• BIST 9679.8
  • Altın 2489.039
  • Dolar 32.4231
  • Euro 34.4318
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

"VAN'DA SADECE HUZUR İSTİYORUZ"

"VAN'DA SADECE HUZUR İSTİYORUZ"
Van Valisi Münir Karaloğlu, Vangölü Havzası’nın Türkiye’nin en önemli destinasyonlarından biri olduğunu belirterek, “Van havzası dışarıdan, kimseden para pul istemiyor

TURİZMİN SESİ


Huzurumuz olursa bu bölgenin kendi potansiyeli, bu bölgeyi ayağa kaldırmaya yeter de artar bile” dedi. 
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Turizm Haftası’ bu yıl Van’da bir gün önceden kutlanmaya başladı. Geçtiğimiz yıl Feribot’ta ‘Turizm Haftası’ etkinliklerini düzenleyen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bu yıl da turizm sezonunu tarihi bir mekan olan Akdamar Adası’nda açtı. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen çok sayıda yerli ve yabancı turistte açılış etkinliğine katılarak renk kattı.
 
van-valisi-munir-karaloglu,vangolu-havzasi,-adalet-ve-kalkinma-partisi-van-milletvekili-gulsen-orhan.jpg
 
Van Valisi Münir Karaloğlu da sabah saatlerinde beraberinde Adalet ve Kalkınma Partisi Van Milletvekili Gülşen Orhan’la birlikte sabah saatlerinde Akdamar İskelesi’nden gemi ile etkinliklerin yapılacağı Akdamar Adası’na geçti. İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Akdamar Belde Belediye Başkanı Ferdi Şeker, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (VATSO) Miraz Nadiroğlu, Başkanı Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu ve vatandaşlarla birlikte adaya ayak basın Vali Karaloğlu’nu Yardımcısı Mehmet Özel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ve turizmciler davul zurna eşliğinde karşıladı. Yöresel kıyafetli kızların davetlilere karanfil takdiminin ardından protokol konuşmalarına geçildi.
 
van-valisi-munir-karaloglu,vangolu-havzasi,-adalet-ve-kalkinma-partisi-van-milletvekili-gulsen-orhan1.jpg
 
Akdamar Adası İskelesi’nde düzenlenen açılışta konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, Vangölü Havzası’nın turizm potansiyelinden bahsederek, son 4 yılda yurtiçi ve yurtdışında yapılan tanıtımlar ile kentteki etkinlikleri anlattı. Vangölü Havzası’nın, Türkiye’nin en önemli destinasyonlarından biri olduğuna işaret eden Karaloğlu, “Van havzası dışarıdan, kimseden para pul istemiyor. Sadece huzur istiyor. Huzurumuz olursa bu bölgenin kendi potansiyeli, bu bölgeyi ayağa kaldırmaya yeter de artar bile. Bizim tek bir şeye ihtiyacımız var. O da huzura. Eğer bu bölgenin huzuru olursa, eğer Türkiye’nin huzuru olursa biz başka bir şey istemiyoruz” dedi. 
 
van-valisi-munir-karaloglu,vangolu-havzasi,-adalet-ve-kalkinma-partisi-van-milletvekili-gulsen-orhan13.jpg
 
-“BİR YIL İÇİNDE VAN VE İLÇELERİNDE 9 ETKİNLİK VE FESTİVAL YAPIYORUZ”
Son 4 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptıkları çalışmalarda Vangölü Havzası’nı hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını kaydeden Karaloğlu, Van’da yaptıkları festival ve kültürel etkinlikleri anlattı. Karaloğlu, “Son 4 yıldır Van’ın değerlerini ortaya çıkarabilmek için Bahçesaray’dan, Gevaş’a, Erciş’e ve Van Merkez’e kadar 9 ayrı etkinlik ve festival yapıyoruz. Ve inatla 4 yıldır da buna devam ediyoruz. Geçen yıl deprem oldu ‘deprem yılında bunlar olur mu? Acaba ayıp mı olur? dendi. ‘Hayır’ biz dedik ki esas şimdi ihtiyacımız var. Düşmüş olan şehri ayağa kaldırmak için buna ihtiyacımız var. Geçen yılda yine bütün etkinliklerimizi yapmış olduk. Bu yıl da inşallah hepsini yapacağız.”
 
