• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

Değişim Hareketinin “Büyük ANTALYA” Buluşması Concorde  Resort  Otel’de Gerçekleşti

Değişim Hareketinin “Büyük ANTALYA” Buluşması Concorde  Resort  Otel’de Gerçekleşti
Bu sektörle ilgili kriz ve sıkıntılar kapıya dayanmasaydı hiç farkına varmayacakmışız “UYUTULMUŞUZ”

TURİZMİN SESİ


Antalya'da gerçekleştirilen organizasyona MICE Sektörünün yakından tanıdığı Hüseyin Kurt'un imzasını taşıyan organizasyonda her şey düşünülmüştü.

firuz-baglikaya,tursab,huseyin-kurt.jpgProfesyonel bir organizasyona imza atan Hüseyin Kurt yaptığı organizasyon dikkatlerden kaçmadı. Salonda yerini alan konuk acentelerin yemekli toplantısında, TÜRSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya'yı  tüm acenteler ayakta alkışladı. 

firuz-baglikaya,tursab.jpgTÜRSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya,çok uzun bir yoldan geldik Türkiye’nin her köşesini gezmeye çalıştık. Her yere ulaşmaya çalıştık. Ulaştığımız ulaşamadığımız herkese buradan teşekkür ediyoruz. 

firuz-baglikaya,tursab-001.jpgBU BİR TEŞEKKÜR DAVETİ
Bize desteklerinden dolayı  denetime tabi tutulan,  bize desteklerinden dolayı bin türlü  hakaretlere maruz kalan arkadaşlarıma dik duruşlarından dolayı teşekkür ederim. Özellikle bu bölgeye teşekkür etmek için bu buluşmayı gerçekleştirdik. Bu bölgeye turist getirdiğimiz ekmeğimizi kazandığımız iş ortaklıkları yaptığımız turist getirdiğimiz  bir bölge…  her ne kadar  sevgili başkanımız nereye turist getiriyor dese de sizler bunu çok net biliyorsunuz.

firuz-baglikaya,tursab-002.jpgTEMSİLDE ÇOK CİDDİ SIKINTILAR YAŞADIK
Dünyada turizm hareketi her geçen gün artıyor. Organize seyahat hareketi  her geçen gün büyüyor.  Bölgemizde olan sıkıntılar  hepsi üst üste geldi biz bırakın büyümeyi %40 Pazar kaybettik. Bunu en doğal yaşan bölge Antalya oldu.  Sektörle ilgili sıkıntılar çıktı. Bu sektörle ilgili sıkıntıları kapıya dayanmasaydı hiç farkına varmayacakmışız. Bu sıkıntılara cevap aramak için telefonlar çalıyor cevap yok. kapılar çalındı cevap yok. Temsilde çok büyük sıkıntılar çektik. Mikrofon uzatıldı Kriz profesörüyüz dediler.  Mikrofon uzatıldı Rus gelmezse Çinli gelir dediler. Bu anlayış tribüne oynana bir yaklaşımdır. Bu ne kadar bir popülist bir yaklaşım konuya sempatik yaklaşan bir söylem olduğunu sizler anlıyorsunuz. Ne zaman mikrofon uzatsalar Fadime fıkrası anlattılar.   

firuz-baglikaya,tursab-003.jpgBİZİM SIKINTILARIMIZI DİNLEMEDİLER
Bizim dertlerimizi sıkıntılarımızı dikkate almadılar. Mesleğimizle ilgili sıkıntılar yaşamaya başladık. Durup dururken  transfer yapamaz hale geldik. Bilet satışları ile ilgili sorunlar yaşadık. Havaalanlarına giremez olduk annemizi ablamızı havaalnına gitmeye kalksak belgeler istenmeye başlandı. Bu sıkıntılar olmasaydı Türsab’da ikinci başkandım. Mevki zaten vardı. Neden istifa ettim bu yola çıktım. Hiç kimsenin rahatını bozmak için yola çıkmadım.  

