• BIST 9538.53
  • Altın 2490.606
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8232
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

TUROB üyeleri Mövenpick Golden Horn Hotel'de

TUROB üyeleri Mövenpick Golden Horn Hotel'de
TUROB Başkanı Timur Bayındır, Rusya, İran ve BDT Ülkeleri'nden Türkiye'ye turist getiren charter uçaklara verilen yakıt desteğinin İstanbul'u da kapsaması ve süresinin uzatılması için yetkililer ile görüştüklerini açıkladı
TURİZMİN SESİ

TUROB Başkanı Timur Bayındır, Rusya'daki azalmayı dengelemek için uzak destinasyonlardan daha fazla turist çekeceklerini ve alternatif ürünler yaratacaklarını da ifade etti.Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) Geleneksel Öğle Yemeği, Nisan ayında Mövenpick Golden Horn Hotel'de gerçekleştirildi. Toplantıya, İstanbul'un yeni İl Müdürü Nedret Apaydı da katılım gösterdi.

movenpick-golden-horn-hotel,turob-uyeleri-,timur-bayindir,yakit-destegi,turob-baskani-timur-bayindir,.jpg2.jpg

Apaydın, kaliteli turizmden ödün verilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Toplantıda bir konuşma yapan Timur Bayındır, 2015 yılının Çanakkale Zaferi münasebetiyle, Türkiye açısından önemli bir yüzüncü yılı simgelediğini vurguladı. ITB Berlin, MITT Moskova, WTM Afrika ve WTM Latin Amerika uluslar arası turizm fuarlarını geride bıraktıklarını belirten Bayındır, "ITB Berlin Borsası kapsamındaki gözlemlerimizde; Alman tatilcilerin, Dolar'daki değerlenme dikkate alınarak, ABD seyahatlerinde yavaşlama beklendiğini, sağlık turizminin öne çıkmakta olduğu ve bu alanda ülkeler arası rekabetin arttığı, Rusya Federasyonu ve Ukrayna'da süren siyasi ve ekonomik gelişmeler dikkate alınarak, bu ülkelere gelecek turist sayısı ve bu ülkelerden yurtdışına çıkacak turist sayısında, önemli oranda düşüş yaşanacağı ve 2015 yılında Almanya'dan ve diğer ülkelerden ülkemize gelecek turist sayısında kayda değer oranda değişim yaşanmayacağı tespit edildi" dedi. Bayındır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Rusya pazarına yönelik tespitler, MITT Moskova Fuarı'ndaki temaslarımızda da doğrulanmış, Rusya'dan ülkemize 2015 yılında gelecek turist sayısında ve elde edilecek turizm gelirinde hissedilir oranda azalma olacağı tahmin ediliyor. Bildiğiniz üzere, pazara destek sağlamak amacıyla Ekonomi Bakanlığı onayıyla, Rusya Federasyonu, İran ve BDT Ülkeleri'nden, Türkiye'ye turist getiren Charter uçaklara yakıt desteği verilmesi kararlaştırıldı. Ancak, desteğin sadece Nisan ve Mayıs ayları içerisinde, İstanbul hariç tutularak, 'tarifesiz' (charter) turist getiren seyahat acentalarına sağlanacak olması, tam anlamıyla verim alınamayacağının bir göstergesidir. Dolayısıyla desteğin, İstanbul'u kapsayacak şekilde ve süresinin uzatılarak sağlanması gerektiği yönünde, Birliğimizin temasları devam ediyor. Umarız gerçekten amaca yönelik bir neticeye varabiliriz.
 
"GÜNAY AFRİKA VE LATİN AMERİKA'DA FAALİYETLERİMİZ SÜRÜYOR"
Bu önemli fuarların gösterdiği kritik tablolar karşısında tabii ki çaresiz değiliz. Yaptığımız araştırma ve öngörüler sayesinde, alternatif pazar ve ürünler konusunda sürdürülebilir adımlar atmaya devam ediyor, Güney Afrika ve Latin Amerika destinasyonlarındaki faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Uzak destinasyonlardan gelecek turistlerin kalış süresi ve eğilimleri, sektörümüz açısından oldukça faydalı olduğu gibi, ülkemiz turist profili çeşitliliğine katkısı da pozitif yönde oluyor. 
 
