• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

TUYED SPA'NIN PÜF NOKTALARINI VE İP UÇLARINI ÖZETLEDİ

TUYED SPA'NIN PÜF NOKTALARINI VE İP UÇLARINI ÖZETLEDİ
Günümüzün moda yatırımı Spa'lar hakkında "Bir Spa yatırımı nasıl kârlı hale getirilir" sorusu giderek önem kazanıyor.

Turizmin Sesi


Günümüzde çay, araba, yastık, ayakkabı, mutfak, müzik, otel, kozmetik veya bazı cihazlar pazarlanırken başlarına "Spa" eki getiriliyor. Üç sihirli harften oluşan "Spa" her yerde, her şeyde karşımıza çıkıyor.

TUYED konuyla ilgili olarak Florida Pompano Beach'teki danışmanlık şirketi HFD'nin (Health Fitness Dynamics) kurucu ortaklarından Judith L. Singer ve Patricia A. Monteson'un bir çalışmasını derledi. Söz konusu çalışmada anlatılan püf noktaları ile verilen ipuçlarını özetledik. İşte ayrıntılar!

Spa'nın ciddi iş olduğunu unutmayın: Anahtar teslimi proje yapanlar, Spa'nın ciddi bir iş olduğunu ve finansal kaynakları inşaattan işletmenin açılışına kadar doğru kullanmalı. İşletmecilerin de iç ve dış pazarlamada misafirperlik, eğitim, hizmet ve teknik ekipmanlarda fiyatın yanı sıra, inisiyatif kullanacaklarını unutmasın.

Spa yöneticisinin motive edecek, pazarlamayı yapacak ve işi yönetecek bir müdüre gereksinimi olur. Herkesin bir Spa inşa edip onu yönetmenin kaça patlayacağını iyi bilmesi gerekiyor. Yatırımın geri dönüşü konusunda gerçekçi olunmalı. Ayrıca, Spa'nın tatil, kongre ve mülk satışına destek veren bir yatırım olduğunu da aklınızdan çıkarmayın.

Yaşam biçimi ve emlakçılığa etkisi: Spa, uzun dönemli konaklamalar ile şehirden uzak kafa dinlenilen country clubları tercih eden kesimlerin bir parçası haline geliyor. Buraları tercih edenler, "Spa türü yaşama" kayıyor. Ayrıca, iş hayatı ile dinlenmeler arasındaki köprüyü Spa'lar kuruyor. Spa, iyi, sağlıklı olma, rahatlama, üretkenlik ve yaratıcılık dengesinin kurulmasına aracılık ediyor. Yaşam biçimi haline gelen Spa'lar belli topluluk üyelerini hem sosyalleştiriyor hem de yaşamlarını zenginleştirip kalitesini artırıyor.

Resort temelli melez "Hibrid? Spa"lar: Bu tür Spa'lar, getiri yönetimi potansiyeli olan kârlılığı yüksek yatırımdır. Bu Spa'ları bir kıyı oteline (resort) kongre için gelen ve fazla zamanı olmayanlar tercih ediyor. Ala cart restoranları ve yarım günlük kür paketlerini tercih eden tüketiciler de bu tür Spa'lara gidiyor. Çok biliniyor olmaları pazarlanmaları kolaylaştırıyor. Yerel kulüpler için buraları birer "Günlük spa" yaşam biçimi üyeliği sunar hale getirebilirsiniz. Bu tür yatırımlar yüzde 100 spa odaklı, tüm hizmetlerinde Spa'nın ön planda olduğunu ve hızla büyümekte olduğunu dikkate alın.

Kutlama ve iletişimdeki rolleri: Kişiler tatillerde kendilerini şımartacak kadar deneyim sahibi olmak istiyor. Tatil dönüşü kendilerini iyi hissetmek istiyorlar. Spa'ya gidenler özel zamanlarında artık eğleniyor. Birileriyle iletişim kurup, kendileriyle aynı sosyal sınıftan olanlarla buluşup hoşca vakit geçiriyor.

