• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Van Kahvaltı Rekorunun Yıldönümü 

Van Kahvaltı Rekorunun Yıldönümü 
Başarılı İş Kadını Şule Gökırmak’tan Van Kahvaltısı Rekoruna Kadın Damgası

TURİZMİN SESİ


1 Haziran 2014’te Van kahvaltısı, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişti. Daha önce ABD’ye ait olan 18 bin 941 kişilik rekor, 51 bin 793 kişiyle dünyanın en kalabalık sofrası olarak Şule Gökırmak’ın da büyük katkısıyla kırıldı.

deger-otizm-dernegisule-gokirmakdunyada-van-kahvaltisi.jpg

VAN KAHVALTISININ YIL DÖNÜMÜ

DOĞUM GÜNÜNDE MEMLEKETİNE REKOR KIRDIRDI

VAN’DA REKORA KOŞARKEN BARIŞ VE KARDEŞLİK SOFRASI KURULDU

Son zamanlarda Kadınların İmza attığı, yönettiği birçok projede farkındalık yaratılıyor ve başarı sergiliyorlar. Bu başarılı kadınlardan biri de H. Şule Gökırmak. Doğum günü olan 1 Haziran’da gönül verdiği memleketine katkıda bulunarak, rekora imza attı. Dünyada Van Kahvaltısı’nın duyurulması için emek harcayan ve birçok STK projesinde yer alan Şule Gökırmak aynı zamanda Değer Otizm Derneği’nin Kurucu ve Başkanlığı görevini de yürütüyor.

deger-otizm-dernegisule-gokirmakdunyada-van-kahvaltisi-003.jpgMEMLEKETİ VAN’I DÜNYAYA TANITTI, VAN KAHVALTI SOFRASI’NIN ADI GUİNNESS REKORLAR KİTABI’NA GİRDİ

Van Turizm Derneği Başkanı Umut Akay ve beraberindeki heyet ile birlikte Van turizminin canlanması adına ciddi mesafeler kat eden Gökırmak, 2014 yılında gölü ve kedisiyle meşhur olan şehrimiz Van’ın adının bir başka meşhur özelliğiyle anılmasında etkili oldu. Türkiye’de bilinen Van kahvaltısının, dünyanın en kalabalık sofrasını kurarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesini sağlayan Şule Gökırmak, kentin adının tüm dünyada ezberlenmesini sağladı. Düzenlediği bir organizasyonla 51 bin 793 kişinin katılarak rekor kırdığı Van Kahvaltı Sofrası’nın adı Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesiyle, memleketi Van’ın adı artık Türkiye sınırları dışında da bilinir oldu.

van-kahvaltisi.jpg

7 HAZİRAN’DA DA BÜYÜK BİR ETKİNLİĞE İMZA ATACAKLAR

Proje Koordinatörü Şule Gökırmak, “7 Haziran’da sosyal mesafenizi koruyarak, sofranızı hashtagler ile paylaşarak destek olun” dedi. Birçok medeniyete ev sahipliği ve başkentlik yapmış, güneşin başkenti Van'ı diğer şehirlerden ayrı tutan en önemli değerlerden biri de kahvaltı kültürüdür. Her yıl Haziran ayının ilk pazar günü kahvaltı sofralarını bütün dünya ile paylaşmak istiyorlar. Vanlılar kendilerine miras olan Van Kahvaltı Sofrasına tüm dünyayı ortak olmaya davet ediyorlar.

TARİH, DÜNYA KAHVALTI GÜNÜNÜ “KAHVALTISI İLE ÜNLÜ VAN ŞEHRİ BAŞLATTI” DİYE YAZACAK!

7 Haziran Pazar gününde  “ Ben de vardım.. ” demek için hep birlikte, Van Sanayi Odası’nın başlatmış olduğu, 7 Haziran Pazar, saat 11:00’de birincisinin kutlanacağı Dünya Kahvaltı Günü için sosyal medyadan “Dünya Kahvaltı gününü kutluyorum” diyecekler. Kahvaltı güzeldir, kahvaltı Van'da daha da güzeldir...

LİDERLİK VASFI VE TAKIM RUHU BİR ARADA

Enerjisiyle bulunduğu yere hareket getiren Şule Gökırmak, sıradan bir insanın üstesinden biraz zor geleceği birçok görevi aynı anda ve başarıyla yürütüyor. Profesyonel iş yaşamı dışında birçok STK’da çeşitli kademelerde görev üstlenen Hatice Şule Gökırmak’ın faaliyetlerine katkıda bulunduğu kurumlar:
•    Van Vakfı,
•    Van Turizm Derneği
•    Van Dernekleri Federasyonu,
•    Van Platformu Yönetim Kurlu Üyeliği,
•    Anadolu Yakası Kızılay Kadın Kolları Yönetim kurulu Üyeliği,
•    Değer Otizm Derneği Kurucu Başkanı
•    Kimsesiz Çocuklar Derneği,
•    İstanbul Kültür ve Sanat Eğitimi,
•    Hayata Bağış Derneği Üyeliği,
•    Beşiktaş Spor Kulübü Kongre Üyeliği,
•    Eksi 36 Derneği Kurucu Üyeliği,
•    Van Sanayici ve İş Kadınları Derneği Kurucu Üyeliği,
•    TUROYD Kurucu ve Yönetim Kurulu Üyesi, 
•    Skal Marmara Genel Sekreterliği

