• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

TÜRSAB KÜLTÜR TURİZM KOMİTESİ BERGAMA'YA ZİYARETTE BULUNDU

TÜRSAB KÜLTÜR TURİZM KOMİTESİ BERGAMA'YA ZİYARETTE BULUNDU
TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Bergama Akropol'e yapılması planlanan teleferik çalışmalarını yerinde inceledi

TURİZMİN SESİ - HALİL TUNCER


Ulusoy, itirazlara neden olan ilk planın değiştirilmesinden duyduğu memnuniyeti Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper ile paylaştı. Ürper, tarihi değerler konusundaki hassasiyeti paylaştıklarını söyledi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, 18 Eylül Perşembe günü Başkan Danışmanları ve TÜRSAB Kültür Turizmi Komitesi üyelerinden oluşan bir heyet ile Bergama'ya bir ziyarette bulundu. Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper ve Kaymakam Hüseyin Eren ile görüşen Ulusoy, tarihi zenginlikleri ile dikkat çeken Bergama'nın çeşitli noktalarında incelemelerde bulundu.

ULUSOY TARİHİ DEĞERLERE DİKKAT ÇEKTİ

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, makamında ziyaret ettiği Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper ile Bergama turizminin geliştirilmesi için atılması gereken adımları konuştular.

Akropol'e ulaşım için planlanan teleferik çalışmalarına değinen TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Asklepion'dan Akropol'e uzanan ve görüntü kirliliği oluşturacağı endişesiyle eleştirilen ilk planın değiştirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

"TADİLAT BİZİ MEMNUN ETTİ"

Ulusoy, "Bu plan tadilatı bizi son derece memnun etmiştir. Evvelden yukarı çıkan otobüslerin ağırlığı 7.5 - 8 ton iken şimdi 13-14 tona çıkmış durumda. Bu da yolu perişan eder. Dolayısıyla teleferik bunu ortadan kaldıracak. Burada teleferik 'yukarı çıkan turisti arttırır mı' dan ziyade mevcudu koruması önemli. O faydası varsa tabii ki buna kimsenin hayırdemesi mümkün değil. Arka tarafta yapılması da iyi" şeklinde konuştu.

Bergama'da turizm adına yapılan çalışmalara da değinen Ulusoy, "Bergama'daki dostlarımız yerel yönetimler muhakkak ki bu kentin güzelliği, bu kentin dokusu, bu kente gelecek ziyaretçileri memnun etmek açısından ellerinden geleni yapıyorlar. Biz de kendi ölçümüzde kendi fikirlerimizi aktarmaya çalışıyoruz.

Birinci proje bizi çok rahatız etmişti. İnşallah kurulacak olan kuleler -ki kazı başkanlığından müsaade alınmış- çıkış yapmaz. Projede öyle görünüyor. Bergama bizim için çok önemli. Keşle burada 4-5 tane 5 yıldızlı otel olsa. Gelen ziyaretçilerin kalma sürelerini önce 24 saate sonra 48 saat ve üzerine çıkartabilsek " dedi.

ÜRPER, TURİZMİ GELİŞTİRMEK İÇİN YAPTIKLARI FAALİYETLERİ AKTARDI

Bergama Belediye Bakanı Raşit Ürper de TÜRSAB Başkanı Ulusoy'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. TÜRSAB'ın önerilerinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Ürper, yeni anlayış ve vizyonla çalışmalar yaptıklarını belirtti. Bergama'da doğup büyüdüğünü ve küçük yaştan itibaren devamlı turistlerle diyalog halinde olduğunu belirten Başkan Ürper, ören yerlerini koruma bilincinin çok küçük yaşlarda geliştiğini söyledi.

Göreve geldikleri güne kadar turizm adına taş üstüne taş konmadığını ve Bergama'nın sahip olduğu değerleri yitirme noktasına geldiğini ifade eden Ürper, vakit kaybetmeden harekete geçerek çeşitli çalışmalar yaptıklarını aktardı. Arasta ve Basilica'da yapılan çalışmaları anlatan Ürper, termal turizm konusunda yapmayı planladıkları çalışmalar ile Akropol'deki teleferik projesi hakkında bilgi verdi.

"TELEFERİK İÇİN UZMANLARDAN GÖRÜŞ ALDIK"

Akropol'ü korumak için inşa edilen kale duvarlarının yukarı çıkan otobüsler için zamanla büyük tehlikelere yol açacağını söyleyen Ürper, bundan dolayı teleferik projesini hayata geçirdiklerini belirtti. "Biz bu sorunları gördüğümüzden dolayı Akropol'e ulaşmak için teleferik projesini geliştirdik.

Başka çaresi çağın gelişen teknolojilerinden istifade etmeniz lazım. Akropol'ün her şeyini bilen yıllardır burada çalışmalar yapan Alman Arkeoloji Ensitüsü ile yaptığımız çalışmaların neticesinde onların da onayını aldıktan sonra bu proje gerçekleşiyor. Ben tarihi bir belediyenin başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Tarihi yapılara önem veren bir anlayışla hareket ediyorz" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21