Bazı otellerin suitleri tam donanımla Spa'lara, bazıları da 3-4 kümelik Spa'lara sahip olacak. Buraları kişilere veya gruplara satmak mümkün. Bazı suitler ise gerçek birer otel odasından farksız olacak. Burada tüketicilerin ihtiyaç ve ilgi alanlarını dikkatle izleyin. Geliştireceğiniz özel programlar sayesinde kişilerin "Dışarıdaki zamanını" gerçek anlamda "İş dışındaki" bir zamana dönüştürmeye çalışın.

Her yerde herkese Spa: Spa için ille de dört duvarla çevrilmiş alan gerekmiyor. Misafir odanızda, yemek salonunuzda, lobinizde, buluşma noktanızda, havuzunuzda, müziğinizle, özel ışıklandırmanızda kısaca her yerde Spa hizmeti verebilirsiniz. Çevrimiçi web satış sitenizde, otel içi mağazalarınızda "Ev spa" ürün, hizmet ve aksesuarlarını satabilirsiniz. Böylece, hem markanızın pekişmesini sağlar hem de gelirinizi artırırsınız. Karşınıza çıkacak fırsatları iyi değerlendirin. İşinizi iyi yaptığınızda, Spa ile ilişkili pazarlamaların size fazladan gelir olarak döneceğini aklınızdan çıkarmayın.

Oyun alanı olarak Spa: Spa'lar, otellerin konfor mekanları ile self-servis kür hizmeti veren mekanlarından daha yaratıcı ve işlevsel hale getirilmeli. Müşterilerinize, Spa'nızın buhar odasında ter atarlarken, aroma terapi, air jet, meditasyon, ayak, hidro masajı yaptırırken, hatta barda sağlıklı içeceğini yudumlarken, puzzle çözüp oyun oynama imkanı da sağlayın.

Bu da Spa'ları birer kür merkezi olmanın ötesine taşıyıp, oyun alanı haline getirir. Oyunların henüz Spa konusunda "Bakir" olanlarla bu alanın "Kıdemliler" arasındaki teması sağlayacak köprü olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Oyun alanlarınızı "Ürünümüzü deneyin, memnun kalırsanız satın alın" türünde yerinde pazarlama yapan, perakende zincirlerinin birer küçük teşhir reyonu haline getirebilirsiniz.

Hizmeti sipariş almanın ötesine taşıyın: Esas olarak misafirperliğe odaklanın. Elemanlarınızın "Sipariş almanın" ötesine geçip, birer "Deneyim kazandırıcı" uzmana dönüşmesini sağlayın. Bu da hizmet ve ürünlere kişiselleştirme, "Kişiye özel" gibi önemli nitelikler kazandırıacaktır. Temel sloganınız "Taleplerinizi kısıtlamıyoruz, tam tersine isteyin fazlasını verelim" olmalı. Bunu yapmanın yolunun da ansiklopedik bilgiler arasında kaybolmakta değil, "Fazlası daha iyidir felsefesinden geçtiğine inanın.

Ana eğilim olacak: Spa, artık sadece sağlık gereksimini olanlar için değil, herkes için kitleselleşmeye başladı. Pazarlama uzmanları, satış yaparken, konferans verirken, lüks arayanların talepleriyle karşılaşıp haberdar oldular. Ancak, bu alanda deneyim sahibi olmak isteyen büyük kitleyi gözardı ettiler. "Sizi; yoksullaştıracak zengin, zenginleştirecek yoksul var" deyişi bu noktada önem kazanıyor. Dolayısıyla, Spa'ları geniş kitlelere yayma fırsatını iyi kullanmalı. Kitlelere kolay benimseyip kabullenecekleri hizmetleri sunarsanız Spa "Bakirlerinin" hepsi birer Spa "Kıdemlisine" dönüşebilir.

Kitle alışkanlıklarını yakından izleyin: Kitlelerin alışkanlıkları önemli hale geliyor. Bu aşamada Spa uzmanlarının kuru övgüsü yerine, verecekleri gerçek desteğe ihtiyacınız olacak. Müşterinin talep ve ihtiyaçlarını, genelleştirmek yerine, kişiye göre hizmetleri bir orkestra şefi gibi yönetin. Hedefiniz; tüketicilerin ilgi alanlarıyla ceplerindeki paraya göre ürün ve hizmet geliştirmek olmalı. Piyasanın isteğini doğru anlayıp, bu ihtiyaca zamanında yanıt vermeye odaklanın. Kaynak-TUYED-

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21