deger-otizm-dernegisule-gokirmakdunyada-van-kahvaltisi-001.jpg

OTİZMİN FARKINDAYIM, DEĞERLERİMİZİN YANINDAYIM PROJESİ

Şule Gökırmak’ın projesi olan “Otizmin Farkındayım Değerlerimizin Yanındayım” projesine birçok ünlü isim destek verdi. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde, Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sadi Şener, Tiyatro Sanatçısı Şebnem Nuray, Sanatçı Ege, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nur Çebi, Old City Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz, Yaşama Dokunanlar Platformu Başkanı Hasan Uludere, Divan Oteller Satış Direktörü Deniz Dikkaya, TUROYD Başkanı Alican Aksu, TÜROB Başkanı Müberra Eresin ve Bigcheffs Kurucu Ortağı Gamze Cizreli gibi birbirinden değerli isimler destek oldular. 

deger-otizm-dernegisule-gokirmakdunyada-van-kahvaltisi-002.jpg

BEŞİKTAŞ-DEĞER OTİZM DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİ

Başarılı bir iş insanı olmasının yanı sıra aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde organize ettiği başarılı organizasyonlarla, kimsesizlerin kimsesi olmayı da başardı. Liderlik vasfını takım ruhuyla birleştirerek, her biri birbirinden farklı alanlarda faaliyet gösteren STK’ların Başkanlık, Yönetim Kurulu Üyeliği gibi farklı seviyelerinde aldığı görevi başarıyla yürüten Hatice Şule Gökırmak, bunun avantajını da topluma yansıtmayı bildi. 200 kadar otizmli çocuğun eğitim gördüğü, onlar için bir okuldan çok yaşam merkezi haline gelmiş olan Değer Otizm Derneği’ni kuran ve bu derneğin başkanlığını yürüten Gökırmak, son dönemlerde hem Türk halkının dikkatini otizme çekerek farkındalık yaratmak, hem de onların eğitimini sağlamak için oldukça ciddi çalışmalara imza attı. Kongre üyesi olduğu Beşiktaş Kulübü yönetimiyle kurduğu iyi ilişkiler sayesinde son üç yıldır, biri Galatasaray derbisi olmak üzere Siyah-Beyazlı takımın otizm konusunda farkındalık yaratmak adına sahaya otizme dikkat çeken pankartla çıkmasını sağladı. 

deger-otizm-dernegisule-gokirmakdunyada-van-kahvaltisi-004.jpg

OTİZMLİ BİREYLERİN TEBESSÜM KAYNAĞI 

Kurucu Başkanı olduğu Kartal’daki Değer Otizm Derneği, otizmli çocuklar için tam bir eğitim yuvası. Modern bir donanıma sahip dernekte sürekli çocukların gelişimine yardımcı olacak aktiviteler düzenleniyor. Bu kadar modern bir okulun işletme giderlerinin karşılanması için de hemen hemen her dönem, derneğin bütçesine katkıda bulunacak organizasyonlar, otizm hakkında farkındalık yaratmak amacıyla paneller, konferanslar düzenleniyor.

deger-otizm-dernegisule-gokirmakdunyada-van-kahvaltisi-006.jpg

HATİCE ŞULE GÖKIRMAK KİMDİR?

1969 yılında Van’da memur ve ev hanımı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen H. Şule Gökırmak, 8 yaşına kadar Van’da, 11 yaşına kadar Ankara’da ve sonrasında da İstanbul’da öğrenim hayatına devam etti. İş hayatına başladığı Botek firmasında birçok başarılı projeye imza atan Şule Gökırmak, teknik, müşavirlik, inşaat ve yapı hizmetleri sunan FCIC (Federation of Consultans from Islamic Countries) üyesi firmada FCIC’nin bütün organizasyon ve sekretarya işlerini yürüttü. Burada başarıyla geçen 10 yılın ardından, 14 yıl yurtiçinde ve yurtdışında enerji, yol, inşaat ve altyapı konusunda projeleri yürüten Makyol A.Ş’de yönetim kurulu danışmanı olarak hizmet verdi. Ardından Turizm sektörüne geçen Şule Gökırmak, Akay Grup ve Rescate Otelleri Yönetim Kurulu Danışmanlığı görevi ile birlikte Turizm profesyonellerinin kurduğu sivil toplum örgütü Skal Marmara Genel Sekreteri görevinde bulundu. Aynı zamanda Değer Otizm Derneği Kurucusu ve Genel Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21