• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

WIN'09 KRİZE MEYDAN OKUDU

WIN'09 KRİZE MEYDAN OKUDU
Hannover Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş.'nin düzenlediği ve “imalat sanayinin” barometresi olarak nitelenen WIN'09'un birinci fazına katılım, geçen yıla göre yüzde 8 arttı
TURİZMİN SESİ
Hannover Messe Bileşim A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Kazankaya; “24 ülkeden 659 firmanın doğrudan katılımıyla oluşan bu büyüme, imalat sanayinin geleceğe umutla baktığının da bir göstergesidir.” “En son teknolojik gelişmelerin sergilendiği WIN'09, 52 ülkeden 43 bin 645 ziyaretçisiyle, imalat endüstrisinin doğru ticari platformu olduğunu bir kez daha kanıtladı.”

“WIN fuarları kazandırır” sloganıyla ve ekonomik kriz ortamında açılan WIN'09 Fuarlarının birinci fazının katılım verileri, imalat sanayinin geleceğe umutla baktığını gösterdi. Geçen yıla göre destekleyen kuruluşların ve doğrudan katılımcıların yüzde 8 oranında arttığı fuarın birinci fazını 52 ülkeden 43 bin 645 ziyaretçi gezdi. Mısır'ın Avrasya İş Ortağı olarak yer aldığı fuarın birinci fazında, 24 ülkeden 659 katılımcı firma, ziyaretçileri en son teknolojik gelişmelerle buluşturdu. Mısır, İran ve Suriye satın alma heyetlerinin katıldığı Uluslararası İşbirliği Günleri ise fuarın yarattığı etkin ticaret platformu niteliğini pekiştirdi. Fuarı düzenleyen Hannover Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Kazankaya, WIN Fuarlarının 'imalat sanayinin barometresi' niteliğinde olduğunu hatırlatarak, “Bu yılki katılım artışı, imalat sanayinin ekonomik krize rağmen geleceğe umutla baktığını göstermiştir” dedi. Kazankaya, WIN'09'un otomasyon, enerji, elektrik ve elektronik ile hidrolik ve pnömatik sektörlerini
buluşturacak ikinci fazında da benzer bir performans beklediklerini kaydetti.
WIN'09'un İkinci Fazı 26 Şubat - 1 Mart 2009 tarihleri arasında yine İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

İmalat sanayinin umutları

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 5 - 8 Şubat 2009 tarihleri arasında, Hannover Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş.'nin düzenlediği WIN (World of Industry) Fuarlarının 1. Fazı komşu ülkeler başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen binlerce profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Geçen yıla kıyasla, destekleyen kuruluş ve doğrudan katılımcı sayısında yüzde 8'lik bir artış sağlayan WIN Fuarları, bir kez daha Avrasya ve Ortadoğu bölgeleri imalat endüstrisinin vazgeçilmez buluşma merkezi olduğunu kanıtladı.

Bu yıl makine imalatı ve metal işleme, kaynak ve kesme teknolojileri, yüzey işlem teknolojileri ve malzeme sevk ile nakil ve lojistik sektörlerini temsil eden, 24 farklı ülkeden 659 doğrudan katılımcı, net 22 bin 650 metrekarelik stant alanında, son teknolojilerini sergilediler. Ülke içinde ve dışında yoğun biçimde sürdürülen tanıtım çalışmaları sonucunda, 52 farklı ülkeden gelen 43 bin 645 profesyonel ziyaretçi, ilgilendikleri sanayilerdeki en son yenilikleri ve eğilimleri de izleme imkanı buldu.

Fuarı şu ülkelerden ziyaretçiler izledi: ABD, Almanya, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri, Belarus, Belçika, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Estonya, Fas, Fransa, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, Japonya, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kore, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Morityus, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tayvan, Tunus, Türkiye, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yemen.

Bu yıl Mısır; Avrasya İş Ortağı olarak WIN fuarlarında yer aldı. Fuarın önemli etkinliklerinden birisini de başta Mısır olmak üzere İran ve Suriye satın alma heyetlerinin katıldığı Uluslararası İşbirliği Günleri'nin düzenlenmesi oldu. Bu ülkelerden gelen firma temsilcileri, fuarı etkili bir ticari platform olarak kullanarak, WIN Fuarlarının katılımcıları ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdiler ve çok sayıda ticari anlaşmaya imza attılar.

WIN Fuarlarına paralel olarak düzenlenen “Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi”, panelleri, forumları ve çözüm gösterileriyle, Avrasya ve Orta Doğu pazarlarını etkileyecek son yenilik ve eğilimlerin ortaya konduğu güçlü bir platform oldu. Dört gün boyunca ziyaretçiler, makine, kaynak, yüzey işlem ve lojistik sektörünün uzmanlarından bilgi edinme olanağı elde ettiler. Bir başka önemli etkinlik ise Kuzey Ren Westfalya Eyaleti ile AHK Alman-Türk Ticaret Odası tarafından düzenlenen NRW Yenilikçi Forumu oldu.

WIN Fuarları imalat endüstrisinin çeşitli ülkelerden 66 kurum ve kuruluşu ile 89 sektörel yayın tarafından etkin biçimde desteklenmektedir. Destekleyici olarak yer alan devlet kuruluşları, dernekler ve sektörel yayın temsilcileri WIN Fuarlarının, Avrasya ve Orta Doğu Bölgeleri ticareti için sahip olduğu önemin altını bir kez daha çizdiler.

WIN Fuarlarının 2. Faz'ı, otomasyon, enerji, elektrik ve elektronik ile hidrolik ve pnömatik sektörlerinin yurtiçinden ve yurtdışından gelecek temsilcilerini, 26 Şubat ile 1 Mart 2009 tarihleri arasında yine TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul adresinde ağırlayacaktır.

www.win-fair.com  
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21