• BIST 9096.77
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

ÜÇ MAYMUN GÜVENİNİ ARTIRDI

ÜÇ MAYMUN GÜVENİNİ ARTIRDI
Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği “Nuri Bilge Ceylan Film Günleri” sona erdi

TURİZMİN SESİ


Ekim ayı boyunca başarılı yönetmenin birçok ödül aldığı “Uzak”, “Kasaba”, “Mayıs Sıkıntısı”, “Üç Maymun” filmlerinin gösterildiği etkinlik, sinema tarihçisi ve yazarı Zahit Atam'ın moderatörlüğünde düzenlenen söyleşiyle son buldu. Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye İklimler filminin oyuncusu Nazan Kesal, “3 Maymun” filminin senaristi ve oyuncusu Ercan Kesal ve 3 Maymun filminin oyuncusu Ahmet Rıfat Şungar konuk oldu. Söyleşide Nuri Bilge Ceylan'ın sinemaya bakışı ve filmlerindeki gelişim konuşuldu.
Nuri Bilge Ceylan Film Günleri'ni bir sinemacının başlangıcından bugüne kadarki bütün kariyerini ortaya koyması bakımından önemli bulduğunu dile getiren Zahit Atam, “Nuri Bilge Ceylan dünya çapında bir isim ve sanatçı. Onun Uzak ve Kasaba filmleriyle yönetmenliğe başlamış dünyada çok sayıda insan var. Türkiye'de ise Nuri Bilge Ceylan filmlerindeki oyunculuk, insanın sanatla kendini yeniden tanımlamasına yol açacak kadar etki yaratmıştır” diye konuştu.

AYNI DÜNYA GÖRÜŞÜNE SAHİP
Zahit Atam'ın söyleşide ilk söz verdiği isim Nuri Bilge Ceylan filmlerinde birlikte çalıştığı senarist Erdal Kesal oldu. Uzun yıllar Anadolu'da doktor olarak görev yapan Erdal Kesal, Nuri Bilge Ceylan ile aralarındaki uyumun aynı dünya görüşüne sahip olmalarından kaynaklandığını dile getirdi. “Ondaki kaygılar ve meseleler benimkilerle çoğu zaman ortaktı” diyen Erdal Kesal, “Aynı şeylerden heyecanlanıyor, aynı şeylerden rahatsız oluyoruz. Genelde diğer insanların dikkat etmediği noktaları bizim önemsediğimizi gördük. Biz ikimiz bir konuda konuşurken bir süre sonra etrafımızda kimsenin kalmıyordu. Nuri Bilge Ceylan insanın karanlık tarafına ve insanın kendine dahi söyleyemediği yönlerine ilgi duyan biri. Onlarla yüzleşmek onun ruhunu iyi geliyor. Bu benim için de geçerli. Nuri Bilge Ceylan yaptığı sinemayla ruh arkadaşlarına mektup gönderiyorsa ben de yazdığım senaryolarla bir şeyler söylemeye çalışıyorum. Temel olarak Nuri Bilge Ceylan'ı sinemasal anlamda başka dünyalardan ayıran özellik burada yatıyor. O birilerini eğlendirmek ve gelip geçici hevesler için bir şey yapmıyor” dedi.

MODERN KADININ ÖZGÜRLEŞMESİ
“İklimler” filminde modern bir kadını canlandıran Nazan Kesal ise konuşmasında sinema ve dizilerin modernizme olan yaklaşımlarındaki farklılığa dikkat çekti. Sinemada modern kadının özgürleşmesine daha çok yer verildiğini belirten Kesal şunları söyledi, “Dizilerde ise modernizmle bir çatışma söz konusu. Niyeyse daha yüzeysel karakterler yazılıyor. Dizi senaryolarındaki yazılanları oynadığınızda şablon bir hale geliyorsunuz. İnsan hayatında tek bir boyut yok ki. Yani hayatta sadece iyi ve kötü yok.”

ÜÇ MAYMUN GÜVENİNİ ARTIRDI
“Üç Maymun” filmindeki başarılı oyunculuğuyla sinema çevrelerinden olumlu eleştiriler alan Ahmet Rıfat Şungar da ilk sinema filmi deneyimini Nuri Bilge Ceylan gibi önemli bir yönetmenle yaşamasının kendisinde yarattığı etkileri anlattı. Konservatuardan yeni mezun olmuş bir oyuncu olarak Nuri Bilge Ceylan ile çalışmadan önce kafasında oyunculukla ilgili birçok soru işareti bulunduğunu söyleyen genç oyuncu, “Üç Maymun” filmiyle birlikte kendine güveninin arttığını dile getirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21