• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Yeme-İçme Sektörüne Visa’dan Kapsamlı Destek

Yeme-İçme Sektörüne Visa’dan Kapsamlı Destek
Pandemiden Etkilenen Yeme-İçme Sektörüne Visa’dan Kapsamlı Destek 

 TURİZMİN SESİ


Visa, pandemi döneminde iş modellerini dönüştürmek zorunda kalan yeme-içme sektörüne kapsamlı iş birlikleri ile destek oluyor. TURYİD (Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği) ile sektörü desteklemek üzere ortak çalışma başlatan Visa, bir yandan da mevcut iş birliklerine ek olarak Fuudy ve GastroClub ile de ortak kampanyalar yürüterek yemek siparişlerinin dijitalleşmesine öncü olan projeleri hayata geçiriyor. 

22.01.2021 – Visa, COVID-19 pandemisiyle birlikte iş modellerini dönüştürmek zorunda kalan yeme-içme sektörünün dijitalleşmesine yönelik yeni projelere imza atıyor. TURYİD ile yeme içme sektöründe dijital ödemeleri yaygınlaştırmak için iş birliğine giden Visa, Fuudy uygulaması ile restoran ve kafelerin siparişlerinin online ortamda gerçekleşmesine, GastroClub ile de sektörün yüz yüze ödemelerde kullanılan tek dijital cüzdanı GastroPay’in daha çok tüketiciye ulaşmasına katkıda bulunuyor.  

Visa ve TURYİD’den uzun soluklu iş birliği 

Visa, Türkiye çapındaki restoranları bir araya getiren yeme içme sektörünün çatı oluşumlarından TURYİD ile uzun soluklu bir iş birliği için harekete geçti. İş birliği kapsamında, özellikle yeme-içme sektörünün ihtiyaçlarını daha iyi anlama, restoranların dijital ortamda sipariş alma sürecini ve ödemeleri kolaylaştırma konusunda çalışmalar sürüyor. 

Fuudy ile stratejik iş birliği: Visa kart sahiplerine avantajlar 

Visa aynı zamanda restoran ve kafeleri tüketiciler için kolay ulaşılabilir hale getiren platformlar ile iş birlikleri gerçekleştirerek, sektörün işleyişine pandemi döneminde de devam etmesini destekliyor. Visa’nın, bünyesinde 150’ye yakın restoran ve kafeyi barındıran Fuudy uygulaması ile gerçekleştirdiği stratejik iş birliği kapsamında %15 indirim kazanıyor. Böylelikle, Visa kart sahipleri, pandemi öncesinde ziyaret ettikleri restoranlar ile avantajlı koşullarda buluşuyor. 

Sektörün yüz yüze ödemelerde önde gelen dijital cüzdanı GastroPay’e destek

Visa, ülkemizde yeme içme sektörünün yüz yüze ödemelerde kullanılan önde gelen dijital cüzdanı GastroPay uygulamasını da destekliyor. Bünyesinde 1000’i aşkın restoran ve kafeyi bulunduran GastroClub tarafından hayata geçirilen GastroPay uygulamasına Visa kartını tanımlayan tüketiciler, hem pandemi şartlarında daha da önem kazanan mobil ödeme seçeneğinden faydalanıyor, hem de ilk siparişlerinde 30 TL, daha sonraki siparişlerinde ilave %10 puan kazanıyor. 

Geleceğe Öde ve GastroClub iş birliğiyle işletmeleri tüketicilerle buluşturan yeni bir kanal

Visa, ekosistemdeki geniş ağını kullanarak iş ortakları arasında iş birliklerinin hayata geçmesini de sağlıyor. İş Bankası çatısı altında hayata geçirilen Geleceğe Öde platformu ile GastroClub, Visa desteğiyle bir araya geldi. İş birliği kapsamında GastroClub üyesi restoranlar, Geleceğe Öde platformuna dahil olarak müşterilerine daha sonra kullanılmak üzere indirimli kupon satışı yapabiliyor. Tüketiciler sevdikleri restoranların avantajlı fiyatlarından yeniden açıldıkları zaman kullanmak üzere yararlanırken, kısıtlamalardan etkilenen işletmeler de ön satış yapma imkanı buluyor. 

Merve Tezel: “Milyonlarca Visa kart sahibini işletmelerle bir araya getirerek sektörün dijitalleşmesine katkı sağlıyoruz” Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, yeme-içme sektörünün pandemi kapsamında alınan tedbirlerden en çok etkilenen sektörlerden biri olması nedeni ile önemli bir adaptasyon sürecinden geçtiğine işaret ederek; “Pandemi sürecinde dijital kanallara yönelen tüketiciler sevdikleri restoranlardan online sipariş verebilmeyi arzu ediyor. Pek çoğu KOBİ statüsünde olan restoran ve kafeler de bu dönemde yalnızca eve servis ve gel-al modeli üzerinden çalışmaya başladı. Visa’nın pandeminin KOBİ’ler üzerindeki etkisine ilişkin yaptırdığı araştırmada KOBİ’lerin %62’sinin işlerinin olumsuz etkilendiğini, yeme-içme sektörünün ise kısıtlamalar sebebiyle daha fazla sıkıntı yaşadığını ortaya koydu.  Böylesi bir dönemde yeme-içme alanının TURYID, Fuudy ve GastroClub gibi önde gelen oyuncularıyla gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri sayesinde sektörün dijitalleşmesine katkı sağlıyor ve milyonlarca Visa kart sahibini, işletmeler ile bir araya getirerek sektöre canlılık katmayı hedefliyoruz.” dedi. 

Kaya Demirer: “İş birliğimizin sektörü canlandıracağına inanıyoruz”

Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, yeme-içme sektörünün 2 milyon haneye istihdam sağlayarak toplamda 10 milyon kişiye gelir yarattığının altını çizdi ve: “2019 yılı itibarıyla her sene yaklaşık %10 büyüme kaydeden ve 135 milyar TL büyüklüğe ulaşan yeme-içme sektörü pandeminin etkisiyle oldukça zor bir yıl geçirdi. İşletmelerin bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatabilmesi için online menü görüntüleme, temassız sipariş verme ve ödeme gibi evrilen tüketici beklentilerine cevap vermeleri önem taşıyor. Visa ile başlattığımız uzun soluklu iş birliği kapsamında, tüketicilerin tüm restoranların menülerini görüntüleyip ödeme yapabileceği bir platform üzerinde çalışıyoruz. İş birliğimizin tüketicilerin teması minimuma indirme talebine cevap vererek sektörü canlandıracağına inanıyoruz” dedi. 

Visa, yeme-içme sektörüne yönelik çalışmalarına ZUBİZU ve Müdavim ile başlamıştı 

Visa, yeme-içme sektörü iş birliklerine geçtiğimiz sene ZUBİZU ile başlamıştı. Halen devam eden iş birliği kapsamında Visa Premium kartını ZUBİZU uygulamasına kaydeden tüketiciler, uygulamada üst segmente terfi ederek, ZUBİZU üyesi restoranlarda ek indirim ve ayrıcalıklardan faydalanabiliyor. Visa, pandemi döneminin başında ise GastroClub, Hybrid Community ve Society To Be tarafından hayata geçirilen Müdavim Hareketi ile, tüketicileri avantajlı koşullarda restoran kuponu alarak sektöre destek vermeye özendiren bir iş birliği gerçekleştirmişti. Müdavim çeklerini Visa kartlarıyla toplamda %50 indirimle alan tüketiciler, bu çekleri 6 ay süreyle kullanarak işletmelere uzun soluklu destek verme imkanına kavuşmuştu. 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21