• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Çalışkan Çocukların Business Uçuşları ve Personel Tasarrufları!!!

Çalışkan Çocukların Business Uçuşları ve Personel Tasarrufları!!!
Cemal Alyamaç, yazı dizisine devam ederken bu yazısında “Business Uçuşları” ve kaleme aldı 

TURİZMİN SESİ


Aslında bu haftaki yazımı PROFESYONEL arkadaşlara ayıracaktım ama onu bir sonraki yazımda dile getireceğim, şu BUSINESS CLASS uçak bilet olayı bayağı sıkıntı yaratıyor. Onun için daha önceki yazılarımdan birinde değindiğim BUSINESS CLASS uçak bilet mevzusuna tekrar geri dönmek istiyorum.

Önceki TÜRSAB yönetimlerinde sadece Başkan BUSINESS CLASS bilet ile uçardı. Başkan haricindeki tüm Yönetim Kurulu üyelerine EKONOMİ CLASS bilet alınır Yönetim Kurulu üyeleri BUSINESS CLASS uçmak isterler ise kendi puanları veya nakit ödeme ile biletlerini upgrade yaptırıp BUSINESS CLASS uçabilirlerdi.

TÜRSAB Başkanının BUSINESS CLASS uçmasına haşa diyecek hiçbir şeyimiz yok, bu o makamın en doğal hakkıdır, zira başkan buna rağmen çoğu seyahatini kendi özel aracı ile yapmakta.

Ancak şuan Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı profesyoneller arasında çıkan o BUSINESS CLASS uçtu ben EKONOMİ CLASS uçtum kavgası yüzünden maalesef her defasında TÜRSAB’ın (pardon!!!) bizlerin cebinden çıkan sadece vergi farkları kişi başı bazen 600 TL bazen 1.000TL oluyor.

Hani bu arkadaşlar BUSINESS CLASS sınıfında uçunca altın yumurtluyorlar diyeceğiz ama, bırak altını – gümüşü, işini layığı ile yapsalar bile kabul edip sineye çekeceğiz ama maalesef oda yok.

Değerli Yönetim Kurulu üyeleri ve Profesyonel çalışanlarımız artık buna bir dur denilmesi lazım şunu bilin ki; BUSINESS CLASS biletlerin farklarını kendi cebinizden ödemiyorsunuz,aradaki farkların tamamı TÜRSAB’ ın kasasından çıkıyor, hani biz acentelerin ödeyemediği, ödemekte zorlanıp taksitlendirdiğimiz ve güç bela zar zor bir şekilde ödediğimiz aidatlar var ya onlardan ödeniyor.

Onun için lütfen bu zamana kadar EKONOMİ CLASS olarak uçmanız gereken ama buna rağmen BUSINESS CLASS olmaz ise toplantıya katılmam, oraya gelmem edaları ile nazlandığınız ne kadar adınıza fark ödenmiş uçuşunuz var ise lütfen bedellerini hesaplatın ve gidin muhasebeye ödeyin. Sektör sizden bu erdemli davranışı bekliyor.

Hem 94 tane icra var, paramız yok, sorun sıkıntı var diyeceksiniz hem de lüks ve ihtişamdan vaz geçmeyeceksiniz, artık bu duruma bir dur denmesinin zamanı gelmedi mi?

Yoksa TÜRSAB’ın imkanlarından sonuna kadar faydalanalım bizden sonrası yangın diye mi düşünüyorsunuz?

Bir diğer konu HAKSIZ yere işinden olan TÜRSAB personelleri ve onların yerine Yönetim Kurulu üyelerinin işe aldırdığı personeller meselesine;

Herkes kendi kadrosuyla çalışmak istemesini bir yere kadar anlarım. Ama EGO için kimsenin ekmeği ile oynanmaz arkadaş!

Birde hiç mi şirket yönetmediniz be kardeşim? Bu ne acemilik böyle? Personel planlaması diye bir terimi hiç mi duymadınız iş hayatınızda?

Eski dönemden gelen personel çıkarılma korkusu ile tedirgin bir şekilde çalışırken nasıl bir performans bekliyorsunuz?

Yıllarını TÜRSAB’a vermiş personeli sorgusuz sualsiz işten çıkarmak yanlış. Birinin ekmeği ile oynarsan Allah’ ta senin ekmeğinle oynar. Hadi kuldan korkunuz yok. Hiç mi ALLAH’ tan korkmazsınız!

İlle de birisini işten çıkarmanız gerekiyorsa mağdur etmeyeceksin, tazminatını verip çıkaracaksın.Bütün bunları yaparken de çıkan o deneyimli personelin yerine koyabilecek nitelikli personel bulduktan sonra bunu yaparsın ki o kurumda işler durma noktasına gelmesin. Ama nerdee!

Kaldı ki çıkan deneyimli personelin yerine koyabilecek nitelikli personel bulmadan bunu yaparsan, orda ki işler yapılmış yapılmamış hiçççççç önemli değil. Önemli olan EGO, çıkarılan personellerin arkasından iftiralar küçük düşürmeler, arkadaşlar unutmayın sizlerin de KIZI, BACISI, ANASI ve HANIMI var.

Lütfen herkes KENDİNE GELSİN , burası kimsenin babasının şirketi değil….

Yönetim Kurulu üyelerinin referansı veya bizzati kendi görüşmeleri ile yeni elaman alımları yapılıyor, İnsan Kaynakları yok sayılarak, mevcut elemanların maaşlarından daha yüksek bir maaş ile işe başlatılan bu arkadaşlara alacakları maaş takdiri Yönetim Kurulu üyeleri tarafından yapılıyor peki soralım şimdi!!!Değerli Yönetim Kurulu üyeleri mevcut elemanlardan daha yüksek maaşlar ile iş başı yaptırdığınız elemanları kendi şirketlerinize TÜRSAB’ da verdirdiğiniz maaşlar ile işe alır mısınız?

Birde bu yazılarım yayınlandıktan sonra bazı meslektaşlar arayıp kime yazdın, ona mı, şuna mı diye isimler söyleyip durmayın. Ben yazdıklarımı kimi, neyi kastederek yazdığımı herkes çok iyi biliyor.

Ayrıca kimse öküz altında buzağı aramasın. Ben “değişim hareketine” destek isterken hizmet etme sözü verdim. Geçmişte yapılan hataların yapılmayacağının sözünü verdim. Bize inanıp oy veren bölgemdeki meslektaşlarıma karşı sorumluluklarımı unutmadım. Lakin unutanları görüyorum. Yanlışları görüyorum.

Gördüğüm yanlışları önce fısıldadım, anlamadılar. Şimdi yüksek sesle haykırmaya başladım. Haykırmaya başladım ki belki birileri üzerine alınır da kendine çeki düzen verir.

Bugün ki son söz; 2200 delege 18 yıllık keyfiyetle yönetilen hükümranlığı yıkarken siz GELEN GİDENİ ARATIRI  diye yıkmadı. 10 bin tane acenteye vaat ettiğiniz hizmetleri yapasınız diye yıktı. Bir an önce kendinize gelmezseniz siz de yıkılırsınız.  Takvime bakın, zaman daralıyor!

Siz sektörü ve acenteleri rencide etmeye devam ettikçe bende bu olumsuzlukları yazmaya devam edeceğim.

Güzellemeler devam edecek

Cemal ALYAMAÇ

 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21