• BIST 9538.53
  • Altın 2490.606
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8232
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

2014’ÜN TOP 10 FITNESS TRENDLERİ

2014’ÜN TOP 10 FITNESS TRENDLERİ
Sağlıklı yaşam ve egzersiz alanında çeşitli akademik ve güncel bilgiler servis eden, eğitimler veren Life Fitness Akademi, dünya çapında yükselişe geçen fitness trendlerini yorumladı

ASCM’in (American College of Sports Medicine) Dünya çapında fitness’a olan eğilimi ortaya çıkarmak amacıyla 3815 sağlık ve fitness uzmanları ile yaptıkları anketi ve 2014’ün popüler egzersizlerini değerlendiren Life Fitness Akademi Uzmanlarından Özgür Güngör; bu yılın gözde egzersizinin Yüksek Şiddetli İnterval Antrenman (HIIT) olduğunu belirtti. 2. Sırayı ise pilates gibi yıldızı birden parlayan pratik ve çok amaçlı egzersiz sistemi TRX var. 3. Sırada ise hedefine çabuk ulaşmak isteyenlerin her dönem tercihi olan Personel Training desteği yer alıyor. 
 
life-fitness-akademi-uzmanlarindan-ozgur-gungor.jpg
 
2014’ÜN TOP 10 FITNESS TRENDLERİ
High-Intensity Interval Training (HIIT)
High intensity maximum yoğunluk ile çalışmak demektir. Temel prensip insanın kendisini maximum hırpalamasıdır, kapasitenin limitlerini zorlamadır. Kaslara ekstrem bir yüklenme ve ardından dinlenme periyodlarından oluşur. Genellikle 30 dakikadan az uygulanması tercih edilir.
 
life-fitness-akademi,2.jpg
 
TRX Body Weight Training
Dünya’da fitness trendlerine girmeyi başaran ilk markadır. TRX Suspension Training, egzersizi minimal ekipmanla en uygun hale getirir. Bu egzersiz kullanıcıyı belirli hareketler ile sınırlamaz, fonksiyonel kullanımı sayesinde her türlü vücut hareketini başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar uygulamanızı sağlar.
 
Eğitimli ve Deneyimli Fitness Profesyonelleri / Personel Training
Eğitimli ve Deneyimli Fitness Profesyonelleri ile Çalışma. Söz konusu profesyonel eğitmenlerin geçerli sertifikalara sahip olmasının önemi.
 
Strength Training
Güç Antrenmanları, yaşa, cinsiyete ve performans seviyesine göre kişiye özel hazırlanır ve temel çalışmaları içermektedir.
 
Kilo  vermek amaçlı egzersizler
Beslenme programının düzenli bir şekilde planlanması kilo verme konusunda oldukça önemli bir yer tutar. Fakat egzersiz planı kişinin hem daha çabuk sonuç almasına hem de deri sarkmalarına karşı vücudunun sıkılaşmasına yardımcı olur. Bu sayede kişi kilo verirken, hem sıkılaşırsınız hem de fit bir görünüm elde etmiş olur.
 
Kişiye Özel Antrenman Programlaması
Bu hizmeti veren eğitmenlerin, kinesyoloji, anatomi ve antrenman programlaması konularında uzman kişiler olması sayesinde, bu hizmeti alan kişilerin sakatlıklardan uzak, amaçlarına uygun ve hızlı bir şekilde ulaşması sağlanmaktadır. Eğitmen kişinin programını bire bir takip eder ve antrenman süresince kişinin yanında olur. Bu sayede kişinin en verimli şekilde çalışmasına yardımcı olur.
 
İleri Yaş Kişiler için Fitness Programı
İleri yaş kişilerin yaşam standartlarının daha iyi bir hale getirilebilmesi için onların sağlıkları ve fiziksel aktivite düzeyleri göz önüne alınarak planlanacak fitness programlarını içerir.
 
Fonksiyonel Fitness
Bu egzersiz planları kişilerin günlük hayatlarını kolaylaştıracak ve daha iyi bir fiziksel aktivite düzeyine gelmelerine yardımcı olacak hareket serilerini oluşturur. Güç, dayanıklılık, esneklik ve denge unsurlarının geliştirilmesi ile kişinin gün içerisinde daha az yorulmasını ve daha verimli olmasını sağlamaktadır.
 
Gruplara Özel Antrenman Programlanması
Personel Training hizmetine göre daha ekonomik olan bu program, bire bir çalışmalara bütçesi yeterli olmayan kişiler için tasarlanmaktadır. Fakat kişilerin verimli bir şekilde çalışabilmesi için bu grupların 2 veya 3 kişiden oluşması oldukça önemlidir.
 
Yoga
Duruş pozisyonunun düzeltilmesi, rahatlama, zihinsel gelişim gibi unsurları bünyesinde bulunduran Yoga’nın farklı uygulama şekilleri bulunmaktadır. Bunlar; Power Yoga, Yogalates, Bikram, Ashtanga, Vinyasa, Kripalu, Anurara, Kundalini, Sivinanda adında çalışma teknikleridir.
Bilgi için: www.lifefitness-turkey.com Tel: (0212) 213 36 37 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21