• BIST 9096.77
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

BELEDİYELERE MİLLİ DESTEK

BELEDİYELERE MİLLİ DESTEK
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Marmara Belediyeler Birliği'nde verdiği seminerde birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu
TURİZMİN SESİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin spora verdiği desteği örneklerle anlatan Abdullah Avcı, Almanya'da yetişen 3 Türk'ün Real Madrid'de oynadığını da hatırlatarak, “Almanya'da olduğu gibi, Türkiye'de de okul, belediye, spor kulübü işbirliği için uğraşacağız” diye konuştu. Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Marmara Belediyeler Birliği'nin Eminönü'ndeki merkez binasında “Spor Altyapısının Geliştirilmesinde Belediyelere Düşen Görevler” başlığıyla seminer verdi. Programın moderatörlüğünü yapan Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Recep Bozlağan, katılımından ötürü tecrübeli teknik adama teşekkür etti.

“AHLAKLI BİR NESİL YETİŞİYOR”
Spor ahlakının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek sözlerine başlayan Abdullah Avcı, “Sporcu grubunun kendisine saygısı olacak, arkadaşına saygısı olacak, hakeme ve rakibe saygısı olacak. Bu konuda doğru gelişen bir nesil geliyor. Bizim gibi düşünen antrenörlerin yetiştireceği oyuncular da saygı uyandıracak. Sadece kazanmak değil, spor ahlakı da olmalı” diye konuştu.

“UZUN SOLUKLU ÇALIŞACAĞIZ”
Abdullah Avcı, futbolda sürekli teknik direktör değişikliklerinin yaşandığının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: “Bu konuda istikrarsız bir ülkeyiz. Yeni bir dönem başlıyor, bir dönem bitiyor. Tekrar bir dönem oluyor. Biz uzun soluklu çalışacak gibi hareket ediyoruz. 2.5 aylık süreçte bütün genç milli takımlarını aynı çatı altında topladık. Tüm milli takımlara yoğunlaşmış durumdayız. Nasıl oyuncu profilleri geliştirebiliriz, oyunun iki yönünü oynayan takım nasıl yaratabiliriz? Antrenman modellerine kadar tüm yaş gruplarına kadar çalışmalarımız tek sistem üzerinden gidecek. Yukarıda da karakterli oynayan bir takım oynatmaya çalışacağız. Bu aşağı doğru da yansıyacaktır.”

“ALMANYA'DA YETİŞEN 3 ÇOCUĞUMUZ REAL MADRID'DE”
Seminere katılanların sorularını da yanıtlayan Avcı, altyapı konusundaki görüşlerini paylaştı. Geçen hafta Almanya'ya gidip incelemelerde bulunduğunu hatırlatan A Milli Takım Teknik Direktörü Avcı, “Almanya temaslarımız basına farklı şekilde yansıdı. 17 yaşındaki oyuncularla konuşup milli takıma çağıracağım yönünde haberler vardı. Bunlar doğru değil. Almanya'da yaşayan 3 milyon Türk'ten 3'ü Real Madrid'de oynuyor. Almanya'nın altyapı konusunda kat ettiği mesafe konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Altyapıda doğru antrenör eğitimi, ondan sonra futbol eğitimi konularında fikir aldık. Almanlar bunu çözmüşler. Bizde çözmeye çalışacağı” dedi.

“OKUL, BELEDİYE, SPOR KULÜBÜ İŞBİRLİĞİ İÇİN UĞRAŞACAĞIZ”
Abdullah Avcı, sözlerinin devamında, “Dünya Kupasına neden katılamadık, şu organizasyonda niye yokuz' durumlarını konuşursak ülke olarak zaman kaybederiz. Okullarla ilgili altyapı konusunu geliştirmeliyiz. Okullarla, belediyelerin ve spor kulüplerinin işbirliği yapmasını sağlayacağız. Almanya'da bu işler koordineli yapılıyor. Okulda bile spor eğitimi devam ediyor. Okul sporcuyu destekliyor. Ayrıca özellikle küçük yaş gruplarında belediyelerin desteğiyle uluslararası organizasyonlarda yer almak önemli” dedi.

“ANADOLU, BURSA'YI ÖRNEK ALMALI”
Tecrübeli teknik adam, “Yerel yönetimlerin spora verdiği destek, ülke genelinde sportif başarı için stratejik önemde. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin spor altyapısına birçok branşta yaptığı destek, tüm yerel yönetimlere örnek olmalı. Ayrıca Milli Takımda göreve geldiğim ilk hafta, Ertuğrul Sağlam'la görüşmeye gittim. Orada da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yapımı sürdürülen Timsah Arena'yı gezdik. Tek kelimeyle muhteşem bir çalışma. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin spora verdiği destekle, Bursa'nın elde ettiği başarı ortada. Anadolu'daki tüm takımlar, Bursa'yı örnek almalı” diyerek sözlerini tamamladı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21