• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

TUROB HOLİDAY INN CİTY OTELDE TOPLANDI

TUROB HOLİDAY INN CİTY OTELDE TOPLANDI
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Şubat ayı geleneksel öğle yemeği Holiday Inn İstanbul City Hotel'de gerçekleşti.

TURİZMİN SESİ


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Demir, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TUROB Yönetim Kurulu Üyeleri, TUROB üyelerinin de aralarında bulunduğu, kamu, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Turizm sektörü kriz paketiyle ilgili toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ertuğrul Günay, krediler, vergiler ve istihdam yükünün azaltılması konusundaki çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bakan Ertuğrul Günay, “Daha önce ay sonu açıklarız demiştim, yine aynı şeyi söyleyeceğim, ay sonu civarında somut bir noktaya varacağız.

Turizmcilerin ihracatçı sayılmaları ve ihracatçıların yararlandıkları teşviklerden yararlanması konusunda bir gelişme var. Düşük mevsimde, işçi çalıştırmaları konusunda istihdam kolaylıkları getirilecek" dedi.

Ocak rakamları, yıl geneli için ipucu vermez

Geleneksel Öğle Yemeği'nin açılış konuşmasını yapan TUROB Başkanı Timur Bayındır, Ocak ayında gelen turist sayısındaki yüzde 4'lük düşüşün, yılın geneline ilişkin bir ipucu veremeyeceğini kaydetti. Bayındır, “İnşallah bu yıl hepimiz için hayırlı olacak, ümitliyiz” diye konuştu.

23 Şubat tarihinde gerçekleşen, İstanbul Ticaret Odası'ndaki (İTO) 'Turistik Otelciler Meslek Komitesi' seçimlerine ilişkin açıklama yapan Bayındır, kendi listelerinin 6 oyla kaybettiğini söyledi. Timur Bayındır, “Karşımızdaki ekip, 6 oy farkla seçimi kazandı. Eğer, biraz yavaş davranıp da kapının önünde kalan arkadaşlarımız olmasaydı, biz bu seçimi kazanacaktık. Bundan sonra, İTO'da otelciler olarak nasıl temsil edileceğiz bilemiyoruz. İTO, bizlerin menfaati için önemli bir noktaydı, bu noktayı şimdi kaybettik. İnşallah, 4 yıl sonra yapılacak yeni seçimde bizden sonra gelecek arkadaşlar bu işe daha yoğun sarılır”şeklinde konuştu.

Davos sonrası Arap ülkelerine tanıtımı arttırdık

2008 yılında dünya genelinde bir gerileme yaşandığını hatırlatan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ancak Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yüzde 12'lik artış yakaladığını ifade ederek sözlerine başladı. "2009, 2008 kadar kolay olmayacak" diyerek konuşmasına devam eden Günay, 2009'un turizm pazarına yeni katılan ülkeler sayesinde, geçen yıla yakın bir ortalamayla kapatabileceğini kaydetti. Başbakanın Davos çıkışından sonra, Arap ülkelerinde tanıtımı arttırdıklarını ifade eden Bakan Ertuğrul Günay, “Sayın Başbakan'ın Davos'taki çıkışından sonra, Suudi Arabistan, Suriye, Körfez ülkeleri, İran ve Çin'e doğru daha yoğun ve yaygın bir kampanyaya başladık. Bu ülkelerden gelenlerin turizm gelirlerinin artmasına daha büyük katkısı oluyor" şeklinde konuştu.

Bakan Günay, Bakanlık ekiplerinin İngiltere, Almanya ve Rusya gibi ülkemizin en büyük turizm pazarlarına giderek, bütün operasyon merkezleriyle ilişkiler kurduklarını da anlattı. Mart ayında yapılacak Dünya Su Kongresi'nin büyük bir organizasyon olduğunu da sözlerine ekleyen Ertuğrul Günay, Sütlüce Kongre Merkezi'nin bu kongreye yetişmesinin büyük bir başarı olduğunu açıkladı.

Konuşmaların ardından Başkan Timur Bayındır, Courtyard by Marriott'tan Wolfgang Koller, Holiday İnn airport Hotel'den Ali Bozatlı, Hotel Poem'den Adnan Mordeniz, Masi Hotel'den ÇetinYavuz'a üyelik plaketlerini verdi. Başkan Bayındır, Holiday Inn İstanbul City Hotel Genel Müdürü ve TUROB Başkan Yardımcısı Osman Öztürk'e teşekkür plaketi verdi. Ardından, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başkan Timur Bayındır, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Demir ile plaket alan üyeler birlikte fotoğraf çektirdi.


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21