• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

TUROB STANDINA BÜYÜK İLGİ

TUROB STANDINA BÜYÜK İLGİ
TUROB, 30 Ekim ile 2 Kasım tarihleri arasında, Yunanistan Selanik 24.Philoxenia Turizm Fuarı'na katıldı.

TURİZMİN SESİ


Fuar sırasında standı ziyaret edenlere, İstanbul Hotels Flyer, İstanbul Guide, İstanbul CD, İstanbul Map, Yürüyüş yolları haritası, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Broşürleri, katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar, İstanbul Posterleri, İstanbul Tişörtleri, Hotel & Travel Guide + CD'ler dağıtıldı. Fuarda, 11 bin 400 metrekarelik alanda, 820 stand yer aldı. 26 ülkenin katıldığı fuarı, yaklaşık 45 bin kişi ziyaret etti.

Tur operatörleri ile yapılan görüşmelerde 2008 yılı sonuna kadar Yunanistan'dan, Türkiye'ye gelecek turist sayısının 500 bini geçeceği ve 2009 yılında yüzde 20 artış beklendiği ifade edildi.

TUROB - Selanik Philoxenia 2008 Turizm Fuarı Sonuç Raporu
Philoxenia turizm fuarı 24.Philoxenia turizm fuarı Yunanistan'ın Selanik şehrinde 30 Ekim – 2 Kasım 2008 tarihleri arasında yapıldı. Ülkede yapılan en önemli turizm fuarı olarak kabul edilen Philoxenia Turizm Fuarı'na, yaklaşık 11bin 400 metrekare kapalı alanda katılan, 820 firmadan,120 tanesi, Yunanistan dışındaki ülkelerden katılmıştır. Fuar idaresinin özel organizasyonu ile ABD, Avusturya, İtalya başta olmak üzere 15 ülkeden 90 “Hosted Buyer” fuar katılımcıları ile görüşmelerde bulunmuş, program turizm profesyonellerince yararlı ve başarılı bulunmuştur.

Türkiye standı
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sofya Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin organizasyonu ile hazırlanan yaklaşık 120 metrekare büyüklüğündeki Türkiye standı, ziyaretçiler ve profesyonel katılımcılar tarafından gerek görsel bütünlüğü, gerekse fonksiyonel olması nedeniyle çok başarılı bulundu. Stant katılımının destinasyon ve bireysel katılım esas alınarak sağlandığı gözlemlenmiştir.

TUROB standı
Fuarda, yer alan yaklaşık 40 metrekare büyüklüğündeki TUROB standında, 'İstanbul destinasyonu' esas alınarak tanıtım yapılmıştır. Fuara, TUROB organizasyonu ile 30 otel katılmıştır. Stant içerisinde oluşturulan “Mısır Çarşısı” ziyaretçiler tarafından ilgi ile karşılanmıştır. Stant alanında düzenlenen etkinlikler ve TUROB tarafından hazırlanan “Türkiye-Yunanistan turizmde işbirliği” konulu basın bülteni birçok yazılı ve görsel medyada yer almıştır.

Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu
TUROB organizasyonu ile fuara katılmak üzere Selanik'e gelen ve aralarında Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul İl Özel İdaresi, 2010 Avrupa Kültür Başkenti temsilcilerinin de yer aldığı heyet, 29 Ekim 2008 tarihinde Selanik Başkonsolosluğunda düzenlenen “Cumhuriyet Bayramı” resepsiyonuna katılmıştır.

Fuarda düzenlenen etkinlikler
Fuardan, Birliğimiz ve üyelerimizin beklentilerini karşılamak, standımıza olan ilgiyi artırmak amacı ile bir dizi etkinlikler yapılmıştır. Fuar süresince, her gün 2 kez folklor, 2 kez sema gösterisi yapılmış, etkinlikleri çok sayıda ziyaretçi takip etmiştir. Bir başka etkinlikte ise; TUROB organizasyonu ile fuara katılan oteller tarafından sağlanan ücretsiz konaklamaların talihlilerini belirlemek üzere, fuarın 2,3 ve 4. günlerinde çekilişler yapılmış, söz konusu çekilişleri çok sayıda ziyaretçi takip etmiştir.


