• BIST 10166.25
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 

AYDOĞAN A.Ş.’YE SPK’DAN ONAY

AYDOĞAN A.Ş.’YE SPK’DAN ONAY
Alanya emlak piyasasını dünyaya açan ve İMKB'de işlem görmek üzere halka arza hazırlanan Aydoğan A.Ş'nin, kayıtlı sermaye sistemine girmek için yapmış olduğu başvuru SPK Bülteni'nde yayınlanarak onaylandı

TURİZMİN SESİ


HABER MERKEZİ-Halka arz sürecinde önemli bir aşamayı geride bırakan Aydoğan A.Ş., Alanya'nın halka arz edilen ilk şirketi olacak.Alanya emlak piyasasını dünyaya açan ve İMKB'de işlem görmek üzere halka arza hazırlanan Aydoğan A.Ş'nin, kayıtlı sermaye sistemine girmek için yapmış olduğu başvuru SPK Bülteni'nde yayınlanarak onaylandı. 16.03.2012 tarihinde yayınlanan SPK Bülteni'nde “Aydoğan Turizm Taahhüt ve Sanayi A.Ş.'nin halka açılma ve 200.000.000 TL tavan ile kayıtlı sermaye sistemine geçme amacıyla esas sözleşmesinin 1'den 20'ye kadar olan maddelerinin tadili ve esas sözleşmeden geçici maddelerin (1,2,3) çıkarılması için hazırlanan tadil tasarılarına kurulumuzca uygun görüş verilmesi talebi olumlu karşılanmıştır” şeklinde ifade edildi.
Halka arz sürecinde önemli bir aşamayı geride bırakan Aydoğan A.Ş., Alanya'nın halka arz edilen ilk şirketi olacak. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Aydoğan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, şunları söyledi:

Yabancılardan yoğun ilgi
“Başvurumuzun SPK tarafından yayınlanmasının ardından iştiraklerimizden Gold City Turzim Complexi'nde ev sahibi olan yatırımcılarımıza halka arzımızla ilgili bilgilendirme yazıları gönderdik. Beklediğimizden çok daha fazla yabancı ilgisiyle karşılaştık. Özellikle, Ruslar, Kazaklar, Gürcüler, Araplar ve Danimarkalılar ilgileniyorlar. Daha önce ev almışlardı şimdi hisse senetlerimizi alacaklar. Bu insanlara ülkemizde ilk evi biz satmıştık. Öyle görünüyor ki İlk hesaplarını açtırarak İMKB'ye onları kazandıran da biz olacağız.”

Yabancıların göstermiş olduğu ilgide, Türkiye'nin dünyada yükselen ekonomilerin başında gelmesinin önemli bir etkisi olduğunu söyleyen Kerim Aydoğan, yabancıların yanı sıra, Alanya bölgesinin ilk harka arzı olmasından dolayı bölge insanının da bu arzı heyecanla beklediğini ifade etti. “Biz ilk defa halka arza hazırlanırken hayatında ilk defa borsaya girecek bir çok yabancı ve yerli müşteri bizlerle birlikte borsayla tanışacak” diyen Kerim Aydoğan; konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Aslında halka arzlar bu konuda ekonomide çok önemli bir yer tutmakta. Halka arzlarda borsaya ilk defa giren insan sayısı ne kadar çoksa o halka arz o kadar başarılıdır demektir. Bizde tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütmekteyiz. Yeni halka arzlar yeni yatırımcılar demek. Bu da ekonomi için yeni kaynak anlamına gelir ki ülkemizin buna çok ihtiyacı var.”

Önce Avrupa'ya açıldı sıra Borsa'da
Amerika'da uygulanmakta olan Condominium Sistemi'ni 2003'de ilk kez Türkiye'ye getirerek, yabancıların gözdesi Alanya'da Gold City markasıyla Avrupa pazarına gayrimenkul satışına başlayan Aydoğan A.Ş, daha hızlı ve büyük yatırımlar yapma hedefiyle halka arza hazırlanıyor. Sunduğu sistem Avrupalı'lardan yoğun ilgi gören ve o dönemde çok kısa sürede 22 ayrı ülke vatandaşına yaklaşık 1.000 gayrimenkul satışı gerçekleştiren Aydoğan A.Ş. sayesinde, bugün birçok dev Rus şirketinin CEO'ları ve sahipleri, Danimarka ve İrlanda'nın ileri gelen siyasetçi ve iş adamları Alanya'da ev sahibi… İncekum Körfezi'nin en önemli otellerinden Gold Island ve Otel Golden Bay'ı ülke turizmine kazandıran şirket, İncekum kampı, Gazipaşa yat limanı gibi yatırımlarıyla da dikkat çekti. Alanya'da pek çok ilki gerçekleştiren Aydoğan AŞ, şimdi de halka arzla birlikte bu bölgenin borsaya giren ilk şirketi olma unvanını kazanacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21