• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Atlayıp uçağa zamanda geri gidiyor, yaz aylarına dönüyoruz!

Atlayıp uçağa zamanda geri gidiyor, yaz aylarına dönüyoruz!
Herkes kayağa giderken, Ligarba Turizm tatil severleri kış ortasında güneş altında yanmaya davet ediyor

TURİZMİN SESİ


Herkes gider kayağa biz gideriz güneş altında yanmaya! Kışın herkes tir tir titrerken kar soğuğunda, ister misin çatlatalım mesai başındakileri okyanus kıyılarında? ‘Instagram’ın da hakkını verelim, story neymiş gösterelim; sürelim güneş kremlerini tepeden tırnağa, denizin, güneşin tadını çıkaralım. Paltoları burada bırakıp, sıcak iklimlere yol alıyoruz. Oralarda bir şort bir tişört kâfi, malum yaz tatiline gidiyoruz. Kışın kireç gibi bembeyaz suratlarla gezerken herkes, karlar arasında esmer tenimizle kendimizi belli ediyoruz. Çok eğlenceli olacak çok, aslında rüya gibi! Boşuna dememişler “İnsan dediğin kuş misali” diye, atlayıp uçağa zamanda geri gidiyor, yaz aylarına dönüyoruz! İster çılgınlık olsun adı, ister tatlı bir kaçamakla cümle alemi kıskandırmacılık, haydi başlıyoruz!

Dominik Cumhuriyeti
Artık ülkemizde Dominik’i bilmeyenimiz, iki lokma yemek peşinde kendilerini paralayan şehirli gençlerin, kokonat cennetinde çektiklerini duymayanımız yok! Karayipler’de yer alan ada ülkesinde deliren survivor halkını bir kenara bırakıp program boyunca gösterilen doğa manzaralarına odaklanalım ve yiyecek ekmeğimiz, içecek suyumuz varken, karnımız tok, sırtımız pekken o cennetin sefasını nasıl süreriz bir hayal edelim.Ülkemizde mevsimin kış, soğuğun sıfırın altında seyrettiğini unutmadan, mavinin derinine, yeşilin sakinine, sıcağın kemiklerimizi ısıtanına bir güzel doyalım! Haydi Dominik’te harika bir kış tatili yapalım! Çok özenirseniz birkaç parkur koşup, çamurlara da batarız! Biz de ‘survivor’cılık oynarız.

Maldivler
Bir dönem gitmeyeni dövüyorlar diye herkesin hücum ettiği, Türkiye’de klip çeken sanatçının muhakkak bir kare olsun Maldivlerden mavilik eklediği, pek popüler balayı kıyısı!Hint okyanusunun mavili yeşilli sularına fırsatı olup gitmeyen, göz alabildiğine plajlarında şansı varken yatıp yuvarlanmayan zor bulunur, böyle yere de gitmeden ölmek yaşama ihanet olur! Cennet nasıl bir yer diyen olursa, işaret parmağınızı bir Maldivler fotoğrafına doğru tutup, bakınız demeyi ihmal etmeyiniz. Zira burası dünyanın cenneti olmaya aday güzellikte.Türklerin akınına uğramasının sebebi, bize geçiş serbestliği olabilir! Eskiden Maldivler el yakardı, şimdi güney sahillerinden pek de farkı yok! Yani dememiz o ki; kışın harika bir tatil alternatifi olarak şurada dursun!

Dubai
Lüksün, ihtişamın, ceplerden saçılan, camlardan taşan paranın merkezinde sıra; Dubai’de! Sanmayın plazaların gölgesinde, yat limanlarının kıyısında, güney sahilleri esintisi serinlik getirecek, burası develerden serap, kumlardan vaha görmenizi sağlayacak, çöl sıcaklarının sahibi bir marka cenneti! Hem tatil hem de dünyanın en ünlü markalarını kolayca bulabileceğiniz muazzam bir alışveriş için, bir taşla iki şişe devirmek için Dubai’ye hareket ediyoruz!Bırakınız gökler kuşların olsun, varsın kanatları özgürlük için açılsın! Tatile gidiyorsunuz madem, fazla gürültü çıkmasın! Beriki bilgisayar ister, öteki telefon, yanındaki VR; hiç uğraşıp yükünüzü artırmayın! Dört saatlik yolculuktan sonra ver elini deniz, plaza manzaralı plajlar, kavurucu sıcaklar! Vize zaten Ligarba ile çocuk oyuncağı, dert etmeye gerek yok!

Tayland
Ben sırf deniz için onca yol gidemem, bir gün plaj, iki gün deniz, üçüncü gün canım sıkılır diyenlere, hem kültür turizmi, hem deniz, kumsal; istikamet ise tabi ki Tayland!Sabah ilk iş kahvaltı sonrası birkaç kulaç, engin deniz, öğle saatlerinde tapınaklarıyla ünlü Tayland’da harika bir keşif, akşamüstü yine deniz, biraz da güneş, gece ışıklı sokaklarında gezi ve ilginç mutfağında muazzam deneyimler! Her saat dopdolu, her gün heyecanlı, Tayland her anlamda doyurucu! Bangkok sahip olduğu sayısız Budist tapınağıyla tam bir kültür turu vaat eder, Phuket kışın yaz tatili yapabileceğiniz plajlara sahip olmasının yanında, gece hayatıyla da namına yaraşır bir eğlence sunar, Pattaya efsane plajlarıyla cennetinde yer açar! Tayland tek kişilik dev bir orkestra gibidir; her telden çalar! Tatil için Tayland’ı seçenler, asla pişman olmazlar!

Küba
Cehaletin, diz çökmenin, özgürlüğünü kaybetmenin yasak olduğu bir ülke düşünün, yoksulluktan dilenmek zorunda olan kimsenin olmadığı! Mesela ırkçılık da görülmez orada, yeni model araba da. Ama sokaklarında dans eden insanlar, neşeyle müzik yapan gruplar, bembeyaz kumlarla örtülü kumsallar, bolca puro fabrikası görebilirsiniz!Dünyanın en çok merak edilen çok kültürlü özgürlükler ülkesine gitmek ister misiniz? Hem de kışın, yaz niyetine? İşte orası Küba! İşten güçten tümüyle uzaklaşıp, modern kent yaşamıyla alakası olmayan bir sahada, el değmemiş bir ülke bulacaksınız! Pudradan kum, arıtma suyundan deniz yapmışlar onu da Küba’nın ortasına boca etmişler! Bir yanı da manavdan tazecik yeşilliklerle dolu! Böyle doğa, böyle ilginç kültür, böyle tatil kaçar mı? Kaçmaz! Yolumuz uzun, Küba tarihini okuyacak zamanımız bol, yanımıza uygun kitaplar almayı unutmayalım.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21