• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

Çuğra’da Tatil

KONUK YAZAR

ERDEĞİN İLÇE TATİL BELDESİ ÇUĞRA...
Saygıdeğer okuyucularım bu yazımda sizlerle bir hafta Erdek Çuğra’da yapmış olduğum tatilim ile ilgili yaşadıklarımı  ve yerel yönetimin aksaklıklarını paylaşacağım. Öncelikle Erdek’in tanıtımını yapmak ile başlamak istiyorum.Balıkesir ilinin ilçesi olan Erdek, Marmara Bölgesi'nin Marmara Denizi’ne doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası’nda Erdek Körfezi’nde yer alır. Türkiye'nin ilk sayfiye yerlerinden birisidir. Balıkesir ili'nin en kuzeyinde, Marmara Denizi kıyısında bulunan ilçe, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Erdek kış mevsimlerinde büyük bir ilçe nüfusuna sahip olmakla birlikte, yaz mevsimlerinde turizmin de etkisiyle nüfus bazı küçük illerin nüfusunu aşar.

Tarihte çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan ilçe, çeşitli açılardan Türkiye'nin önemli ilçelerinden biridir.Eski adı Arktonnesos olan Kapıdağ yarımadasından oluşmaktadır. Kuzey ve batı çevresinde Marmara ilçesine bağlı Marmara Adaları bulunmaktadır. Ancak Paşalimanı Adası Erdek'e bağlıdır. Bölgede ılıman Marmara iklimi görülür.Erdek, antik kentleri, Açık Hava Müzesi, temiz denizi ve kumsalı ile bir turizm merkezidir. Erdek’e küçük İstanbul’da deniliyor. Benim ve diğer tatilcilerin fikireri neticesinde eğer ki; deniz anaları ve yosunlar sizin için problem oluşturmuyorsa, burası tam sizin tatilinizi geçireceğiniz bir yer denilebilir. Sakin ve doğası ile güzel bir yerde tatilinizi geçirebileceğiniz ve yaşayabileceğiniz, yüzebileceğiniz bir tatil beldesi. Yalı Mahallesi civarlarından bir yazlık almanız olası. Denize girmek istediğinizde “Kurbağalı Dere” denilen mevkiiyi öneririm. Akşam üzeri deniz anaları pek olmuyor. Naçizane benim tespitim. (Hem derin hem de yosunsuz ve nezih bir yer).


Ayrıca, ben Erdek Çuğra’da bir motelde bu yazki tatilimi geçirdim. Sabah yürüyüşleri ya da akşam yürüyüşleri için sahil boyu kilometrelerce yürümek için muhteşem bir alan. Ev almak isreseniz Mekez’den almanızı öneririm. Hem kalabalık hem de çok gürültülü. Eğlence mekanları Lal Bar, Papağan Bar ve birçok eğlence mekanı var.Ayrıca Çuğra’nın havası mükemmel. Nem yok ve hiç sizi bunaltmıyor. Çuğra’da denize girip yüzeceğiniz birçok sahil alanı mevcut. Ali Haydar Parkı içerisine girdikten sonra sahil şeridi karşınıza çıkar o civarda birçok otel, motel ve pansiyon mevcuttur. Fakat çok kalabalık olduğu için rahat yüzemeyebilirsiniz. Kurbağalı Dere sadece Yalı Mahallesi yazlıkçıları tarafından bilindiğinden rahat bir şekilde yüzme imkanı bulabilirsiniz. Çuğra bölgesi tabiri ile söylemek gerekirse kamçıların olduğu bölüm. Deniz harika. Fakat yerel yönetim bu işe el koyarak deniz analarını ve yosunları temizlemeli.

Asıl konuya gelecek olursam maalesef belediye iyi çalışmıyor. Bu kadar doğa ve deniz güzelliği olan bölgede yukarıda yazdığım gibi denizin içinde maalesef temizlenmediği için yosunlar ve deniz anaları var. Ben bir hafta tatil yaptığım sürece bir zaman dilimimi belediye hakkında bilgi almak ile geçirdim. Çuğra belediye başkanı görevinin başında değildi. Malum yaz tabii ki onunda hakkı tatil yapmak. Mimar olan eşinin Belediye merkez binasının hemen yanındaki ofisini görünce şaşkınlığımı gizleyemedim. Oh my god oldum. Yani aman Allah’ım...Belediye Başkanının eşi mimar ve kendi ofisinin önü bile akıllara durgunluk görsel olarak sizi memnun etmeyecek durumda.

Evet, CHP’li Belediye Başkanı gereken özen ve önemi sağlayamamış. Nedenini tam anlamış değilim ama Çuğra ve diğer beldeler belediyesi Balıkesir Büyük Şehir AKP Belediyesine bağlanmış. Fakat, yaptığım araştırmalarda ve aldığım otelde kalan misafirlerden biri ile yaptığım konuşmamda Gönen’de yaşadığını ve maalesef AKP Belediyesi’ninde burada iyi çalışmadığını, çöplerin toplanmadığını, sokak köpeklerinin başıboş gezip fazlalığını hatta ve hatta aynı Çuğrada olduğu gibi Gönen’de de fazlası ile olduğunu  söyledi.Birde benim tatilimi geçirdiğim Çuğra’da olduğu gibi çok ama çok sivrisinek ve haşeratın ilaçlama yapılmadığından dolayı Gönen’de de olduğunu belirtti.

Böylesine güzel bir tatil beldesinin yerel yönetimlerin aksaklıkları nedeniyle gelen tatilcilerin yaşattıkları sıkıntılarını konuşmaları ve bildirmeleri çok doğal. Naçizane onlardan birde benim.Ben diyorum ki; tatil beldesi olan bu doğal beldelerin yerel yönetimleri aksaklıkları giderdiğinde daha fazla turist çekecek ve geirini arttıracaktır.Daha fazla söze gerek yok...daha bir ton yazılacak olmasına rağmen.Duyarlılık, farkındalık ve hizmetlerin gerçekten hayatın içinde vücut bulduğu çalışmalar dilerim.

Sağlıcakla kalınız...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21