• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

ANTALYA'YA 9.000.001'İNCİ YOLCUSU GELDİ

ANTALYA'YA 9.000.001'İNCİ YOLCUSU GELDİ
Düsseldorf'tan gelen Gross ailesine törenle bir haftalık tatil armağan edildi.

TURİZMİN SESİ


Türkiye'nin gelen yolcu sayısı olarak bir numaralı havalimanı olan Antalya Havalimanı'na bu yılın 9.000.001'inci yolcusu geldi.

Uluslararası yolcu trafiğinde ülkemizin en büyük havalimanı olan Antalya Havalimanı, bu yıl gelen 9.000.001'inci yolcuyu karşılamanın coşkusunu yaşadı. Düsseldorf'tan gelen Gross ailesi Antalya'ya havayolu ile gelen 9 milyonuncu yolcular oldular.

ICF Airports tarafından işletilen Antalya Havalimanı 1. Dış Hatlar Terminali'nde yapılan törene Antalya Valisi Alâaddin Yüksel ve Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu'nun yanı sıra IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen ve ICF Airports Üst Yönetimi de katıldı. Aileyi Antalya Havalimanı'nda yapılan törenle karşılayan ICF Airports Genel Müdür Ferda Yakar, turizmin özellikle Akdeniz'e kıyısı olan kentler için krizden çıkışın en önemli anahtarı olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi: “Kuşku yok ki ülkemizin, özellikle de Antalya ve çevresinin turizm alanında en önemli rakiplerimiz olarak gördüğümüz İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi ülkeler karşısında büyük avantajları var. Üzerimize düşen bu avantajlarımızı ve ülkemizi tüm dünyaya doğru ve başarılı bir biçimde tanıtmayı sağlamak olacaktır”.

Antalya Havalimanı'nın Antalya ve Türk turizminin dünyaya açılan kapısı olduğunu belirten Ferda Yakar, şöyle konuştu: “ICF Airports Ailesi olarak bu özelliğimiz nedeniyle kuşkusuz haklı bir gurur yaşıyoruz. Elbette bu gururun beraberinde getirdiği önemli sorumluluklar da var. ICF Airports olarak; bulunduğumuz coğrafyada, gerek ulusal gerekse uluslararası arenada, bölgemizin ve ülkemizin tanıtımında önemli bir misyon yüklendiğimizin farkındayız. Açıkçası sadece havalimanı işletmeciliği yaptığımızı düşünmüyoruz. Pek çok farklı çalışmayla Türkiye'nin ve Antalya'nın tanıtımı için çaba gösteriyoruz. Antalya'nın ve her köşesi ayrı bir güzellik, ayrı bir değerde olan Türkiye'mizin doğru zamanda doğru yerde ve doğru ellerde tanıtımı için üzerimize düşen her görevi üstlenmeye hazırız. Sanatın, sporun ve kültürel aktivitelerin toplumların medeniyet düzeyini artıracağı bilinciyle ICF Airports olarak Antalya ve Türkiye tanıtımında en önemli fırsatları yaratan, toplumları birleştirerek, kaynaştıran, medeniyete ve barışa katkılar sağlayan her türlü kültür, sanat ve spor faaliyetlerini de destekliyoruz”.

Fraport - IC İçtaş Antalya Havalimanı Terminal Yatırım ve İşletmeciliği A.Ş. tarafından 14 Eylül 2007'de rekor bir bedelle, 2,4 milyar Euro ile 17 yıl süreli olarak devralınan Antalya Havalimanı, Türk havacılık sektöründeki ilk “Yap-İşlet-Devret” modeli. 1998 yılında işletmeye açılan havalimanının uluslararası terminali toplam 54 bin 300 metrekarelik binasıyla hizmet veriyor. Antalya Havalimanı geçtiğimiz yıl iç ve dış hatlar olmak üzere 17,4 milyon yolcuya hizmet verdi. 2007 yılında Türkiye'ye gelen 23 milyon 341 bin 74 Turistin 7milyon 669 bin 621'i ICF Antalya Havalimanı'nı kullanarak Antalya'ya geldi. Türkiye'nin tek paralel piste sahip havalimanı olan Antalya Havalimanı, ülkemizin en önemli havalimanı işletmecilerinden biri olan ICF Airports, Fraport AG ve IC İçtaş ortaklığının deneyimlerinin yarattığı sinerji ile sektörde bir numara olmayı hedeflemektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21