• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

BARTER SİGORTADA BİR İLK

BARTER SİGORTADA BİR İLK
Türk sigorta sektöründe bir ilke imza atıldı. Sigorta, Broker'lık ve Barter ilk kez Türkiye'de ve dünyada bir çatı altında bir araya geldi
TURİZMİN SESİ-SEDAT KARAGÖZ
Barter Sigorta yetkilileri, sigorta sektörüne getirdiği yenilikler ile avantajları anlattığı basın toplantısında 2009 yılına ait hedeflerini açıkladı. Sigorta sektörünün değerlendirildiği toplantıda Barter Sigorta, Sigorta Brokerlığı ve primlerde Barter ile ödeme alternatifiyle sektöre farklı bir açılım getirdiğini göstererek, iddiasını ortaya koydu.

Ekim 2008'de T.C Hazine Müsteşarlığı'ndan Hayat ve Hayat Dışı Sigorta Brokerlığı ruhsatını alan Barter Sigorta, 24 Aralık Çarşamba günü Dedeman Otel'de gerçekleştirdiği basın toplantısı ile sektöre iddialı bir giriş yaptı. Barter Sigorta, vereceği brokerlık hizmeti ile sigorta poliçelerinde kimi zaman doğru yönlendirilemeyen riskleri, tamamen müşteri ihtiyaçlarına göre yöneteceğini göstererek iddiasını ortaya koydu. 2009 yılında pazarda 100 milyon YTL'yi hedefleyen Barter Sigorta, sektöre iddialı bir giriş yaptı. Barter Sigorta yöneticileri toplantıda, sektöre getirdikleri yeni açılım ile müşterilerin; hem ihtiyaç doğrultusunda hazırlanacak pek çok poliçe örneği ile risklerinin doğru yönetileceğini, hem de prim ödemelerinde barter sistemini kullanabileceklerini vurguladı.

Brokerlık sistemi ile artık, sigorta sektöründe doğru ihtiyaca doğru poliçe uygulamayı hedeflediklerini, bu sisteme müşterileri alıştırmak istediklerini ve ağırlıklı olarak kurumsal bazda çalışacaklarını belirten Barter Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı M.Sırrı Şimşek; “Şimdiye kadar sektörde hep acente mantığı vardı. Artık brokerlığında ne kadar önemli olduğunu herkes anlayacak. Acenteler bir, en fazla iki sigorta şirketlerinin ürünlerini müşterilere sunabilirken biz, pek çok şirketin poliçelerinin müşterilere sunabileceğiz.

Müşteriler ile yapılacak ihtiyaç analizleri sonucunda kendilerine, risklerini en iyi ve en doğru şekilde dağıtacak, kendilerini gerçek anlamda güvencede hissetmelerini sağlayacak alternatifli poliçe örnekleri hazırlayacağız. Ayrıca acentelerden farklı olarak poliçelerde, müşteri ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda çeşitli değişiklikler yapıp, anlaşmalı olduğumuz sigorta şirketleri ile beraber bunları değerlendirebileceğiz. Bir sigorta poliçesi yaptırdığınızda yastığa başınıza koyduğunuz zaman kendinizi gerçekten güvende hissedebilmelisiniz. İşte biz Barter Sigorta olarak vereceğimiz brokerlık hizmeti ile bunu sağlamayı hedefliyoruz. Bu yüzden de herkesi sektöre yeni bir açılım getiren sistemimize davet ediyoruz” dedi.

2009'da 100 milyon YTL hedefliyoruz!

Basın toplantısında krize rağmen sektöre girildiği ve 2009 yılı için 100 milyon YTL hedeflendiği de açıklandı. Pek çok şirketin ve acentenin faaliyet gösterdiği ülkemizde, sektöre yeni bir sistem ile girerek farklı bir açılım getirecek olan Barter Sigorta'nın bu hedef ile ciddiyetini ve iddiasını ortaya koyduğuna değinildi. Ağırlıklı olarak kurumsal bazda hizmet verecek olan Barter Sigorta'nın emeklilik ürünleri de satacağı belirtildi. Brokerların 8 yıllık sigorta geçmişi olmasının ve üniversite mezunu olmasının en önemli şart olduğunu belirten Barter Sigorta yetkilileri, pek çok şirket ile anlaşmalı çalışacak olmalarının da getirdiği avantaj ile ihtiyaca en uygun poliçeyi müşterilerine sunacaklarını dile getirdi. Türkiye'de 70 broker şirketinin faaliyet gösterdiğine değinilen basın toplantısında ayrıca, sağlanılan avantajların, primlerin bir kısmının Barter ile ödenebilecek olmasının ve iyi hizmetin hedefe ulaşılması konusunda büyük artıları olduğuna da değinildi.

Sigorta ağırlıklı olarak kasko satışına döndü, bunu değiştirmek istiyoruz!

Toplantının sigorta sektörünün değerlendirildiği kısmında sektörün, ağırlıklı olarak kasko poliçelerinin de dâhil olduğu hayat dışı branşlara ağırlık verdiği ifade edildi. Özellikle kasko da müşterilerin satış yapılabilmesi adına yanlış poliçelere yönlendirildiğini belirten Barter Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı M.Sırrı Şimşek; “İster bireysel, ister kurumsal bazda olsun çoğu zaman ihtiyacı karşılamayan yanlış poliçelerin satışının gerçekleştiğini görüyoruz.

Buna basit bir örnek verecek olursak, kaskoda fiyatı daha uygun diye bazen tek sürücü üzerinden sigorta yapılıyor, bu da aracı sizden başkası kullanırsa ve bir kaza gerçekleştirirse hasarınızın karşılanmayacağı anlamına geliyor. İşte biz bu noktada çok önemli bir konuma geliyoruz. Çünkü, hem pek çok şirketle çalışma olanağımız var, hem tecrübe eğitim konusunda işini gerçekten iyi yapan brokerlar ile hizmet veriyoruz.

Bu da, doğru ihtiyaca doğru poliçe kesmemizi sağlıyor. Ayrıca sektörün ağırlıklı olarak kasko satışına odaklandığını görmekteyiz. Ama sigorta sadece kaskodan ibaret değildir. Bir müşteri gibi düşünüp hareket, eden brokerlarımız aracılığı ile bunun böyle olmadığını ve sigortanın her alanının çok önemli olduğunu göstermek istiyoruz. Müşterilerimize her alanda doğru poliçeleri sunmak ve kendilerini gerçek anlamda güvende hissetmelerini sağlamak istiyoruz.

Şu an için partnerlerimiz Anadolu Hayat, Axa Sigorta, Ergo İsviçre, Ak Sigorta, HDI Sigorta ve Güven Sigorta. Pek çok şirket ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca yurt dışından şirketler ile de görüşüyoruz. Partnerlerimizin ürünleri ve brokerlarımızın tecrübeleri ile sektörde çok iddialı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu yüzden de herkesi sistemimize ve sağladığımız avantajlara davet ediyorum” şeklinde konuştu.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21