• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

TÜROB’dan Eskişehir çıkarması

TÜROB’dan Eskişehir çıkarması
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Timur Bayındır başkanlığında geniş bir heyetle turizmin yükselen şehirlerinden Eskişehir’e çıkarma yaptı

TURİZMİN SESİ


TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Eskişehir’in turizmin gözbebeği şehirlerden biri haline geldiğini belirterek, ilde son dönemlerde birbiri ardına açılarak faaliyete geçen yüksek standartlı konaklama işletmelerin ziyaretçilerine konforlu seyahat olanağı sunduğunu söyledi.Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) son yıllarda turizmdeki yükselişiyle dikkat çeken ve özellikle yerli turistlerin gözdesi haline gelen Eskişehir’e çıkarma yaptı. TÜROB Eskişehir İl Temsilcisi Kaan Erdin'in daveti üzerine gerçekleştirilen ziyarette, TÜROB heyeti, Timur Bayındır başkanlığında Eskişehir’i ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu.

timur-bayindir,turkiye-otelciler-birligi-(turob),eskisehir-buyuksehir-belediye-baskani-prof.-dr.-yilmaz-buyukersen,.jpg

Heyette yönetim kurulu üyeleri Taner Yallagöz, Orkun Petekçi, Ziya Cihan ile TÜROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir de yer aldı. Temaslar kapsamında; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, SKAL Eskişehir Kulübü Başkanı Cahit Erbay ve sektör temsilcileri ile görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde ülkemizin, eğitim, sanayi, üretim, müzecilik, kültür ve sanat şehirleri arasında önde yer alan Eskişehir'de turizm alanında yapılan çalışmalar, tematik müzeler ve sağlık turizmi alanında projeler değerlendirildi.

timur-bayindir,turkiye-otelciler-birligi-(turob),eskisehir-buyuksehir-belediye-baskani-prof.-dr.-yilmaz-buyukersen,2.jpg

Merkez konumunda bir şehir
Eskişehir temaslarıyla ilgili bir değerlendirme yapan TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Eskişehir’in turizmin gözbebeği şehirlerden biri haline geldiğini belirterek, Eskişehir’de son dönemlerde birbiri ardına açılarak faaliyete geçen yüksek standartlı konaklama işletmelerin ziyaretçilerine konforlu ve unutamayacakları anılarla dolu seyahat olanağı sunduğunu söyledi. Yaklaşık 850 binlik nüfusu ile Eskişehir’in ülkemizin ve bölgenin önde gelen şehirleri arasında yer aldığını belirten Bayındır, “Osmangazi ve Anadolu Üniversitelerimizin varlığı ile adeta bir öğrenci kenti görünümündedir. İşlenebilir lületaşı, Türkiye'de yalnız Eskişehir'de çıkarıldığı için Eskişehir taşı olarak bilinir. Eskişehir 2013 yılında ‘Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ve ‘UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği’ unvanlarını taşımaktadır. Şehir, önemli ulaşım bağlantılarının kesişme noktasında olup özellikle kara ve demiryolu bağlantıları ile ülkenin her yerinden ulaşılabilir bir merkez durumundadır” diye konuştu. “Yeryüzünde önemli, özel ve kadim şehirler vardır” diyen Bayındır, “Bu şehirler geçmişten günümüze tarih, eğitim, bilim, hukuk, inanç, kültür, sanat, edebiyat, medeniyet gibi insanlık kültürünün oluşumuna ve gelişimine mekân olmuş önemli merkezlerdir. Bu şehirlerin başında Eskişehir yer alıyor” dedi.

Başkan Büyükerşen Balmumu Müzesi’ni gezdirdi
Öte yandan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, şehri ziyaret eden TÜROB heyetine eşlik ederek, kente çok sayıda turistin gelmesine vesile olan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ve Kent Belleği Müzesi hakkında bilgileri paylaştı. Dünyanın pek çok ülkesinde bulunan ‘Madam Tussaud’ Müzesi’nin Türkiye’deki ilk örneği olan ‘Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nde, Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağışladığı, tarihi kişiler ile yerli ve yabancı ünlü 160 kişinin balmumundan yapılan heykeli yer alıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21