• BIST 12385.61
  • Altın 6807.91
  • Dolar 45.0211
  • Euro 52.9054
  • İzmir 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Ankara 12 °C
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu

YARALI CARETTA DENİZE KAVUŞTU

YARALI CARETTA DENİZE KAVUŞTU
İzmir Körfezi'nde sahilde bulunan caretta carettanın, Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda görevli uzmanlar tarafından tedavi edildikten sonra denize bırakıldığı bildirildi

TURİZMİN SESİ


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya gö re, Sahilevleri bölgesinde karaya vurduktan sonra Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı görevlileri tarafından gözetim altına alınan ve taşıdığı enfeksiyon nedeniyle ağır bir hastalık geçirdiği belirlenen "Caretta Caretta" türü kaplumbağa, uygulanan antibiyotik tedavisine yanıt vererek sağlığına kavuştu. Bir hafta süresince tedavi gören kaplumbağaya buradaki uzmanlar ve bakıcıları tarafından "Şeker" adı verildi.

Tedavisinin ardından Urla'ya bağlı Demircili Köyü sahillerinde denize bırakılması kararlaştırılan kaplumbağa, Büyükşehir Belediye Ba şkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, İzmir Doğal Yaşam Parkı yetkilileri ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ertan Taşkavak'ın nezaretinde suya bırakıldı. Prof. Dr. Taşkavak, Şeker'in büyük olasılıkla çiftleş mek üzere kendi türünün yoğun olarak bulunduğu Yunanistan'ın Zakintos adasına gideceğini ifade etti. Kocaoğlu ise ölmek üzereyken bulunan caretta carettanın yeniden sağlığına kavuşmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21