• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

ULUSOY, GEMİ FİLOSUNA 2 RO-RO DAHA EKLİYEREK GÜÇLENİYOR

ULUSOY, GEMİ FİLOSUNA 2 RO-RO  DAHA EKLİYEREK GÜÇLENİYOR
Çeşme-Trieste arasında 3 Ro-Ro gemisi ile haftada 438 araç taşıyan firma, hatta talebin çok olması nedeniyle iki gemi siparişi daha verdi.

Turizmin Sesi


Ulusoy Denizyolları İşletmeciliği AŞ, Çeşme-Trieste limanları arasında düzenlediği Ro-Ro seferlerini dördüncü gemiyle takviye ediyor.

Ulusoy, şu anda Çeşme-Trieste arasında 3 Ro-Ro gemisi ile haftada 438 araç taşıyor. Bu hatta talebin çok olması nedeniyle gemi hareket ettikten sonra ortalama 50 araç limanda kalıyor. Şu anda İstanbul'da bakım onarım çalışmaları yapılan 134 araç kapasiteli Ulusoy 10 isimli Ro-Ro gemisinin eylül başında hizmete sokulması planlanıyor.

Dördüncü geminin çalışmaya başlamasıyla Çeşme-Trieste arasında çarşamba, cuma ve pazar günleri yapılan seferlere cumartesi seferleri de eklenecek. Bu sayede TIR'ların limandaki beklemeleri son bulacak.

Çeşme'den gerçekleştirilen Ro-Ro seferlerine artan ilgiyi karşılamak için yatırımlarının sürdüğünü söyleyen Ulusoy Denizyolları İşletmeciliği AŞ İzmir Bölge Müdürü Can Özgen, yine Çeşme-Trieste hattında çalıştırılmak üzere Almanya'daki bir tersaneye 2 gemi siparişi daha verildiğini, bu gemilerin de 2012 yılında hizmete gireceğini belirtti.

 

Almanya'da yaptırılan gemilerin son teknolojiye sahip, saatte 22 mil hız yapan gemiler olacağını belirten Özgen, "Şu anda gemimiz sefere çıktığında ortalama 50 araç limanda kalıyor. Eylül başında 4. gemiyi hizmete soktuğumuzda gemi kalktıktan sonra limanda araç kalmayacak.

Artan ihracat ile birlikte, ihracatçılarımızın ve nakliyecilerimizin zaman kaybını, dolayısıyla da para kaybını önlemek istiyoruz. Yeni gemimiz ile birlikte ihracatçılarımıza ve nakliyecilerimize verdiğimiz hizmetin kalitesini bir kat daha artırmış olacağız.

Çeşme-Trieste seferlerine olan talep her yıl ortalama yüzde 10 artıyor. Bir süre sonra 4. geminin de talebi karşılayamayacağını düşünerek şimdiden 2 gemi daha sipariş ettik. Almanya'da yaptırdığımız gemiler araç yükleme süresini kısaltan teknolojiye sahip olacak" şeklinde konuştu.

ÇEŞME - YUNANİSTAN SEFERLERİ PLANLANIYOR

Çeşme'den 10 yıldır güvenli ve ekonomik şekilde verilen Ro-Ro hizmetinden sonra Egeli uluslararası nakliyecinin Avrupa hattında denizyolunu tercih eder hale geldiğini anlatan Özgen, Türkiye'nin Yunanistan'la ticaretinde önemli bir artış gerçekleştiğini buradaki potansiyeli takip eden Ulusoy'un Çeşme'den Yunanistan'ın daha sonra belirlenecek bir limanına Ro-Ro seferleri başlatmayı planladığını açıkladı.

Özgen, Trieste'nin Avrupa'ya ulaşmada çok merkezi bir liman olduğunu belirterek, hatla ilgili şunları söyledi: "Hattı kullanan TIR'lar 60 saatte Avrupa'ya ulaşıyor. Firmamız navlun ücretinin ödenmesinde 40 günlük vade uygulayarak nakliyeciyi destekliyor.

Nakliye sektörümüze biraz daha destek vermek için elimizden geldiği kadar mazot fiyatlarındaki artışları yansıtmamaya çalışıyoruz. Eğer çok sık bir artış olursa, maliyet giderlerimizi yansıtmak zorunda kalırız. En son haziran ayında zam yaptık. Yönetim olarak şu anda zam yapmak gibi bir planlamamız yok. Denizyolu taşımacılığı karayoluna kıyasla daha ekonomik ve güvenli.

Bir araç karadan gitmiş olsa işletmeci yol masraflarını karşılaması için şoföre en az 2 bin Euro vermek zorunda kalacak. Avrupa karayolunu kullanan Türk firmalarına her yıl yeni zorluklar çıkarıyor. Kota sorunu, gümrük geçiş maliyetleri gibi. Ege'deki uluslararası nakliyecinin yüzde 90'ı denizyolunu tercih ediyor.

Bizim dördüncü gemimiz devreye girdiğinde karayolundan giden araçların bir kısmı daha bizim seferlerimizi kullanmaya başlayacak. Geçen yıl Çeşme-Trieste arasında 35 bin araç taşıdık. Bu yılki taşımalarımızda yüzde 10 artış bekliyoruz. Ancak 2009 yılında artış oranı yüzde 20'ye çıkabilir."

DÖKME YÜK İÇİN ÇİN'E 2 GEMİ YAPTIRIYOR

Ulusoy'un bu yıl 2 gemiyle girdiği dökme yük taşımacılığında da yatırımlarını sürdürdüğünün bilgisini veren genel müdür Özgen, Çin tersanelerine 2 yeni gemi siparişi verdiklerini, her biri 70 bin ton kapasiteli bu gemilerin 2012 yılında hizmete sokulacağını bildirdi.

Özgen, şu anda 22 bin grostonluk Ulusoy 8 ve 11 bin grostonluk Ulusoy 9 isimli 2 geminin uluslararası denizlerde kuru yük taşıdığını da hatırlattı.

Çeşme Limanı, kruvaziyer gemilere hazırlanıyor

Liman yatırımları konusunda bilgi veren Özgen, şöyle devam etti: "Çeşme Limanı'nda 150 metre uzunluğundaki iskeleyi 333 metreye çıkartıyoruz. Buradaki tek düşüncemiz, İzmir ve Kuşadası'na gelen kruvaziyer gemilerinin hiç olmazsa bir kısmını da Çeşme'ye getirmek.

Çeşme'ye bu sayede biraz daha hareketlilik katmak istiyoruz. Bu, en değer verdiğimiz projelerden birisi. Şu anda Çeşme'de Ro-Ro ve feribot hizmetleri veriliyor. 2009 sonunda liman büyütülmüş, mevcut iskele 333 metreye çıkartılmış olacak.

Mevcut limanı kruvaziyere, yeni yapacağımız 212 metre uzunluğundaki iskeleyi de Ro-Ro seferlerine ayırmış olacağız. Böylece Ro-Ro'lar ayrı kuruvaziyer gemiler ayrı iskeleye yanaşmış olacaklar. Bunun yanında liman geri sahasını da büyütüyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21