• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

VİYANA İSTANBUL'DA TANITILDI

VİYANA İSTANBUL'DA TANITILDI
Viyana'nın zengin yeme-içme, kültür-sanat ve yaşam eksenlerini, günümüzün en seçkin örnekleri ile İstanbul'da tanıttı
TURİZMİN SESİ
Viyana Turizm Ofisi 22 Haziran 2010'da gerçekleştirdiği basın toplantısı ile Viyana'nın zengin yeme-içme, kültür-sanat ve yaşam eksenlerini, günümüzün en seçkin örnekleri ile İstanbul'da tanıttı. İstanbul Modern Müzesi'nde gerçekleştirilen davette Avusturyalı keman virtüözü Barbara Helfgott sahne alırken, 150.000 şişelik şarap üretimi ile dikkati çeken Viyana'nın en önemli şarap üreticilerinden biri Wieninger şaraplarının tadımı da gerçekleştirildi. Yapılan basın toplantısında Viyana Turizm Ofisi Genel Müdürü Norbert Kettner, Viyana Turizm Ofisi Medya Koordinatörü Olivia Divjak ve Wieninger Şarapları'nın sahibi Fritz Wieninger konuşma yaptı. WienTourismus Genel Müdürü Norbert Kettner 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başladığı konuşmasında Türkiye'den Viyana'ya giden turist istatistiklerine ve Viyana'da turistleri bekleyen deneyime değindi.

Kettner, „Viyana'da her geçen sene daha çok turist ağırlıyoruz. 2008 yılında ağırladığımız turist sayısı ile bir rekora imza attık. 2010 senesinin ilk dört ayına bakıldığında ise geçtiğimiz yılın üstünde olduğumuzu görüyoruz. Bu yükselen grafiğe Türkiye'den gelen misafirlerin de çok ciddi katkısı oluyor, şu an 2010 yılı Ocak – Nisan döneminde gerçekleşen konaklamaları incelediğimizde 2009 yılının aynı dönemine kıyasla Türk turist anlamında üçte birlik bir artış gözlemlemek mümkün. 2007 yılında Viyana'yı ziyaret eden turistlerin ülke istatistiğinde Türkiye 32'nci sırada yer alırken, 2008 yılında 27'nci, şu an ise 25'inci sıraya yükselmiştir. Biz senelerdir Türkiye'yi önemli bir pazar olarak görmekteydik, yatırımlarımızı yaptık, şimdi de sonuçlarımızı alıyoruz. Yükselen grafiğimize rağmen halen bu pazarın çok ciddi bir büyüme potansiyeli olduğunu düşünüyorum“ dedi.

Kettner sözlerine dünya şehirlerindeki yaşam kalitesine ilişkin her sene araştırma yapan Mercer şirketinin Viyana'yı 2009 yılında ikinci kere 1'inci sırada seçmesinden büyük gurur duyduklarını ve bu çalışmanın Viyana'yı ziyaret edenlere ciddi bir yaşam zenginliği sunmakta olduğunun en güzel kanıtı olduğunu söyleyerek devam etti. Kültürden keyife: Viyana'yı ziyaret etmek için pek çok iyi sebep var Basın toplantısı çerçevesinde önümüzdeki dönem Viyana'da gerçekleştirilecek etkinliklere de değinen yetkililer ziyaretçileri bekleyenler arasında; açık hava opera ve operet gösterileri; müzelerin varolan ünlü koleksiyonlarının yanı sıra Tizian, Rembrandt, Cézanne, Picasso ve Frida Kahlo gibi ressamların başyapıtlarının yer alacağı özel sergileri; uluslararası avandgard dans camiasının buluşacağı dans festivali ImPulsTanz'ı; İspanyol Binicilik Okulu'nda gerçekleştirilecek büyülü yaz gecesi balosunu, Viyana Tasarım Haftası'nı ve klasik ile çağdaşı çekici bir şekilde birleştiren daha pek çok etkinliği sıraladı.

Viyana'nın en büyük gücünün zengin tarihi mirasını muhafaza etmenin yanı sıra günümüze uyarlaması ve geliştirmesi olarak değerlendiren konuşmacılar 4000'den fazla restoran, cafe ve şarap evinin bulunduğu şehrin yerel mutfağının zenginliğine de değindi. Türünün tek örneği olarak Viyana Mutfağı'nın ismini bir şehirden aldığına dikkat çekilen toplantıda Viyana'nın şarap severler için de tam bir cennet olduğu dile getirildi. Şehir sınırları içerisinde yılda 21.000 hekto litre şarap üretimi ile, bu düzeyde şarap üretimine sahip tek büyükşehir olan Viyana'da her sene 150.000 şişe şarap teslimatı yapılıyor. Şarap üreticilerinin ise uluslararası birçok kalite ödülü bulunuyor.

Viyana'ya ilişkin turizm verileri
Viyana 2009 yılında toplam 4.4 milyon turist ve 9.8 milyon konaklamayla 2008 yılının rekor rakamlarının yaklaşık % 3.8 altında kalmış olsa da ekonomik zorlukların tüm sektörleri etkilediği bir yılda tarihinin en iyi ikinci verilerine ulaşmıştır. Türkiye'den gelen turist sayısı ise 2009 yılında 26.000 civarında olurken, 59.000 konaklama gerçekleşmiştir. Ocak – Nisan 2010 dönemi incelendiğinde ise Türkiye'den 19.000 konaklama (Ocak-Nisan 2009'a kıyasla % 33.8'lik bir artış) ve 8.000 turist (% 28'lik artış) kaydedilmiştir. Türkiye'de yapılan tanıtım çalışmalarına özellikle 2008 yılından itibaren yoğunluk veren WienTourismus Türkiye'yi çok önemli bir pazar olarak değerlendiriyor.

Türkiye'den Viyana'ya İstanbul Atatürk Havalimanı, Ankara, Antalya ve İzmir'den olmak üzere haftada toplam 5.281 koltuk kapasiteli 33 aktarmasız uçuş gerçekleştiriliyor. Yaz aylarında ise uçuş noktalarına eklenen İstanbul Sabiha Gökçen, Bodrum ve Dalaman havalimanları ile haftalık aktarmasız uçuş sayısı 45'e çıkarken koltuk kapasitesi de 7.722'ye çıkıyor.

Türkiye ve Viyana'yı birbirine bağlayan önemli bir ilişki de Türk ve Avustuya Hava Yolları'nın catering hizmetlerini vermekte olan Türk asıllı Attila Doğudan ve merkezi Viyana'da bulunan dünyaca meşhur gastronomi imparatorluğu DO&CO. Atilla Doğudan şu an Viyana'da üç seçkin restoran, bir cafe ve K & K pastanesini işletmekle kalmıyor, aynı zamanda pastanenin New York şubesini, Londra'daki British Museum ve Münih'teki BMW Dünyası'nın restoranlarını işletiyor ve Formula 1 gibi dünya çapındaki etkinliklere catering hizmeti sağlıyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21