van-valisi-munir-karaloglu,vangolu-havzasi,-adalet-ve-kalkinma-partisi-van-milletvekili-gulsen-orhan6.jpg
 
-“İNCİ KEFALİNİN UÇUŞUNU ARTIK HEM TÜRKİYE HEM DE DÜNYA ARTIK BİLİYOR”
Festival etkinlikleri yapmalarının sebebini Van’daki değerleri Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak olduğunu ve bundan da başarı elde ettiklerine dikkat çeken Karaloğlu, şunları kaydetti: “Bunları niye yapıyoruz. Bizim çok önemli değerlerimiz var. Bahçerasaray’da ‘Fakiye Teyran Kültür ve Sanat Festivali’ni yapıyoruz. Niye? Fakiye Teyran bu bölgenin çok önemli bir değeri. Bir mutasvvıf-şairlerinden, ama bölgenin dışında Türkiye’de çok fazla tanınmıyordu. Ama bugün baktığımızda 4 yılın sonunda Türkiye Fakiye Teyran’ı tanımış oldu. 4 yıldır inatla İnci Kefali Festivali’ni yapıyoruz.
 
van-valisi-munir-karaloglu,vangolu-havzasi,-adalet-ve-kalkinma-partisi-van-milletvekili-gulsen-orhan3.jpg
 
İnsanlar televizyondaki belgeselde herkes Alaska’daki Somun balığının uçtuğunu bilir de, daha çok uçan inci kefalini bilmezdi. Ama bugün Türkiye, dünya inci kefalinin uçtuğunu tanıyor. Daha çok tanıması daha çok bilmesi lazım. Önümüzde yüce yaratıcının 1640 rakımda Van Denizi diye bir nimeti var. Fakat biz bundan istifade etmiyorduk. Ne sporda istifade ediyorduk, ne de ulaşımda, ne de turizmde istifade edebiliyorduk. Biz yine 4 yıldır Van Denizi Su Sporları Festivali ile Offshore yarışmaları yapıyoruz. Amacımız da gençlerimizin denizi daha kullanmasını istiyoruz. 
 
van-valisi-munir-karaloglu,vangolu-havzasi,-adalet-ve-kalkinma-partisi-van-milletvekili-gulsen-orhan11.jpg
 
-“VAN MİLLETVEKİLLERİNE ‘TEŞEKKÜR’
Diğer taraftan 4 yıldır turizm fuarı yapıyoruz. Van Turizm Fuarı’nın bu yıl 4’ncüsünü yapacağız. Bütün bu çalışmalar Van’ın değerlerini ortaya çıkarmak, bu değerler üzerinden Van’ın turizmini geliştirmek Van’da iş olanaklarını, aş olanaklarını artırmak vatandaşımıza iş ve aş temin etmek bütün amacımız budur. Bu çalışmalarımızı yaparken, biz bu organizasyonları yaparken Ankara’da da değerleri milletvekillerimiz gerçekten işin her aşamasında özellikle kaynak kullanımı noktasında, para bulma noktasında bizlere her zaman Ankara’da kaynak bulur hale getirdiler. Elimiz hiçbir zaman Ankara’dan boş dönmedi. Ben bütün milletvekillerimizi kutluyorum, onlara teşekkür ediyorum.” 
 
van-valisi-munir-karaloglu,vangolu-havzasi,-adalet-ve-kalkinma-partisi-van-milletvekili-gulsen-orhan12.jpg
 
