• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Beyoğlu’nun Pasaportlu 100 Bin Çocuk Turisti Var

Beyoğlu’nun Pasaportlu 100 Bin Çocuk Turisti Var
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tursab Başkanı Başaran Ulusoy Ve Turob Başkanı Timur Bayındır’ın Çekilişle Belirlediği 100 Bininci, Öğrenci Ailesiyle Birlikte Tatile Gitmeye Hak Kazandı
TURİZMİN SESİ

BEYOĞLU -  Beyoğlu’nun tarihi ve turistik yerlerinin gezdirildiği Pasaport Programı Kültür Gezisi, 10. yılında 100 bin çocuğa ulaştı. TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve TUROB Başkanı Timur Bayındır’ın katıldığı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “10 yıl içinde her gün minimum 50 çocuğumuzu okullardan alıyoruz. Onlara bir yetişkin, turist muamelesi yapıyoruz” dedi.     

beyoglu-belediye-baskani-ahmet-misbah-demircan,-tursab-baskani-basaran-ulusoy-,-turob-baskani-timur-bayindir.jpg
 
Beyoğlu Belediyesi’nin ilçede yaşayan çocuklara yönelik gerçekleştirdiği farklı projelerden birisi olan Pasaport Programı Kültür Gezisi’nin 10. Yılında lansman düzenlendi. Koç Müzesi’nde gerçekleştirilen lansmana; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve Turistik Otelciler Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, İstanbul Turizm ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ve basın mensupları katıldı.
 
beyoglu-belediye-baskani-ahmet-misbah-demircan,-tursab-baskani-basaran-ulusoy-,-turob-baskani-timur-bayindir,28.jpg
 
15-22 Nisan ayının turizm haftası olarak ilan edildiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gelecek hayallerini turizm, kültür üzerinden konumlamış bir ilçe olarak turizm adına devam ettirdikleri pasaport programının lansmanını bu sene gerçekleştirmeyi düşündüklerini söyledi. Dünyada bütün şehirlerin birbirleriyle yarıştığını dile getiren Başkan Demircan, İstanbul’un 39 ilçesinde şehrin tarihini, dokusunu temsil eden bir ilçe olarak stratejik hedeflerinin kültür endüstrisi olduğunu söyledi.Kültürün olduğu yerde turizmin de var olduğunu vurgulayan Başkan Demircan, bu kapsamda geleceğin çocukları için Beyoğlu’nda çeşitli etkinlikler yaptıklarını hatırlatarak lansmanı yapılan Pasaport Programı Kültür Gezisi hakkında bilgiler verdi. Demircan, “10 yıl içinde her gün minimum 50 çocuğumuzu okullardan alıyoruz. Onlara bir yetişkin, turist muamelesi yapıyoruz. Onlara turistlerin olmazsa olmazı haritalarını ellerine veriyor, rehberlerini tahsis ediyoruz. Böylece çocuklarımız hem turizmini tanıyor, hem de yaşadığı yeri sahipleniyor. Toplamda da 100 bin çocuğumuz bu programa katıldı” dedi. 
 
beyoglu-belediye-baskani-ahmet-misbah-demircan,-tursab-baskani-basaran-ulusoy-,-turob-baskani-timur-bayindir3.jpg
 
“BEYOĞLU’NUN YENİLENDİĞİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERİYORUZ”
Beyoğlu’nda turizm patlamasının olduğunu vurgulayan Başkan Ahmet Misbah Demircan, “Bir yandan sokaklarımız, bir yandan caddelerimiz, binalarımız, fonksiyonlarımız ama en önemlisi gençlerimiz çocuklarımız, eğitim üzerinden oluşturduğumuz hazırlık Beyoğlu’nu farklı bir noktaya getirdi.
 
beyoglu-belediye-baskani-ahmet-misbah-demircan,-tursab-baskani-basaran-ulusoy-,-turob-baskani-timur-bayindir5.jpg
 
Sonuç olarak 2004’te 6 bin yatağımız vardı. Bugün 40 binden fazla yatağımız var. 2004’te Beyoğlu genelinde 80 bin civarında istihdam vardı. Bugün 180 bin istihdam var. Ve çoğunluğu turizm olmak üzere. 2004’te 800 tane işletmemiz vardı. Bugün 4 binden fazla turistik işletmemiz var. Ve Beyoğlu’nun yenilendiğini gözler önüne seriyoruz” diye konuştu.  
 
