• BIST 9538.53
  • Altın 2490.606
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8232
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

Bizans Sarnıçlı Otelde Tarihe Yolculuk

Bizans Sarnıçlı Otelde Tarihe Yolculuk
Royan Hotel Hagia Sophia İstanbul, a member of Radisson Individuals Açıldı

TURİZMİN SESİ


Royan Hotel Hagia Sophia Istanbul, a member of Radisson Individuals Istanbul’un tarihi yarımadasında yer alan, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii ve Kapalı Çarşı dahil olmak üzere, pek çok turistik mekâna yürüme mesafesinde olan otelin açılışını yaptı. Radisson Otel Grubu’nun dönüşüm markası olan Radisson Individuals markasının Türkiye’deki ilk temsilcisi olan otel; tarihi dokusu, mimarisi, kültür ve sanat etkinlikleriyle dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin cazibe noktası Sultanahmet’in kalbinde yer alıyor. 

Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, yatırımcılarımız  Mehmet Gedikli ve  Fatih Gedikli’nin katılımı ve kurdele merasimiyle resmi açılışı yapılan Royan Hotel Hagia Sophia Istanbul, a member of Radisson Individuals, ağırlıklı olarak Rusya, Amerika, Hindistan, İngiltere ve Orta Doğu’dan misafir ağırlıyor. Misafir ülke skalası oldukça geniş olan otel için Avrupa ve Uzak Doğu’nun pastadaki payının artırılması hedefleniyor. 

Sultanahmet’te butik otel işletmeciliği yapan Gedikli ailesinin ikinci oteli olarak, 10 milyon Euro yatırımla hayata geçen Royan Hotel Hagia Sophia Istanbul, a member of Radisson Individuals’ın inşaatına 10 sene kadar önce başlandı ancak bitimi temel kazımı sırasında meydana çıkan Tarihi Bizans Su sarnıcı nedeniyle bütün planların değişmesi ile 2022 Nisan ayını buldu. 10 metrelik bu tarihi eserin korunması için binanın yarısı çelik konstrüksiyon üzerine yapıldı. Arkeologlarla gerçekleştirilen ortak çalışmalar sonucu Tarihi Sarnıç duvarı otelde sergileniyor. 

Otelde Bizans duvarının sergilendiği, büyüleyici atmosferde hizmet veren bir brasserie ve deniz manzaralı bir teras restoran bulunuyor. Mutfak Sanatları Akademisi’nin ilk mezunlarından şef Rüstem Yıldırımhan’a emanet edilen restoranda Dünya Mutfağından seçkiler sunan bir menü mevcut. Benzersiz İstanbul manzarası eşliğinde deneyim odaklı bir lezzet yolculuğu sunan restoranın menüsü, uluslararası ve yerel lezzetleri deneysel ve yenilikçi yorumlar ile buluşturuyor. Müdavimlerin kısa sürede vazgeçilmezleri arasına girecek tabaklar arasında Dijon hardallı ekşili krema soslu dana bonfile, Tikka Masala Tavuk Pirzola, Vongole ve Kebab Risotto, Kilis Tava ve şefin favori tatlısı vişneli sütlaç yer alıyor. Restoran ve kahvaltı dışarıdan gelen misafirlere de açık.

Modern bir mimariye ve dekorasyon seçimlerine sahip olan Royan Hotel Hagia Sophia Istanbul, a member of Radisson Individuals’da aralarında deniz manzaralı, teraslı, Türk hamamlı, jakuzili oda seçenekleri olan 6 farklı tipiyle 49 oda bulunuyor. 

Duvar resimleri, çiniler ve tablolar ile sanatın ön planda olduğu bir dekorasyon misafirlerin konforunu sağlamak ve içinde bulundukları tarihi bölgenin ruhunu hissedebilecekleri bir mekan yaratmak üzerine planlandı. Neredeyse tamamı Türk markaları kullanılarak hayata geçirilmiş olan otel, tarihi bölgeyi ve şehri keşfetmeye gelen misafirler için çok elverişli bir yerde konumlanıyor. 

“Bizim farkımız hizmet anlayışımız. Yüzde yüz misafir memnuniyeti en temel prensibimiz” diyen Royan Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gedikli şu bilgileri veriyor: “Bizim için misafirlerimizin otelimizden güleryüzle ayrılmasından daha önemli bir şey yok. İsteriz ki misafirlerimiz için özel bir yerde olalım, kendini evinin konforunda ve sıcaklığında hissetsin ve bir sonraki seyahatlerinde başka bir yerde konaklamak akıllarından geçmesin. Kesinlikle hizmet anlayışımızı bu yönde şekillendiriyoruz, misafirperverliği hep ön planda tutuyoruz. Bünyesinde olduğumuz Radisson Otel Grubu’nun ‘Evet Yapabilirim!’ hizmet felsefesi çerçevesinde misafirimiz için her türlü detayı düşünüyor, mümkün olan en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz.” 

Turizm sektöründeki yatırımlarına devam edeceklerini belirten Fatih Gedikli, ilk etapta Kapadokya’da bir kültür oteli ve Urla’da bir bağ oteli açmayı amaçladıklarını, şimdiden yeni lokasyonlar için arayışlarına başladıklarını daha sonra yurtdışına açılmayı hedefliklerini sözlerine ekliyor: “Öncelikli hedefimiz Türkiye genelinde 10 otel açmak ve sonrasında dünyaya açılmak. Hem kendi ülkemize yatırımda bulunmak hem de yurtdışında Türk misafirperveliğini temsil eden işletmelere hayat vermek istiyoruz.” 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21