• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

‘TÜRSAB’TAKİ DEĞİŞİME ÇOK AZ KALDI’

‘TÜRSAB’TAKİ DEĞİŞİME ÇOK AZ KALDI’
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) Aralık ayında yapılacak Başkanlık seçimine adaylığını açıklayan Firuz Bağlıkaya Alanya’da acentecilerle bir araya geldi
TURİZMİN SESİ- ARTİN ŞİRİNPINAR

BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu’nun da katıldığı ve Alanyalı acente sahiplerinin yoğun ilgisi olan toplantıda Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya lideri olduğu ‘TÜRSAB Yeniden-Değişim Başlıyor’ hareketinden söz etti ve TÜRSAB’ın sorunları tartışıldı Aralık ayında yapılacak olan TÜRSAB seçimleri için daha önce Başkanlık Adaylığını açıklayan Firuz Bağlıkaya Alanya’da acentecilerle bir araya geldi. Toplantı 22 Eylül saat 19:00’da Rubi Platinum Otel’de gerçekleşti. Toplantıya Alanya’nın en köklü acenteleri, Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu ve üyeler ile diğer acenteler katıldı. Oldukça yoğun katılım olan toplantıda sektörün sorunları tartışıldı. Sözlerine ‘TÜRSAB’taki değişime çok az kaldı’ diyerek başlayan Firuz Bağlıkaya, ekibiyle birlikte soruları yanıtladı ve projelerinden söz etti.

firuz-baglikaya,-alanya,turkiye-seyahat-acentalari-birligi.3.jpg
 
Firuz Bağlıkaya ile ETS Turizm CEO’su Mehmet Ersoy mevcut yönetimi eleştirdi.‘TÜRSAB Yeniden-Değişim Başlıyor’ hareketiyle yola çıkan Firuz Bağlıkaya ve ekibi gerçekleşen toplantıda büyüklü küçüklü tüm acentelerin sorunlarına değindi. ETS Turizm’in CEO’su Mehmet Ersoy’un da Firuz Bağlıkaya’yla birlikte katılım gösterdiği yemekli buluşmada öncelik konusu ‘Yapılamayan mali genel kurullar ve transfer sorunları’ydı.‘Şeffaflık’ ilkesini etik ve ahlak anayasalarının birinci maddesi olarak belirlediklerini söyleyen Firuz Bağlıkaya, “açıklanmayan bilançolar, yapılamayan mali genel kurullar olmayacak’’ dedi. Özellikle acentelerin ortak sorunu olan ‘transfer’ sorununa değinen Bağlıkaya, “bize korsan taksi muamelesi yapıyorlar, düzensizlikler almış başını yürümüş. İlgisiz ve bilgisiz bırakılan bir TÜRSAB’la karşı karşıyayız. Ancak merak etmeyin biz çok çalıştık ve göreve hazırız’’ dedi. ETS Turizm CEO’su Mehmet Ersoy’un da söz aldığı akşamda Ersoy “TÜRSAB kimsenin keyfi hükümlerini ve yaptırımlarını gerçekleştirip kişisel tatmin yaşayacağı bir yer değildir, burada binlerce insanın ekmeği söz konusudur. TÜRSAB ciddi bir çatıdır, hak ettiği saygınlığı kazanmalıdır.’’ dedi.
 
firuz-baglikaya,-alanya,turkiye-seyahat-acentalari-birligi.2.jpg
 
“Artık Acenteler Birliği gerçek acentecilere teslim edilmelidir’’
Soruları yanıtlayan Firuz Bağlıkaya konuşmasının sonunda “Daha güçlü bir TÜRSAB’ı birlikte inşa edeceğiz. Bakanlık ve devlet kademeleriyle daha etkin bir iletişim kuracağız. Bellboyluk’la başladım şimdi şükürler olsun nice insanın evine ekmek götürmesine katkıda bulunacak bir noktaya geldim. Yıllarımı verdiğim acenteciliğin sorunlarını iyi biliyorum. Yol arkadaşlarımla birlikte hazırladığımız çözümlerimiz ve yepyeni projelerimiz hazır. Bizim derdimiz birileri değil, büyük küçük tüm acenteler. Benim Anadolu’daki acenteci kardeşim kazanmalı, bu ülkenin doğusu batısı yok. Herkes birbirine destek olmalı. Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak gerçekleştireceğimiz ‘Ülkemi Geziyorum’ projesi gibi, acentelere daha ucuz yakıt projesi gibi, yurt dışı temsilinin artırılması gibi pek çok önemli projemiz hazır. Burada ‘bir’ yok, ‘biz’ varız. Omuz omuza vermezsek herkes zarar görür ve bugüne kadar gördü de. Artık Acenteler Birliği gerçek acentecilere emanet edilmelidir. İşi sadece acentecilik olan, turizm olan yenilikçi insanlara emanet edilmelidir. Artık birlikte olma zamanı, değişim başlıyor’’ dedi.
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21