• BIST 11162.7
  • Altın 5750.162
  • Dolar 42.44
  • Euro 49.3272
  • İzmir 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Ankara 14 °C
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu
  • 2026 Kruvaziyer Sezonu İçin Erken Rezervasyonlar Başladı
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu
  • 2026 Kruvaziyer Sezonu İçin Erken Rezervasyonlar Başladı

Hüseyin Kurt; Turizm Diplomasisi Gelişiyor

Hüseyin Kurt; Turizm Diplomasisi Gelişiyor
Globemeets Kurucu Ortağı Hüseyin Kurt, TÜRSAB’ın 26’ncı Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada faaliyet raporunu değerlendirdi ve “Turizm Yüzyılı” vizyonunun önemine dikkat çekti

TURİZMİN SESİ


Globemeets Kurucu Ortağı Hüseyin Kurt: “Faaliyet Raporu Emektir, Yerde Durmamalı”
TÜRSAB’ın 26’ncı Olağan Genel Kurulu’nda dikkat çeken bir an yaşandı. Globemeets Kurucu Ortağı Hüseyin Kurt, bir önceki konuşmacı TÜRSAB Başkan Adayı Nezih Hacısalihoğlu’nun yere fırlattığı faaliyet raporunu yerden alarak TÜRSAB Yönetim Kurulu masasına bıraktı. Hüseyin Kurt, “Bu bir emektir, yerde durmamalı” diyerek raporu TÜRSAB Başkanı’nın bulunduğu masaya teslim etti.

Globemeets Kurucu Ortağı Hüseyin Kurt, TÜRSAB’ın 26’ncı Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada faaliyet raporunu değerlendirdi ve “Turizm Yüzyılı” vizyonunun önemine dikkat çekti.

“Faaliyet Raporu Emek ve Alın Teri Barındırıyor”
Kurt, faaliyet raporunu üç kez okuduğunu belirterek, “Beş yüz sayfalık raporun her satırı emek barındırıyor. On beş ihtisas başkanının, otuz dört BTK’nın ve sahada çalışan meslektaşlarımızın emeği bu raporda yer alıyor” dedi.

“Turizm Diplomasisi Gelişiyor”
Konuşmasında uluslararası iş birliklerine değinen Kurt, “Bugün Venezuela’dan Mısır’a, Güney Afrika’dan elliden fazla ülkenin temsilcisine kadar turizm diplomasisi TÜRSAB ile gelişiyor. Neredeyse her hafta bir destinasyon tanıtım etkinliği düzenleniyor” ifadelerini kullandı.

“Turizm Yüzyılı Vizyonu”
Kurt, özellikle “Turizm Yüzyılı” vizyonunun önemine vurgu yaptı: “Ülkemize gelen turistlerin yüzde 65,5’i yalnızca İstanbul ve Antalya’ya geliyor. Muğla ve İzmir’i de eklediğimizde bu oran yüzde 75,7’ye çıkıyor. Yani turistlerin yüzde 80’e yakını sadece dört şehre gidiyor. Turizmi 81 vilayete ve 12 aya yaymazsak meslektaşlarımızın evine iş ve aş girmeyecek. Bu vizyon bu yüzden hayati önem taşıyor.”

“Eksiklikleri de Görmek Gerek”
Faaliyet raporunda bazı eksiklikler olduğunu da dile getiren Kurt, “Birinci dönem başkan olmuşsun, ikinci dönem başkan danışmanı olmuşsun, üçüncü dönem makam bulamamışsın muhalefet olmuşsun ama faaliyet raporuna girememişsin. Bu da bir eksikliktir” sözleriyle eleştirilerini dile getirdi.Konuşmasını, “Turizm Yüzyılı vizyonunu ortaya koyan başkan ve yönetim kurulu üyelerini huzurunuzda tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum” diyerek tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21