timur-bayindir-003.jpg
 
TİMUR BAYINDIR: “PASAPORT GENÇLERİMİZİ YETİŞTİRİYOR”
Beyoğlu Belediyesi Pasaport Basın Lansmanı kapsamında yapılan programda TUROB Başkanı Timur Bayındır, sokaktaki insanlara turizmin öneminin anlatılmasının büyük bir başarı olduğunu belirtti. Timur Bayındır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Herhangi olumsuz bir şeyle karşılaşmamak adına sokaktaki insanların eğitilmesi gereklidir. Bunu başaran muhteşem Pasaport Programı ile gençlerimiz turist, turizm gibi kavramları anlıyor ve program gençlerimizi yetiştiriyor."
Kültür bakımından önemli olan bu programın çok önemli olduğunu vurgulayan Timur Bayındır, "Ağaç yaş iken eğilir. Belirli alışkanlıkları gençken kazanmak daha önemlidir. Bu program gençlere çok şey kazandırıyor" dedi.Projenin çok büyük bir başarı olduğunu belirten Timur Bayındır, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı kutladı. 
 
basaran-ulusoy-011.jpg
 
BAŞARAN ULUSOY: “PASAPORT GENÇLERİMİZİN KÜLTÜR SEVİYESİNİ YÜKSELTİYOR”
Turizmin birleştiren bir sektör olduğunu belirten TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, verisel rakamlar üzerinden turizm hakkında müşteri potansiyelini açıkladı. Kültür varlıklarının büyük bir miras olduğunu söyleyen Ulusoy, Müzekart uygulamasının başarılı ilerleyişinden bahseden Başaran Ulusoy, Pasaport Programı ile ilgili gençlerin kültür seviyelerini yükselten bir proje olduğunu dile getirdi.İstanbul'un tarihi ve sanatsal güzelliklerini tanıtmak konusunda güzel bir etkinlik olduğunu belirten Başaran Ulusoy, "Gençlere yönelik yapılan Kefken etkinliğinden sonra Pasaport Programının da yarar sağladığını düşünüyorum. Ahmet Misbah Demircan'ı gençlere sağladığı bu etkinlikler için kutluyorum" ifadelerini kullandı. 
 
nedret-apaydin.jpg
 
İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Necdet Apaydın, “İstanbul da yaşıyoruz ve İstanbul marka bir şehir. Bizim işimiz İstanbul’da yaşayanların katitesini arttırmak bu da çocuklardan başlıyor. Bu yüzden bu tür projeler fevkalade önemli. İnşallah bu süreçten sonra daha güzel şeyler olacak” dedi.
Medeniyetin öneminden söz eden Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı Cemil Sarıcı da Pasaport Programı Kültür Gezisi ile gençleri ve çocukların yaşadıkları şehri yaşadıkları medeniyeti keşfetmeleri açısından önemli olduğunu söyledi. 
 
beyoglu-belediye-baskani-ahmet-misbah-demircan,-tursab-baskani-basaran-ulusoy-,-turob-baskani-timur-bayindir,222.jpg
 
ÜÇ ÖĞRENCİYE AİLELERİYLE TATİL 
Konuşmaların ardından Başkan Demircan, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile TUROB Başkanı Timur Bayındır’a Pasaport Programı Kültür Gezileri için ortak çalışma talebinde bulunarak, “Bunu bir protokolle bu ay içerisinde taçlandıralım” dedi.Daha sonra çocuklar güne özel tişört ve şapkalarıyla tanıtıma katıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul Turizm ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın ile birlikte çocukların arasından kurayla 100 bininci öğrenci belirlendi. Çekilişte 100 bininci Derya Çolak oldu. Çolak, ailesiyle birlikte uçak bileti, tatil ve cep telefonu ile ödüllendirilirken; 100 bin birinci olan Esat Aslan ve 100 bin ikinci olan Deniz Taşlan ise tatil yapma imkanı kazandı.Pasaport Programı ile her yeri gezip gördüğünü söyleyen 100 bininci Derya Çolak, “ Gezerken çok eğlendim, çok faydalı bilgiler edindim. Kendi ülkemi yeniden tanıma fırsatı buldum. Bunun için Başkanımıza çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21