• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

TUROB'TAN FUAR İZLENİMİ

TUROB'TAN FUAR İZLENİMİ
Hollandalı turistler, 'camping' için İstanbul hakkında bilgi talep etti

TURİZMİN SESİ


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), 13 Ocak ile 18 Ocak tarihleri arasında, TUROB- Utrecht Hollanda Turizm Fuarı'na katıldı. Fuar sırasında, Hollandaturistlerin online rezervasyonu tercih ettiği gözlendi. Hollandalıların tatil seçimlerinde, ağırlıklı eğilimlerden biri de, “camping”dir ve bu konuda özellikle İstanbul hakkında bilgi talep edildi.

TUROB – UTRECHT HOLLANDA 2009 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

T.C. Lahey Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin organizasyonu ile Ülkemiz, bu yıl 38. kez düzenlenen, 2009 Utrecht Turizm Fuarı'na, 750 metrekarelik alanda, 40 katılımcı kuruluş ile katıldı. Bağımsız Türk Firmaları ile birlikte Türkiye'nin temsil edildiği toplam alan 1400 metrekare oldu ve Türkiye, fuarın en büyük 10 katılımcısı arasındaydı.

6 gün süren fuarın ilk günü sadece profesyonellere, diğer günleri halka açık olup, ilk gün zayıf geçen fuar diğer günler halkın ilgisiyle canlandı. Halkın, tatil yapacağı destinasyonu kendisinin tanıyıp belirlemesi, bilgi sahibi olduktan sonra ise, rezervasyonunu internet aracılığı ile yapma eğiliminde olduğu gözlemlendi. Diğer yandan, konaklama-uçak- rehber hizmetlerini paket olarak almak isteyenlerin Seyahat acentelerine / Tur operatörlerine yöneldiği saptanmıştır.

 Fuar süresince dağıtılan İstanbul Guide, özellikle halkın yoğun ilgisini çekti. Guide dışında standı ziyaret den misafirlerin, özellikle harita ve çeşitli görsel ( poster – kart – DVD ) talebinde bulunduğu gözlemlendi. Diğer dikkat çekici nokta ise, stant ziyaretçilerinin çoğu İstanbul daha önceden ziyaret etmiş ve tekrar gelmeyi düşünmektedir. İlk defa gelmeyi düşünenler ise özellikle “Old City” ve Taksim bölgesine talep göstermekte, diğer bir yandan ise Anadolu yakasına olan ilgi artmaktadır. Tatil planı yapan ziyaretçilerin Nisan – Mayıs – Eylül – Ekim aylarını ve 3 – 4 yıldızlı otelleri tercih ettiği saptanmıştır.

Hollandalıların tatil seçimlerinde ağırlıklı eğilimlerden biri de “camping” olup, bu konuda özellikle İstanbul için bilgi talep edildi. Hollandalıların uçakla gittikleri ülkeler arasında Türkiye'ye yoğun ilgi bulunuyor

Toplam nüfusun (yaklaşık 17 milyon) % 80'e yakınının tatile gittiği Hollanda'da, Fransa, Almanya, İspanya, Avusturya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye yurtdışı tatillerde tercih edilen başlıca destinasyonlar arasında yer almaktadır. Hollanda`da seyahat eden başlıca kesim 55 yaş üstü ve çocuklu aileler olup, ülkemizde en fazla İstanbul ( 247.935 – 2008 ), Alanya, Side, Bodrum ve Marmaris tercih edilmektedir.

 Hollanda Pazarında 2008 yılının ilk on bir ayı incelendiğinde toplam 1.112.143 ziyaretçi sayısıyla geçen yılın aynı dönemine göre %8.49 oranında büyüme kaydedildiği görülmektedir. Aynı zamanda, Hollanda %4.41 Pazar payı ile Almanya, Rusya, İngiltere ve Bulgaristan'ın ardından ülkemize en çok turist gönderen 5.ülke konumundadır.

ANVR (Hollanda Seyahat Acenteleri Birliği ) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin AVR üyesi tur operatörleri satışları dikkate alındığında, uçakla gidilen destinasyonlar arasında en çok ziyaret edilen ülke olduğu belirtilmektedir. Bu destinasyonlarda gerçekleştirilen satışlarda meydana gelen genel düşüşe rağmen, Türkiye, Yunanistan ve İspanya ile birlikte en popüler ülkelerden olmaya devam etmektedir. İspanya'nın fiyat politikasında artış yapması ve Türkiye'nin hizmet kalitesini artırması Türkiye- İspanya rekabetinin, Türkiye lehine gelişmesine sebep olmuştur.

Fuardan izlenim:
*Fuarın genel olarak geçmiş yıllarda sağladığı ilginin biraz gerisinde kaldığı gözlemlenmiş olup, halkın tatillerinde giderek internet rezervasyonlarına yöneldiği tespit edilmiştir.
*Türkiye, standın konumu sebebi ile birçok ziyaretçinin ilgisini çekmiş, fuar süresince Müşavirliğimiz tarafından düzenlenen folklor gösterileri ile stant canlı tutulmuştur.
*TUROB'un hazırladığı İstanbul Guide ve CD çalışması yoğun ilgi görmüştür. Fuar sırasında, standı ziyaret edenlere, 3000'e yakın materyal verilmiştir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21