• BIST 14647.7
  • Altın 6861.04
  • Dolar 45.4327
  • Euro 53.3176
  • İzmir 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Ankara 12 °C
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu

VENEDİK SULAR ALTINDA

VENEDİK SULAR ALTINDA
İtalya'nın Venedik şehri son 22 yılın en şiddetli yağışlarının ardından sular altında kaldı. Su kanallarıyla ünlü Rönanans kentinde su seviyesi 1,5 metre yükseldi

TURİZMİN SESİ


Aşırı yağmurların ardından ada şehri olan Venedik'te "aqua alta" (suların yükselmesi) alarmı verildi. Yetkililer, yağmurların devam etmesi durumunda su yüksekliğinin son 30 yılın en yüksek seviyesi olan 1.60 metreye ulaşabileceği uyarısında bulundu.

Venedik Valisi Massimo Cacciari yaptığı açıklamada, Venedikliler'e "Bu olağanüstü bir alarm. Çok mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın" çağrısında bulundu. Şehrin merkezindeki turistik alan dahil hemen hemen tüm caddeler sular altında kalırken, meşhur Piazza San Marco Meydanı'nda su yükseliği 80 santimetre olarak ölçüldü.



Belediye görevlileri valiliğin uyarısını hoparlörle duyuyurken, yeni alarm sistemi çerçevesinde gelişmeler kısa mesaj olarak da vatandaşlara ulaştırılıyor. Bu arada şehirde ulaşım, "vaporetto" isimli deniz otobüsleri çalışanlarının grevi nedeniyle tümüyle felç olmuş durumda. Venedik, 1993 ve 2002 yılları arasında 50 defa sele maruz kaldı.

Venedik'te 1986 yılında deniz 1,58 metre yükselmişti. 1979'daki yükseliş ise 1,66 metre olmuştu. Meşhur İtalyan kenti, en berbat "aqua alta"sıyla 1966 yılında karşılaşmış; o sene sular 194 santim yükselerek her yeri istila etmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21