• BIST 12385.61
  • Altın 6786.65
  • Dolar 43.4792
  • Euro 51.5667
  • İzmir 0 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Antalya 5 °C
  • Ankara -9 °C
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu

VİZEYİ KARŞILIKLI KALDIRABİLİRİZ

VİZEYİ KARŞILIKLI KALDIRABİLİRİZ
Pakistan'ın Sindh Bölgesi Turizm Bakanı Şaziye (Shazia) Marri, yakın zamanda Türkiye ile Pakistan arasındaki vize uygulamasının kalkabileceğini söyledi.

TURİZMİN SESİ


Marri, ,”Yakın gelecek için bir müjde verebiliriz. Türkiye ile Pakistan arasındaki vize uygulamasının kaldırılması için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu. Nevşehir'deki Kapadokya Dedeman Oteli'nde bu yıl 5'incisi düzenlenen `Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi'nin galasına katılan Marri, Pakistan'ın kültürel ve tarihi değerlerini anlattı. Marri birçok uygarlıga ev sahipliği yapan Pakistan'ın bugünkü kültürünün, ülkenin ev sahipliği yaptığı her bir uygarlığın, her bir dönemin sosyal birleşmesi olduğunu söyledi.

Konuk bakan, gazetecilerin, ”Türkiye ile Pakistan arasındaki vize kalkacak mı?" sorusu üzerine, yakın gelecek için müjde verebileceğini söyledi. Marri, şöyle dedi: “Vizenin kalkması iki ülke arasındaki diyalog, anlaşmaya bağlı. Biz bir adım atarsak Türkiye Hükümeti de adım atar, Türkiye bir adım atarsa, biz de bir adım atarız. Her iki ülke için de bu dış ilişkilere ve anlaşmalara bağlı bir durumdur. Bu tek taraflı değildir. Vize uygulamaları iki ülke arasındaki ilişkilere göredir. Ancak haklısınız. Türkiye ile Pakistan arasında vize uygulaması olmaması gerekir.

Böylesine birbirine yakın, dost ülkeler arasında vize uygulaması olmaması gerekir. Türkiye ile aramızda çok güçlü bağlarımız var. Şahsi fikrim; dini, kültürel, siyasi açıdan bu kadar yakınlıkları olan iki ülke açısından kesinlikle vize uygulamasının kalkması gerekir.” Toplamda 400 kişini katıldığı ve aralarında 40 ülkeden 105 bilim adamının katıldığı “5. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi'nin gala gecesine katılan Marri, kongrenin tertip komitesinden Prof.Dr. Metin Kozak ile Doç. Dr. Nazmi Kozak'a yöresel kıyafetlerinden hediye etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21