Turizmde sadece tanıtım yeterli olmadığını, tarihi mekanların onarılması ve altyapının da güçlendirilmesine işaret eden Vali Münir Karaloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı. “Altyapınızın da buna uygun olması lazım. Tarihi mekanlarınız onarılması, denizdeki altyapının güçlendirilmesi, müzenin yapılması en önemlisi kentteki konaklama mekanlarının yeme, içme mekanlarının, eğlence mekanlarının da gelişmesi gerekir. Son dönemde hem Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli otel sayımız artıyor. Hem de mevcutlar kendilerini yenileyerek kalitelerini artırıyorlar. Bu da kentteki turizm potansiyelinin artmasına vesile oluyor. Ben kentte turizm adına yatırım yapan bütün otelcilerimizi kutluyorum. Gerçekten son yıllarda her kademede 2 yıldız, 3 yıldız, 4 yıldız ve 5 yıldız olarak her kademede çok güzel tesisler, nezih tesisler yapıldı. Ben arkadaşlarımızı kutluyorum. Bu arkadaşlarımız tesislerden çok para kazanacaklar. Hiç endişe etmesinler. Eğer Türkiye şuanda yürütmüş olduğu en hayati proje olan bu kardeşlik projesini de başarıyla sonuçlandırdığında hem yurtiçinden, hem de yurtdışından çok sayıda insan tekrar bu bölgeyi keşfedecek çok sayıda insan ilimize ve bölgemize gelecek. Kimsenin bundan endişesi olmasın” 
 
van-valisi-munir-karaloglu,vangolu-havzasi,-adalet-ve-kalkinma-partisi-van-milletvekili-gulsen-orhan2.jpg
 
-MİLLETVEKİLİ ORHAN: “BÜTÜN BAHARLARIMIZ BÖYLE GEÇER”
Türkiye'nin son süreçte girdiği olumlu havayı "Bahar havası" olarak değerlendiren AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan da, "İnşallah bütün baharlarımız böyle güzel geçer. Bu bahar çok umutlu, çok sevinçliyiz.
 
adalet-ve-kalkinma-partisi-van-milletvekili-gulsen-orhan.jpg
 
Dolayısıyla memleketimizin bu güzel görüntüsü altında sizlerle beraber olmak, bunu geliştirmek, bunu büyütmek, umutlandırmak hepimize mutluluk veriyor diye düşünüyorum. Umuyoruz ki bu bahar gününün havası güzelliği, Türkiye'nin gelecekte inşa etmiş olacağı kardeşliği, birlikteliği, en önemlisi de ülkemizin ihtiyacı olan demokrasiyi, hep beraber bu baharla birlikte büyütüp devam ettireceğiz.'' diye konuştu.  
 
van-valisi-munir-karaloglu,vangolu-havzasi,-adalet-ve-kalkinma-partisi-van-milletvekili-gulsen-orhan9.jpg
 
- AKDAMAR ADASINA, TÜRKÇE, KÜRTÇE VE İNGİLİZCE ‘VAN GÜZEL’ PANKARTI ASILDI 
Yapılan konuşmaların ardından Van Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ve katılımcılarla birlikte Van Denizine karanfil attılar. Gönül Elçileri Projesi kapsamında Van’a gelen İzmirli’lerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Karaloğlu, beraberindekilerle birlikte tarihi Akdamar Kilisesi’nin önünde Vanlı otelciler tarafından hazırlanan yöresel yemeklerden tadımlık aldı. Vali Karaloğlu, kendi elleriyle İzmir’den gelen ‘Gönül Elçileri’ne ikram etti. Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı folklor ekiplerinin yaptığı gösterilerine Vali Münir Karaloğlu ile protokol üyelerinin vatandaşlarla birlikte çektiği halayın ardından program sona erdi. Bu arada İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 5 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde Akdamar Adası’na Türkçe, Kürtçe ( Wan Xweşıke) ve İngilizce ( Van ıs Beautıful) ‘Van Güzel’ pankartı asıldı. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21