Kokteyl ve plaket töreni
Fuarın birinci günü, fuar alanında Kültür ve Turizm Bakanlığı (Sofya Kültür ve Tanıtma Müşavirliği), T.C.Selanik Başkonsolosluğu katkı ve desteği, TUROB'un organizasyonu ile yapılan kokteyle; başta T.C.Selanik Türkiye Başkonsolosu Hakan Abacı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, Sofya Kültür ve Tanıtma Müşaviri Gülay Aslan, İstanbul İl Özel İdaresi Satın alma Daire Başkanı Fahrettin Eriş ve Daire Başkanı Hasan Özkan, TUROB Fuarlar ve Tanıtım Başkanı Müberra Eresin, TUROB Genel Koordinatörü Kasım Zoto, TUROB Yönetim Kurulu Üyesi Eşref Yıldırım, Yunanistan Turizm Bakanı Aris Spiliotopoulos, Selanik Valisi Panagiotis Psomiadis, Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği (HATTA) Başkanı Argyro Phili olmak üzere TUROB üyeleri, sektör temsilcileri, tur operatörleri ile seyahat acenteleri ve basın mensuplarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 350 kişi katıldı. Kokteyl sırasında Kuzey Yunanistan'dan ülkemize en çok turist getiren 10 seyahat acentesine birer teşekkür plaketi verilmesi büyük memnuniyet ile karşılandı.

Bu acente ve tur operatörleri;(a...z)
Athos Hellas Travel
Diesel Travel
Dion Travel
Excellent Travel Services
Papadopoulos
Rodopi Tours
Silver Star Holidays
Sismanidis Travel
Voya Travel
Zorpidis Travel

Kokteyl sırasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel tarafından Yunanistan Turizm Bakanı Aris Spiliotopoulos'a bir plaket ve çeşitli hediyeler sunuldu. İstanbul standında, incelemelerde bulunan Yunan Bakan'a, İstanbul ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti konularında bilgiler sunularak çeşitli ikramlar yapıldı ve İstanbul tişörtü hediye edildi.

Yunanistan
Toplam 11,5 milyon nüfusu ile Yunanistan, Avrupa kıtasının en önemli turizm destinasyonları arasında yer almaktadır. 2007 istatistiklerine göre;
Konaklama Kapasitesi
Tesis Sayısı Yatak sayısı
Yunanistan : 9.531 790.956
Selanik : 135 17.842
Yunanistan'da, konaklama sektöründe ağırlık düşük ve orta sınıflı konaklama tesislerinden oluşmakla, 4 ve 5 yıldızlı tesislerin tüm tesisler içerisindeki oranı yüzde 35,9'dur. 2007 yılında, otellerde yapılan gecelemelerin yüzde 75,5'i yurt dışından gelenlerden oluşmaktadır.
Turist sayısı
Taşıt Araçlarına göre
Hava 12.001.222
Kara 4.354.879
Deniz 1.066.359
Tren 95.331
TOPLAM 17.517.791
Yunanistan'a gelen her 10 turistten 6 tanesi mass turizm amacı ile gelmektedir.

En çok turist gönderenler
İngiltere 2,6 Milyon
Almanya 2,2 Milyon
Bulgaristan 1,1 Milyon
İtalya 1,1 Milyon
2007 yılında 99 bin 243 vatandaşımız turist olarak Yunanistan'a gitmiştir.
Yunanistan'dan ülkemize gelen turist sayısı;
Yıl Gelen Turist Sayısı
2005 584.840
2006 413.162
2007 447.950
2008* 434,143 * 01.10.2008 tarihine kadar.
Yunanistan'ın yıllık turizm geliri 11- 13 milyar dolar arasında

