• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Çevre dostu Park Dedeman Levent ödül aldı

Çevre dostu Park Dedeman Levent ödül aldı
Park Dedeman Levent, çevre dostu bina tasarımıyla dünyanın en önemli çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği belgesi LEED’in en üst seviyelerinden olan “Gold Sertifikası”nı almaya hak kazandı
TURİZMİN SESİ

Tüm projelerinde enerji verimliliği ve sürdürülebilir yaşamın geliştirilmesi konusunda azami hassasiyet gösteren Dedeman Grubu bünyesindeki Park Dedeman Levent, “Leed Gold Sertifikası”na sahip oldu. Müşterilerine konforun yanında sürdürülebilir bir gelecek sunan Park Dedeman Levent, ABD merkezli Yeşil Binalar Konseyi’nin (U.S. Green Building Certificationİnstitute) geliştirdiği LEED sertifikasını, O+M Existing Buildings (Mevcut Binalar) kategorisinde aldı. 

Park Dedeman Levent Otel Müdürü Tunay Erdal, Doğa dostu bir yapı olarak tasarlanan otelin dünyada en yaygın ve güvenilir Yeşil Bina Sertifikası Leed Gold Sertifikasını almasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi: 'Otel binamız, mimari tasarım ve inşaat süreçlerinde LEED kriterlerine göre projelendirildi. Su tüketimi, yapının geri dönüşüm aşamaları, kullanılan malzemeler ve iç mekan kalitesine kadar bir çok noktanın değerlendirilmesi sonucu sahip olunabilen sertifikayı almamız bizim için çok değerli.' 
 
Park Dedeman Levent: Enerji ve Çevre Dostu, Tasarımda Lider
Çevreci sistemlerle donatılmış bina tasarımıyla  Leed Gold Sertifikası’nın tüm gereklerini yerine getiren Park Dedeman Levent, enerji ve su tüketiminde sağladığı tasarruf ile de öne çıkıyor. Otel, benzerlerine göre su tüketiminde yüzde 40, elektrik tüketiminde yüzde 18 tasarruf sağlıyor. 
Park Dedeman Levent bina inşaatı sırasında çıkan atıkların yüzde 50’sinin geri dönüştürülmesi ve yaklaşık yüzde 25 oranında geri dönüştürülmüş malzeme kullanımıyla da doğaya saygısını ve kaynakların en iyi şekilde kullanımını gösteriyor. 
 
Aldığınız havanın kalitesi de önemli
Park Dedeman Levent konuklarının aldığı havanın kalitesi artırmak amacıyla da; iç mekan tasarımında, düşük VOC (Volatile Organik Carbon)  değeri içeren malzemeler kullanarak; boya, halı ve yapıştırıcılardaki kimyasal maddelerin minimize edilmesini sağladı. Ayrıca, binanın inşasında ve iç mekan tasarımında yerel malzeme kullanılmasına özen gösteren Park Dedeman Levent, ülke ekonomisine de katkıda bulundu. 
 
LEED sertifikasyon sistemi nedir? 
İlk kez 1998 yılında uygulanmaya başlayan, Amerika Birleşik Devletleri Yeşil Bina Konseyi olan (U.S. Green Building Certification Institute) tarafından verilen, çevreyle dost bina sertifika sistemi LEED (Leadership in Energy and Environmental Design); dünyada en yaygın ve en güvenilir Yeşil Bina Sertifika sistemi. Yeni bina inşasında veya mevcut bina renovasyonunda uygulanacak belli başlı sürdürülebilir tasarım kriterlerini değerlendiren LEED sertifikası, çevresel sürdürülebilirliği ve enerji verimliliğini ödüllendiriyor. Klasik binalara göre sağlıklı, çevreye saygılı, işletme giderleri ile daha ekonomik ve kârlı olan yüksek performanslı binaları tanımlayan LEED Yeşil Bina Derecelendirme Sistemi, çevresel sürdürülebilir binaların tasarımı, yapımı, işletilmesi ve bakımı konularında bina sahipleri ve işletmecilerine pratik bir standart getirilmesini sağlıyor.
 
LEED kapsamında projelerde; toplu taşımanın ve alternatif ulaşım sistemlerinin özendirilmesi, su tasarrufu ve suyun verimli kullanılması, tasarımın ve sistem seçiminin enerji verimliliğinin arttırılması yönünde yapılması, iç hava kalitesinin arttırılması ve kontrolü, gün ışığından asgari düzeyde faydalanma gibi konular değerlendirilerek puanlanıyor. GBCI (Green Building Certification İnstitute) tarafından uygulanan sınavlar ile sertifikalandırılmış adaylar, “LEED Accredited Professional” veya “LEED Green Associate” olarak tanınarak, sertifika aşamasında da yetkili danışman olarak çalışıyor.
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21