• BIST 10003.88
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 

DEDEMAN KONYA’YA YEŞİL YILDIZ BELGESİ

DEDEMAN KONYA’YA YEŞİL YILDIZ BELGESİ
Çevreye duyarlı uygulamalarda öncü olan Dedeman Konya Hotel & Convention Center, gerçekleştirdiği çalışmalardan ötürü Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Yeşil Yıldız Belgesi ile ödüllendirildi

TURİZMİN SESİ


Dedeman Konya, çeşitli koşulları sağlayarak ve gerekli modernizasyonları gerçekleştirerek genel hatlar itibariyle; elektrik, su ve enerji kullanımında tasarruf sağladı. Çevreye zararlı maddelerin ve atık miktarının azaltılmasını, enerji verimliliğinin arttırılmasını, tesisin çevreye uyum ve duyarlılık konusunda çalışanların bilinçlendirilmesini ve eğitimini sağlamayı amaçladı ve bu süreci başarıyla gerçekleştirdi. Bu bağlamda Dedeman Konya Hotel & Convention Center, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi”ni almaya hak kazandı.

Yeşil Yıldız Belgesi ile ödüllendirilen Dedeman Konya, birçok çevreci uygulamaya imza atıyor. Çevreye dost bir işletme olarak hizmet vermek için, çevreci kuruluşlarla işbirliği yapan Dedeman Konya yılda yaklaşık 2040 kg atık yağı geri dönüşüme göndererek kaynak suların kirlenmesini önlüyor. Ayrıca ofislerindeki atık kağıtları, toplam 30 adet TEMA atık kağıt kutularında toplayarak Tema'ya teslim eden Dedeman Konya'nın, her 100 kg'lık atık kağıdı için Tema 1 fidan dikiyor. Tema ormanındaki Dedeman ağaçlarının sayısı her geçen gün artıyor ve bunun yanında Konya'da Dedeman Konya çalışanları tarafından oluşturulan “Dedeman Hatıra Ormanı” gün geçtikçe büyüyor.

Otelde kullanılan atık sabunlar toplanıp, sıvı sabun haline getiriliyor ve böylece hazırlanan sıvı sabunlar halı ve koltuk temizliğinde kullanılıyor, leke için çevreye zararlı kimyasal kullanımı azalıyor. Kurum olarak şarjlı pilleri kullanmaya özen gösteren kurumda atık piller ise toplanıp, geri dönüşüme kazandırılıyor ve böylece pillerin kimyasallarından kaynaklanan toprak kirliliği engelleniyor.

Çevre duyarlılığı konusunda Dedeman Konya'nın diğer uygulamaları ise; TEB 3. Bölge İzmir Eczacı Odası “Evsel İlaç Atıklarının Biriktirilmesi ve İmhası Projesi” öncülüğünde 2010 Haziran itibari ile atık ilaçları, özel hazırlanmış atık kutusu içerisinde toplamaktadır. Çok önemli olan bu konuda Dedeman Konya'nın çalışmalarıyla kullanılmayan ilaçlar, ailemiz, toplumumuz ve çevremiz için geri dönüşü çok zor olabilecek risklerden arındırılıyor. Çöpler ayrıştırılarak geri dönüşüme gönderiliyor, çalışanların çevre bilincini geliştirilip ve duyarlılığı arttırmak için çevre eğitimleri veriliyor. Bir başka örnek uygulama ise; Doğal Hayatı Koruma Derneği işbirliği ile deniz kaplumbağalarının, dünya üzerinde 110 milyon yıldır süren yaşam serüvenleri bitmesin diye, “deniz kaplumbağalarını evlat edinmeyi” sağlayarak sertifika veriyor ve her yıl kamplumbağaların sağlığı ile ilgili bilgilendirme gönderiliyor.

Evini sırtında taşıyan ve 150 yıl gibi bir süre hayatta kalan kaplumbağaların yuva sembolü taşıdığından yola çıkarak, Doğal Hayatı Koruma Derneği tarafından yürütülen projede yer alıp, Dedeman Konya'da düğünü olan tüm çiftlere, evlat edinilen bir “Deniz Kaplumbağası Sertifikası” hediye olarak veriliyor. Çevreci uygulamalarıyla sektörde diğer otellere ve kurumlara örnek teşkil eden Dedeman Konya, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ödülünü “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi” ile alırken, geleceğe daha temiz bir yaşam alanı bırakmak için çevreci uygulamalarına devam ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21