• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

PRESİDENT HOTEL'DE ONLİNE REZARVASYON

PRESİDENT HOTEL'DE ONLİNE REZARVASYON
BW The President Hotel Genel Müdürü Ersin Durgun, geçtiğimiz yıl gelirler içerisinde yüzde 30 olan online rezervasyonu, bu yıl yüzde 40'a çıkarmayı planladıklarını söyledi

TURİZMİN SESİ


Dünya genelinde online rezervasyonun her yıl katlanarak arttığını kaydeden Ersin Durgun, “Dünyada seyahat eden yaklaşık 1 milyar kişiden, 200 milyonun üzerindeki kişi, seyahat kararını internet üzerinden alıyor. İnternetin hızla ve yoğun olarak hayatımızın içine girmesiyle, online rezervasyon oranı her geçen gün katlanarak büyüyor. Otel olarak, online rezervasyona yönelik bilgi sistemleri altyapımızı tamamladık. Geçtiğimiz yıl, gelirlerimiz içinde yüzde 30 olan online rezervasyonu, bu yıl yüzde 40'a çıkarmayı hedefliyoruz.

Şu an, Expedia, Venere, Last minute, Bookings gibi dünyadaki birçok otel konsalidatörü (bünyesinde binlerce oteli bulunduran internet sitesi) ile işbirliğimiz bulunuyor ve işbirliği sürecine yeni konsalidatörleri eklemek için görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Online rezervasyonda tercih: Tarihi Yarımada

İstanbul'da, yoğun olarak online rezervasyonun Tarihi Yarımada'ya olduğunu ifade eden Ersin Durgun, “En son katıldığımız İngiltere'deki WTM Londra Fuarı sırasında, İstanbul'a yapılan online rezervasyonun, ağırlıklı olarak Sultanahmet ve çevresini kapsayan Tarihi Yarımada'ya olduğunu öğrendik. Örneğin, kültür turuna çıkacak olan bir kişi, gideceği şehirde, tarihi-kültürel merkezlere yakın olan oteller hakkında internette araştırma yaptıktan sonra, tercih ettiği otele anında online rezervasyonunu yaptırmaktadır. Bu nedenle de, İstanbul'da online rezervasyonu en çok alan bölge, Sultanahmet Bölgesi ve civarıdır. Tarihi Yarımada'nın cazibesi, her geçen yıl artmaktadır ve artmaya devam edecektir” diye konuştu.

İspanyol turistlerden yoğun ilgi

Son günlerde dünya gündeminde yer alan global krizden, en az etkilenecek sektörlerden birinin turizm olacağını anlatan Ersin Durgun, özellikle Mart ayından itibaren sektörde yoğun günlerin yaşanacağını söyledi. Otel olarak bu yıl ciddi bir daralma beklemediklerini belirten Ersin Durgun, “İspanya'da ismen tercih edilen bir oteliz. Geçtiğimiz yıl, İspanya'dan gelen turist sayısında yüzde 30'a yakın artış yakaladık.

Bu yıl ise İspanya'dan gelecek turist sayısında, en az yüzde 5 ile 10 arası bir artış bekliyoruz. Otelimizde, İspanyol misafirlerimizin yanı sıra, Almanya, İngiltere, Amerika ve Fransa'dan da yoğun grupları ağırlıyoruz. Bu yıl, mevcut pazarlarımızın yanı sıra, İskandinav (Norveç, İsveç, Finlandiya) ülkelerine, Fransa ve Hindistan'a yönelik, ciddi bir tanıtım ve pazarlama kampanyası planlıyoruz” diye konuştu.

President'te eğitim çalışmaları devam edecek

Misafir ilişkileri, halkla ilişkiler, yabancı dil gibi çeşitli konularda, geçen yıl başlatılan eğitim programlarının, bu yıl da devam edeceğini anlatan Ersin Durgun, operasyonel departmanlarda devam eden kurum içi eğitimlerinin, yıl boyunca süreceğini söyledi. Ön büro, yiyecek-içecek, housekeeping gibi operasyonel birimlerde, departman müdürlerinin her gün personeline iş süreçleri hakkında eğitim verdiğini kaydeden Ersin Durgun, aynı zamanda operasyonel departmanlardaki iş akışının yazılı talimatlar haline getirilmesiyle, oteldeki kalite standardının en üst düzeye çıkarılacağını belirtti. Ersin Durgun, "İş akışını, yazılı hale getiriyoruz.

Mesela, ön büroyla ilgili, 'check in, check out, anahtarın verilmesi gibi tüm iş akışı yazılı hale getirilmiştir. Böylece, ön bürodaki iş akışı, herkes tarafından aynı şekilde gerçekleşmekte ve standardizasyon sağlanmaktadır. Departman müdürlerimiz tarafından, her gün verilen eğitim, ay bazında topladığımızda yaklaşık 7,5 saat eğitim anlamına gelmektedir ve bu da ciddi bir zamandır. Aynı zamanda, yabancı dil, müşteri ilişkileri gibi çeşitli konulardaki eğitimlerimiz devam ediyor” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21