Turizmden yılda 11-13 milyar dolar gelir sağlayan Yunanistan'da turizmin istihdam içindeki payı yaklaşık yüzde 11 (UNWTO verileri).Yunanistan ağırlıklı olarak Avrupa'dan turist alıyor ( yüzde 93,5) ve ülkeyi ziyaret eden turistlerin yüzde 89'u Mayıs-Eylül döneminde tatillerini yapıyorlar.
Bu durum doğal olarak; yıllık ortalama doluluk oranlarını aşağı çekmektedir. 2007 yılında otellerde ortalama doluluk oranı yüzde 61,5 olarak gerçekleşmiştir. Yunanistan'dan yurt dışı çıkışlarda Türkiye 8-10 yıl önce sıralamada dahi yokken, 2007 itibari ile Türkiye; İtalya ve Fransa'dan sonra üçüncü durumdadır. Yunanistan'dan ülkemize gelen turistler genel olarak; dini ve akraba ziyareti, alışveriş ve tatil amacıyla gelmektedir. Son zamanlarda turizm hareketlerinde İstanbul en çok ziyaret edilen destinasyon olup, pazarda özellikle Kapadokya ve Karadeniz bölgesine yoğun ilgi duyulduğu gözlemlenmektedir. Yılsonuna kadar, 550 bine ulaşacağı tahmin edilen Yunanlı turist sayısının ülkenin toplam nüfusunun 11,5 milyon olduğu göz önüne alındığında önemi bir kez daha anlaşılacaktır. SONUÇ: Philoxenia turizm fuarı, kamu ve özel sektör işbirliği ile büyük başarıların yakalanacağı gerçeğini gözler önüne seren ve son dönemlerde yapılan en başarılı fuarlar arasında yer almıştır. Tur operatörleri ile yapılan görüşmelerde 2008 yılı sonuna kadar toplam turist sayısının 500.000'i geçeceği, 2009 yılında ise % 20 artış beklendiği dile getirilmiştir.


Özellikle fuarın birinci günü yapılan resepsiyon ile fuarın iki, üç ve dördüncü günleri yapılan çekilişlere ve fuar alanında her gün yapılan folklor ve sema gösterilerine duyulan büyük ilgi ve katılım fuara katılan tüm heyetimizi sevindirdi. Bu organizasyonlar ile standımızı ziyaret etmesini arzuladığımız seyahat acentesi ve tur operatörlerinin sahip veya genel müdür seviyesindeki katılımları, hedeflerimiz açısından son derece faydalı olmuştur.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ile Sofya Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin fuardaki organizasyonu başından sonuna tüm ayrıntılarına kadar sahiplenmeleri turizmcilere büyük sevinç yaşattı.

Fuara katkıları için teşekkür ederiz…
T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı (Tanıtma Genel Müdürlüğü)
T.C.Selanik Başkonsolosluğu
T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı (Sofya Kültür ve Tanıtma Müşavirliği)
İstanbul İl Özel İdaresi
İstanbul Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (Turizm Atölyesi)
Boyut Yayın Grubu
Ulusoy Holding (Otobüs Grubu)
Malatya Pazarı
İstanbul Lokum
Kasım Zoto
Opus Travel
Akgün Hotel
Armada Hotel
Barcelo Saray Hotel
Barcelo Eresin Topkapı Hotel
Büyükşahinler Hotel
Dedeman İstanbul Hotel
Erboy Hotel
Eresin Crown Hotel
Eyfel Hotel
Feronya Hotel
Galata Antique Hotel
Golden Age-1 Hotel
Grand Emin Hotel
Güneş Hotel
Harem Hotel
Hilton Parksa İstanbul
İbis Hotel (İstanbul)
İstanbul Royal Hotel
Midtown Hotel
Mosaic Hotel
Mövenpick Hotel
Novotel İstanbul
Novotel Trabzon
Radisson Sas Bosphorus
Richmond İstanbul
The Green Park Taksim
The Madison Hotel
Washington Hotel
Yaşmak Sultan Hotel
Yenişehir Palas Hotel

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21