şanlı, Habertürk gazetesinden ''Mercedes'leri var haberi yok'' haberiyle Rahim Ak, ekonomi haberi internet dalında da ''www.hurriyet.com.tr''den ''Erbakan Hoca'nın gümüş motor'u sustu'' haberiyle Dinçer Gökçe aldı.Ekonomi yazarı dalında Milliyet gazetesinden Osman Ulagay, Zaman gazetesinden Kadir Dikbaş, ekonomi programı dalında Bloomberg HT'den sabah programı ile Cüneyt Başaran ve Açıl Sezen, yazılı basında ''Grafik tasarım'' dalında Habertürk'den Barış Bektaş ''İMKB çıkışıyla dünyayı yine kıskandırdı'' haberiyle ödül aldı.Yazılı basında ''Yılın Sektör Haberi'' dalında Habertürk'den ''Turizmde Ergenekon'a kadar uzanan derin tur'' haberiyle Ünsal Ereke, Radikal gazetesinden de ''Yaşlılıktan acil satılık şirket'' haberiyle Sibel Cingi aldı.  Yerel Basın ödülü dalında Batman Çağdaş gazetesinden ''Yörenin Değişmeyen yüzü şiddet ve yoksulluk'' haberiyle Barış Arslan, Refleks gazetesinden de Mehmet Uluğtürkan aldı.Jüri Özel Ödülü Hürriyet gazetesinden Ege Cansen'e, Turkcell Özel Ödülü Yeni Şafak'tan Melih Bayram Dede'ye, Nezih Demirkent Özel Ödülü de Sabah gazetesinden ''Bilge köyünde AB yolculuğu'' haberiyle Metin Can'a, Namık Ahıska Özel Ödülü Para dergisinden ''Şifadan gelen kazanç' haberiyle Para dergisinden Erkan Kızılocak, Bülent Yardımcı Özel Ödülü de Bugün gazetesinden ''Çalışana Fastfood işkencesi'' haberiyle Zeynep Ceylan'a verildi


Gecede ayrıca EGD Başkanı Celal Toprak, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a günün anısına plaket verdi. İMKB Başkanı İbrahim Turhan, katkılarından dolayı İstanbul Ticaret Odası adına Basın Danışmanı Mesut Taşkın'a, SPK Başkanı Vedat Akgiray da gecenin ana sponsoru Turkcell'in Kurumsal İlişkiler Müdürü Mustafa Kutlay'a plaket verdi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da jüri üyelerine plaket sundu.

İş dünyasının temsilcileri ile çok sayıda gazetecinin hazır bulunduğu geceye katılanlar arsında;

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak,VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan , Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay İstanbul Kapalı Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Dr. Hasan Fırat,Amplio CEO'su Alaeddin Babaoglu ve Antik Hotel Genel md Sevda Yılgaz vardı.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21