• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

TÜRSAB’dan Seyahat Acentalarına Karadeniz’de Tanıtım Turu

TÜRSAB’dan Seyahat Acentalarına Karadeniz’de Tanıtım Turu
TÜRSAB’ın daha önce Bursa, İzmir, Antalya ve Kapadokya’da düzenlendiği iş geliştirme gezilerinin 5’inci durağı Karadeniz oldu

TURİZMİN SESİ


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), iç turizm pazarını hareketlendirmek, yeni destinasyonlar açılmasını sağlamak ve kültür turizmine katkıda bulunmak amacıyla, seyahat acentalarına iş geliştirme ve yeni iş imkanlarının oluşturulması için keşif gezileri düzenlemeye devam ediyor. Karadeniz tanıtım gezisine TÜRSAB Marmaris, Adana, Bodrum, Kuşadası, Hatay, Pamukkale ve Mersin Bölge Temsil Kurullarına bağlı 300 seyahat acentası temsilcisi katıldı.  21 Mart’ta başlayan bölge tanıtım gezisinde, seyahat acentası temsilcilerine Karadeniz Bölgesi’ndeki tarihi ve turistik noktalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

tursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-b.-baglikaya,tursab-marmaris,-adana,-bodrum,-kusadasi,-hatay,-pamukkale,-mersin-,-005.png

Gezi kapsamında katılımcılar iki ayrı grup halinde eş zamanlı olarak Safranbolu ve Trabzon’dan karşılıklı hareketle Karadeniz turuna başladı. Trabzon’dan başlayan gezi programının birinci gününde katılımcılara Uzungöl, Vatan Çay Fabrikası, Manzara Tepesi; ikinci gününde ise Trabzon Atatürk Köşkü, Ordu’da Yason Burnu ve Yason Kilisesi gezdirildi. Safranbolu’dan başlayan gezinin birinci gününde ise katılımcılar Kristal Cam Teras, Safranbolu Arasta Çarşısı, Hıdırlık Tepesi, Kaymakamlar Evi, Yörük Köyü, Sipahioğlu Konağı, 350 yıllık Çamaşırhane; ikinci gününde Kastamonu Şerife Bacı Anıtı, Nasrullah Meydanı, Sinop Tarihi Cezaevi ve Sinop Kalesi’nde tura çıkarıldı.

tursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-b.-baglikaya,tursab-marmaris,-adana,-bodrum,-kusadasi,-hatay,-pamukkale,-mersin-,.png500 SEYAHAT ACENTASI SAMSUN’DA BULUŞTU
TÜRSAB’ın iş geliştirme gezisi kapsamında Karadeniz’in iki ucundan eş zamanlı tura çıkan acenta temsilcileri 22 Mart Cuma günü Samsun’da buluştu.  Bölgedeki TÜRSAB üyelerinin katılımıyla 500 seyahat acentası temsilcisi, TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ile Samsun Shareton Otel’de gerçekleştirilen söyleşide bir araya geldi.

tursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-b.-baglikaya,tursab-marmaris,-adana,-bodrum,-kusadasi,-hatay,-pamukkale,-mersin-,-001.pngFİRUZ BAĞLIKAYA: HEDEFİMİZ SAMSUN’A 1 MİLYON TURİST ÇEKMEK
Firuz Bağlıkaya yaptığı konuşmada Karadeniz Bölgesi’nin kültür, doğa ve gastronomi turizmi için önemine değindi. Bağlıkaya; “18 güzide ili kapsayan Karadeniz, yeşil doğasıyla kültür ve tarihle özdeşleşmiş durumda. Yeşilin binbir tonuna sahip, oksijeni bol yaylalarıyla doğa ve macera tutkunu ziyaretçileri çeken Karadeniz, bölgeye özgü mutfağıyla da gastronomi meraklılarının yeni gözdesi. Karadeniz Bölgemiz artık sadece Türkiye'de tanınan değil, aynı zamanda uluslararası ölçekte de ilgi gören bir turizm destinasyonuna dönüştü.Son yıllarda özellikle Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyadan ziyaretçilerin Karadeniz’e ilgi göstermesi, bizleri de ziyadesiyle memnun ediyor” dedi.

tursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-b.-baglikaya,tursab-marmaris,-adana,-bodrum,-kusadasi,-hatay,-pamukkale,-mersin-,-002.pngFiruz Bağlıkaya, 500 seyahat acentası temsilcisinin buluştuğu Karadeniz’in önemli kentlerinden Samsun’a her geçen yıl turistlerin ilgisinin arttığına dikkat çekti. Bağlıkaya; “2018 yılında Samsun’daki tesislere giriş yapan kişi sayısı 430 bini aştı. Samsun’un zengin kültür ve turizm değerlerini göz önüne aldığımızda, bu rakamın en az 1 milyona ulaşmasında hiçbir engel yok. Turizm sektörünün gelişmesinde pay alan illeri çoğaltmayı, turizmi tüm yurda ve 12 aya yaymayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda Ege'den İç Anadolu'ya, Doğu Anadolu'dan Karadeniz'e kadar her bölgemizin turizm açısından gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İç turizm hareketlerine katkı sağlamasını beklediğimiz info gezilerimize ağırlık vermiş durumdayız. İnfo gezimiz kapsamında Safranbolu’dan Trabzon’a Karadeniz’in güzelliklerini yakından görme imkanına sahip olacak acentalarımız, inanıyorum ki iç turizmde önemli bir hareketliliğe vesile olacaklar” dedi.

tursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-b.-baglikaya,tursab-marmaris,-adana,-bodrum,-kusadasi,-hatay,-pamukkale,-mersin-,-004.pngTÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, konuşmasında seyahat acentası temsilcilerine yeni yasa çalışması hakkında da bilgi verdi. “Bizler için en büyük kazanım, yeni yasamız olacak. Yeni yasada Bakanlığımız ile birlikte belge devrinden teminata, aidatlardan yeni kuruluşa kadar her konuda acentalarımızın haklarını koruyacak revizyonlar gerçekleştirdik. Amacımız, yeni yasanın bir an önce çıkmasını sağlamak. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile koordinasyon halindeyiz. Bakanımızın özel çabaları ile yeni Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nun en yakın zamanda çıkacağına inanıyoruz” dedi.

tursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-b.-baglikaya,tursab-marmaris,-adana,-bodrum,-kusadasi,-hatay,-pamukkale,-mersin-,-003.pngSöyleşinin ardından seyahat acentaları, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Bilir, Hacı İbrahim Canatan, Mehmet Nezih Hacıalioğlu, Adana Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Şirin, Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ercan Güner, Kuşadası Bölge Temsil Kurulu Başkanı Gökhan Aydın, Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin, Mersin Bölge Temsil Kurulu Başkanı Hakan Bayındır, Orta Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Yılmaz Uzunlar, Pamukkale Bölge Temsil Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, Hatay Bölge Temsil Kurulu Başkanı M. Reşat Mursaloğlu ile TÜRSAB Bilgi Teknolojileri ve Medya İletişimi Grup Başkanı Mesut Kanat’ın katıldığı gala yemeğinde bir araya geldi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21