MÜZELER SORUNUNA AÇIKLIK GETİREYİM
Müze bileti ihalesi için bir açıklama yapmak istiyorum. TÜRSAB LTD ihaleye girdi ve aldı.  Bu ihale  yükleniciye işletme payı olarak % 11  pay  firmaya veriyor .  İhalenin 28/28 maddesi diyor ki TÜRSAB’a üye olan acentelere müze biletlerinde  %25 indirim yapacaksınız diyor. Yüzde 11 cebine alacaksın %25 indirim yapacaksın diyor. Eee niye %20 acenteye veriyorsun dedik, masrafı var dediler.  %11  işletme payı zaten alıyorsunuz . Bu %11’den  işletme-turnike ve eleman giderleri için. Neden bizden  %5’ i kesiyorsunuz. Bize  % 20’den bilet sattılar. Haksız bir biçimde %5 ‘i aldılar. Birliğimiz olduğu için ses çıkarmadık.  Bakanlık  başka bir ihale açtı. Müzelerin içinde hediye eşya satılan mağazalar için ihale açıldı. Bekledim  belki TÜRSAB ihaleye girer diye. Başka bir firmada  olduğu için onlar girmediği için en sonuna kadar bekledim ve ben ihaleye dahil oldum girdim. İhaleye iki kişi girdi. Ben en son gün ihale şartnamesini aldım ki TÜRSAB girerse ben girmeyeyim TÜRSAB’a ters düşmeyeyim  düşüncesindeydim. Diyorlar ki bizde Müze işlerine bakıyordu şimdi gitti Müze ihalesine giriyor dediler. Bizim aldığımız mağaza işletmesi sanki kendi işleriymiş gibi anlatıyorlar. Soruyorlar neden Adaysın diye soruyorlar. Firuz Bağlıkaya  kötü diyorlar, ihalede neler yaptı diyorlar. Neden adaysın açıklama yok. Doğu bölgesinde  internetten bilet satış yapan sistemin benim olduğumu söylüyorlar. Neden biliyormusunuz? Orada acentelerden daha uygun bilet satıyor diye beni kötü adam ilan ediyorlar. Beni o sistemle bir ilgim alakam yok ortaya çıktı şimdi ne diyeceksiniz.  Koltuğu korumak için bunları yapıyorlar.

firuz-baglikaya,tursab-007.jpgÜYESİYLE TİCARET YAPAN BİRLİK OLDU

TÜRSAB üyesiyle ticaret yapan bir kurum haline geldi. Müzeden Hacdan ve Yemek işlerinden bize ticaret yapıyorsunuz. Biz bizim ticaretimizi güçlendirmen için seni orada başkan seçtik. Şimdi TÜRSAB’a  zorunluluğu olmasa kaç kişi üye olur. Çok iyi eğitimleri var çok iyi fuarlarda temsil ediyorlar.  O kadar güzel Workshopları var  biz buraya üye olmazsak bize yazık olur diye düşünürüz. Biz bunu kabul etmiyoruz. TÜRSAB’ın bilançosunda  21bin lirası var 90 milyon TL borç çeki var. Biz bu durumu düzelteceğiz başka kaynaklar bulup  düzelteceğiz. Üye aidatlarını  yükseltmeyeceğiz üyenin sırtına binmeyeceğiz. İsteyen eczane iddia bayisi açabiliyor mu?  Van’da biri iş yapacakmış niye acente açtın diye sormuşlar ? O da şöyle cevap vermiş.  Büfe açacaktım param yetmedi acente açtım cevabı olmuş. Milli bir iş yapıyoruz onurlu bir meslek içindeyiz. Bir tek isteğimiz var sizden Mesleğinizi değiştirmeyin Başkanınızı değiştirin diyoruz diyerek sözlerine son verdi.

firuz-baglikaya,tursab-004.jpg

firuz-baglikaya,tursab-005.jpg

firuz-baglikaya,tursab-006.jpg

 

https://www.youtube.com/watch?v=HyWdoCPRz_Q&feature=youtu.be

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21