• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

TÜRSAb’dan Trakya Seyahat Acentalarına Gap Tanıtım Turu

TÜRSAb’dan Trakya Seyahat Acentalarına Gap Tanıtım Turu
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), iç turizm pazarını hareketlendirmek, yeni destinasyonlar açılmasını sağlamak ve kültür turizmine katkıda bulunmak amacıyla keşif gezileri düzenlemeye devam ediyor

TURİZMİN SESİ


Daha önce Bursa, İzmir, Antalya, Kapadokya ve Karadeniz’e yapılan tanıtım gezilerinin son durağı Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu. TÜRSAB GAP ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulları, bölgeler arasındaki tanıtımı sağlamak, iş geliştirme ve yeni iş imkanlarının oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla, Trakya Bölge Temsil Kurulu’nu Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne davet etti. Tanıtım gezisine 20 seyahat acentası temsilcileri katıldı.

TÜRSAB GAP BTK Başkanı Soner Bacaksız’ın ev sahipliğinde 1 Ekim’de başlayan ziyaretin ilk durağı Gaziantep oldu. Zeugma Mozaik Müzesi ile başlayan tanıtım gezisinde; Gaziantep Kalesi, Hamam Müzesi, Bakırcılar Çarşısı ve Gümrük Han gibi şehrin tarihi ve turistik noktalarına geziler düzenledi. Seyahat acentası temsilcilerine kentin turizm potansiyeli hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Geziye Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey’in yanı sıra İl Kültür Müdürlüğü temsilcileri de eşlik etti.

Tanıtım gezisinin ikinci durağı ise Şanlıurfa’ydı. Seyahat acentası temsilcileri Halfeti’de tekne turu yaptı. Sular altında kalan Savaşan Köyü’nü gezen katılımcılar gezi boyunca şehrin yöresel lezzetlerini de tattı.  Gezi kapsamında, Türkiye’nin en büyük müzesi Şanlıurfa Urfa Arkeoloji Müzesi, Balıklı Göl ve dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe ziyaret edildi.Bölgeler arası tanıtım gezilerinin önemine dikkat çeken TÜRSAB GAP BTK Başkanı Soner Bacaksız; “Trakya bölgesinde faaliyet gösteren seyahat acentalarımızı davet ederek, bölgemizi tanıttık ve burada kültür turizmi yapan acentalarımızla tanıştırdık. Trakya BTK’ya bağlı acentalarımızın bölgemize daha çok kültür turu yapmalarıyla alakalı gerekli girişimlerimizi yaptık. Bölgemizi daha iyi tanıtarak ilerleyen dönemde daha fazla kültür turu yapmaları konusunda bütün alternatifleri sunduk. Şanlıurfa ve Gaziantep gezilerimizde özellikle Zeugma Mozaik Müzesi ve tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe büyük ilgi gördü” dedi.

Gezinin ikinci bölümü Güneydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu organizasyonuyla Mardin’de devam etti.

Seyahat acentası temsilcileri süryanilerin en önemli kutsal mekanlarından Deyrulzefaran Manastırı’nın yanısıra, eski Mardin evleri, Ulu Camii, Eski Postane Binası’nı ve Şehiye Camii’ni gezerek kentin tarihi ve tursitik noktalarına dair bilgiler aldı.Bölgeler arasındaki tanıtımı güçlendirmeyi amaçlayan gezinin son adresi Diyarbakır oldu. Diyarbakır Ulu Camii, Hasanpaşa Hanı, 4 Ayaklı Minare, Diyarbakır Surları, Hevsel Bahçeleri ve Hz. Süleyman Camii gibi simgesel yapılara yapılan ziyaretle sona erdi. TÜRSAB Güneydoğu Anadolu BTK Başkanı Mehmet Akyıl gezinin bölge turizmine katkı sunduğunu belirtti. Akyıl, “TÜRSAB tarafından düzenlenen bu tür organizasyonlar bölge turizmine büyük katkı sağlıyor. Bölge temsil kurulları ve tur operatörlerinin farklı bölgelerde bir araya gelip illerimizin turizm bölgelerini görmeleri çok önemli. Başta Firuz Bağlıkaya olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21