• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Ülkay Atmaca: Sektör 2015 rakamlarına kilitlenmiş durumda

Ülkay Atmaca: Sektör 2015 rakamlarına kilitlenmiş durumda
Ana pazarlardaki turizm fuarlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan POYD Yönetim Kurul Üyesi ve Innvista Hotels Belek Genel Müdürü Ülkay Atmaca, gelişmelerin pozitif seyrettiğini ve sektörün 2015 rakamlarına kilitlendiğini söyledi

TURİZMİN SESİ


POYD Yönetim Kurul Üyesi olan ve aynı zamanda Belek'te bulunan Innvista Hotels Belek'in Genel Müdürü görevini yürüten Ülkay Atmaca, turizmdeki gelişmeleri turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdi. Fuarlardan aldıkları izlenimler ve görüşmeler, yaptıkları çalışmalar neticesinde gerek rezervasyon akışının, gerekse de doluluk oranlarının iyi gittiğini vurgulayan Atmaca, “2018 yılından, eğer Allah göstermesin çok büyük bir olumsuzluk olmaz ise 2015 yılındaki kişi sayısına ulaşabileceğini, satış rakamlarının da 2015 rakamlarına yaklaşabileceğini düşünüyorum. Türkiye’nin iki yıl üst üste kriz yaşamadığını da düşünürsek, canla başla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Şu ana kadar bütün gelişmeler çok pozitif!
Fuarları ve Avrupa Pazarındaki son durumu değerlendiren Ülkay Atmaca, “ Bu yıla İngiltere yolculuğu ile başladık. Arada Hollanda Utrecht Fuarı vardı. Arada bir kaç kez Almanya’ya gittim. Ayrıca önümüzde birkaç Workshop’a katılacağız. Şu ana kadar bütün gelişmeler çok pozitif. 2018 sezonunun iyi olacağı görülüyor. Şu ana kadar gerek rezervasyon akışı, gerekse de doluluk oranları, her şeyi iyi gösteriyor. Sömestr tatili ile birlikte otelimize ilgi arttı. Bölgemiz Belek’in de iyi olduğunu düşünüyorum. Gidip gördüğüm tesislerde ciddi doluluk oranları var. Bu süre zarfında bir takım kamu grupları toplantıları iptal oldu ama bunun golf ve Futbol grupları ile kapatıldığını düşünüyorum. Bu sene futbol takımlarında da bir artış oldu. 2018 yılı ile ilgili olarak herhangi bir olumsuz bir şey gözükmüyor. Turizmin paydaşları hep birlikte bir araya gelip, biraz daha mücadele edersek daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

ANEX Tour’un Almanya’daki çalışmalarını takdir ediyorum!
Hollanda Utrecht Turizm Fuar’ında Türkiye’ye lan ilgiyi dile getiren Ülkay Atmaca, ANEX Tour’un Almanya’daki çalışmalarından da övgü ile söz etti. Atmaca, “ Geçen hafta Utrecht Fuarındaydık. Geçen senelerde olmayan bir ilgi vardı. Beklediğimizin üzerinde geçti. Gerek Türkiye standı gerekse de destinasyon standtlarına çok büyük ilgi vardı. İki sefer Almanya’ya gittim geldim. Almanya’da sıcak bir durum var. Hükümetin kurulması ile birlikte Almanya’dan sayıların daha da artacağına düşünüyorum. Ciddi bir alaka var. Bir Türk Operatörü de orada ciddi bir yapılanma içerisinde. Yaptığı bir Workshop çok başarılı geçti. Son dönem katıldığım en iyi Workshop’lardan bir tanesiydi. ANEX Tur’un Almanya ayağı gerek uçak yapılanması gerekse de seyahat anlamı açısından oldukça önemli. 450 kişinin katıldığı çok güzel bir Workshop yaptılar. Diğer Avrupa ülkelerinden de artışlar söz konusu. Eskiden Innvista Hotels eski adı ile Avrupalının çok yoğun tercih ettiği bir tesisti. Biz buna bu yıl yeni kimliğimizle kavuşacağımıza inanıyorum” dedi.

Sektör 2015 rakamlarına kilitlenmiş durumda!...
Sektörün tüm paydaşlarının 2015’in rakamlarına odaklanmış durumda olduğunu da söyleyen Innvista Hotels Belek Genel Müdürü Ülkay Atmaca, “ Son olarak düzenlenen AKTOB’un yemeğinde sayın Antalya Valimiz ve AKTOB Başkanımız fiyatları arttırmamız gerektiğini söylediler. Tek amacımız bundan sonra fiyatları daha iyi hale getirmek. 2016 hatırlanmayacak bir sezondu. 2017 beklenene yakın bir sezondu. Ben 2018 yılından, eğer Allah göstermesin çok büyük bir olumsuzluk olmaz ise 2015 yılındaki kişi sayısına ulaşılabilineceğini, satış rakamlarının da 2015 rakamlarına yaklaşabileceğini düşünüyorum. Özellikle 2016 yılında yaşanan kriz ve 2017’de yaşanan boşluklar fiyatların yerle bir olmasına neden oldu. Bu da rekabetin getirdiği koşullardı. 2018 yılında bütün bu olumsuzlukların ortadan kalkacağını düşünüyorum. Türkiye’nin turizmde iki yıl üst üste kriz yaşamadığını da düşünürsek, canla başla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21