"TEK TİP TURİZM YANLIŞ BİR YOL!"
Gelecek hafta gerçekleşecek bir diğer önemli fuar olan, ATM Dubai Turizm Fuarı'na ilişkin raporumuzu fuar sonrasında sizlerle paylaşacağız. Kaynak pazarlarımızı arttırmaya çalışırken, bir yandan da bu pazarlara sunduğumuz turizm ürünlerimizi de çeşitlendirmeyi ihmal etmiyoruz. TUROB olarak, ısrarla, tek tip turizm ürünü, tek tip turizm destinasyonu ve tek tip turizm yatırımının, ülkemiz zenginliği karşısında yanlış bir yol olduğunu vurguluyoruz. İstanbul, Antalya gibi öne çıkmış turizm destinasyonlarımız, tabii ki birer dünya markasıdır ve ülke tanıtımındaki yeri büyüktür. Ancak unutulmamalıdır ki Anadolu barındırdığı, sayısız zenginlik ve kültür ile sektörümüz için önemli bir kaynaktır. 
 
"BÖLGE TEMSİLCİLİKLERİMİZİN SAYISI 11'E ULAŞTI"
Ulusal ve uluslararası tüm fuar ve toplantılarda, turizmin ve turist profilinin değişmekte olduğu, yeni segment ve beklentilerin oluştuğunu söylüyoruz ve duyuyoruz. Dolayısıyla, bizim de yeni ve farklı cazibeler yaratmamız, bu değişime ayak uydurmamız gerekiyor. Bu sebeple, TUROB olarak, bölge temsilciliklerimizi arttırma kararı aldık ve şüphesiz ki önemli bir doğal güzelliği barındıran Karadeniz bölgemizdeki, Trabzon ve Giresun'da temsilciliklerimizi faaliyete geçirdik. Böylelikle temsilcilik sayımız 11'e ulaştı. Bu temsilciliklerimizin, hayat geçmesi yönündeki değerli çabalarından ötürü, üyelerimiz Zorlu Grand Hotel Trabzon Sayın Ali Şahin ve New Jasmin Hotel Giresun Sayı Yeşim Kitapçı yöneticilerine teşekkür ediyorum.Son yemeğimizde sizleri haberdar etmiş olduğum üzere, uzun bir süredir titizlikle çalıştığımız, Müzik Meslek Birlikleri Protokolümüzü üyelerimiz için yaklaşık yüzde 75 avantajlı tarife sağlayarak imzaladık. Böylelikle, 5146 nolu yasa gereği yükümlülüğümüz olan bu meseleyi, üyelerimiz için en uygun şartlarda çözümledik. Konu hakkında henüz bir girişimde bulunmamış ya da detaylı bilgi almak isteyen üyelerimizin en kısa sürede Merkez Ofisimiz ile temasa geçmeleri konusunu bir kez daha önemle hatırlatmak istiyorum.
 
"1 MAYIS İÇİN GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIN"
Öte yandan, bu Cuma günü 1 Mayıs sebebiyle, bazı ulaşım yolları trafiğe kapanacak. Konuya ilişkin, özellikle Taksim ve civar bölgedeki işletmeleri ve turistlerin ulaşım ve güvenlik tedbirleri yönünde, Valiliğimiz ile gerekli temasları kurduk. ve kendileri büyük bir hassasiyetle konuyu takip ettiklerini belirtti. Sizlerin de misafirlerinize ve çalışanlarınıza gerekli bilgilendirmeleri yapmanızı rica ediyorum."
 
movenpick-golden-horn-hotel,turob-uyeleri-,timur-bayindir,yakit-destegi,turob-baskani-timur-bayindir,3.jpg
 
movenpick-golden-horn-hotel,turob-uyeleri-,timur-bayindir,yakit-destegi,turob-baskani-timur-bayindir,4.jpg
 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21