• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

ANADOLU TURİZMİN MARKASI OLACAK

ANADOLU TURİZMİN MARKASI OLACAK
Türkiye Otelciler Federasyonu 2.Başkanı Seçim Aydın``Türkiye'de Gelişen turizmin markası Anadolu olacaktır
TURİZMİN SESİ
Bilindiği gibi marka belli değerleri ve kaliteyi seçenlerin buluştuğu her türlü değeri ifade eder.Anadolu da bu bağlamda hem Türkiye'de hem de dünyada kültür ve sanat yönünde gelişen yeni turizm eğilimlerinin beklentilerine cevap verebilecek özelliklerin birleştiği değerleri taşımaktadır.``dedi. Türkiye'de Gelişen turizmin markası Anadolu olacaktır. Bilindiği gibi marka belli değerleri ve kaliteyi seçenlerin buluştuğu her türlü değeri ifade eder. Anadolu da bu bağlamda hem Türkiye'de hem de dünyada kültür ve sanat yönünde gelişen yeni turizm eğilimlerinin beklentilerine cevap verebilecek özelliklerin birleştiği değerleri taşımaktadır.

Hipokrat'ın ömrün kısa ama sanatın, kültürün ölümsüzlüğünü (Ars longa, vita brevis..) anlatan cümlelerini hatırlarsak 12.000 yıllık bir kültüre ev sahipliği yapan Anadolu topraklarının sakladığı somut ve somut olamayan kültürel değerleri bu güne kadar koruyan Anadolu insanının dünya mirasına gösterdiği saygıyı bir kez daha takdir etmiş oluruz.

Bugün bu değerleri ifade eden Anadolu'daki kültürün dünyanın hizmetine sunulması için hizmet üreten dört kuruluştan söz etmek istiyorum. Anadolu Havaalanı (TAV Esenboğa), Anadolujet Havayolları, TRT Anadolu ve ATİD Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği. Turizmin en önemli temel taşlarını bir araya getirme gücüne sahip bu dört marka bileşeninin birlikte gerçekleştirecekleri etkinliklerin sahip olacağı tanıtım gücü de aynı derecede yüksek olacaktır.

Turizmin bir kalkınma modeli olarak benimsendiğini ve desteklendiğini Ankara, İzmir ve İstanbul'da yapılan turizm fuarları sırasında görmekteyiz. Anadolu adını kullanan kuruluşlarımızın birlikte yapacakları projeler bu modelin etrafında buluşulan bir marka olmasını sağlayacaktır. Anadolu Turizm İşletmecileri olarak hedefimiz Anadolu'nun kültür ekonomisi yoluyla gelir getiren bir turizm destinasyonu olarak değerlendirilmesidir. Bu konuda çalışmaları aynı hedefe yönlenmiş tüm kuruluşların güvencesi kültür alanındaki birikimi ve bunu çalışmalara yansıtan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul GÜNAY'ın destekleridir.

Kültürün bir toplumsal ve ekonomik değer olarak evrensel ortama taşınmasını sağlayacak güç yukarıda saydığımız unsurların bir arada bulunduğu turizmdir. Geçen hafta doğru bir yer seçimi ile Kızılcahamam'da MEB Ticaret ve Turizm Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Çalıştay'da dabelirttiğim gibi geleceğin turizmcilerinin gittikleri yörelere kendi teknik becerileri kadar turizm anlayışını da taşıyacak birer temsilci olarak görmelerini önermiştim. Sayın Genel Müdür başta olmak üzere Çaliştaya katılan iki yüzün üzerindeki katılımcıda bu kıvılcımı görmek Anadolu'da yeni bir anlayışın hakim olacağını gücünü bana verdi.

Ankara'da bulunan basın ve meslek temsilcileri paylaşacağımız yeni projeler üzerinde çalıştığımızı burada sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bunların başında Ankara'nın dünyaya açılan yeni bir ulaşım noktası olması üzerindeki çabalarımız oluşturuyor. Dünyanın en modern havaalanları arasında bulunan ve bunu aldığı uluslar arası ödüllerle de pekiştiren TAV Anadolu'nun kapasitesinin tam anlamıyla kullanılmasıdır. Bunu yapabilecek kuruluşu da Anadolujet Havayolları olarak görüyor ve Anadolujet'in 4 MART'TA Ankara'dan Şam uçuşu ile başlatacağı yurtdışı açılımının yaz aylarında en yüksek seviyeye ulaşacağı haberlerini yıllardır özlediğimiz gelişimin ilk müjdeleri olarak değerlendiriyoruz. Ankara'dan yapılacak bu başlangıç sınır komşularımızla uzun yıllar sonra yeniden kurduğumuz dost sınırlar kavramını getireceği sonuçların doğal bir gelişimi olarak doğu ve güneydoğudaki havaalanlarımıza da taşınacaktır.

Seçim AYDIN
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) İkinci Başkanı
Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21