• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

TÜRKSOY, Baharın Renklerini ABD’ye Taşıyor

TÜRKSOY, Baharın Renklerini ABD’ye Taşıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve beraberindeki heyeti Beştepe'de kabul etti
TURİZMİN SESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Türksoy Genel Sekreteri Kaseinov ve beraberindeki , heyeti kabul etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, 1993'te kurulan TÜRKSOY'un Türk Dili, Kültürü ve Sanatının korunması, canlandırılması ve araştırılması yönünde gerçekleştirdiği çalışmaları takdirle karşıladığını vurguladı. 

cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan,-turksoy-genel-sekreteri-dusen-kaseinov,2.jpg
 
TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov ile Nevruz etkinlikleri vesilesiyle Azerbeycan’dan, Kazakistan’dan, Kırgızistan’dan, Türkmenistan’dan, Moldovya’dan, Bosna-Hersek’den Makedonya’dan ve Moğolistan’dan Türkiye’ye gelen sanatçıların kabulü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nevruz'un sadece Avrasya’nın değil bütün dünya ailesinin birleşmesini ve bütünleşmesine vesile olmasını diledi. Kabul akabinde Kaseinov ve beraberindeki sanatçılar, Nevruz anısına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a içinde yumurta, buğday, çerez ve kuru yemişlerin yer aldığı bir "semeni" (sini) ve de geleneksel Kazak giysisi "çapan" hediye ettiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuklarını Türk sanat musikisinden seçme eserlerin yer aldığı birer müzik CD'si armağan ederek uğurladı. 
 
cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan,-turksoy-genel-sekreteri-dusen-kaseinov,6.jpg
 
TÜRKSOY’un yaptığı çalışmalarla daha önce pek çok farklı ülkede düzenlenen Nevruz bayramı, her geçen yıl büyüyerek daha geniş kitlelere ulaşıyor.   Türksoy, Nevruz geleneğinin coşkusu, bu yıl Türk dünyasının yanı sıra, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York ve Washington DC şehirlerinde de yaşatacak.  TÜRKSOY; Nevruz Bayramının uluslararası kültürel dostluk köprüsünü bu yıl Amerika’da Birleşmiş Milletler Binasına, ardından Washington DC’nin ünlü gösteri merkezi Warner Theatre’a  da taşıyacak.Türk Kültürü’nün vazgeçilmez mirası Nevruz’un temsil ettiği Bahar ile yeniden canlanmaya başlayan doğanın insanlara sunduğu bolluğu, bereketi, diriliği, sevgiyi, kardeşliği, paylaşmayı, barışı anlatan gösteriler; 15 farklı ülkeden 200’e yakın sanatçı tarafından dünya sahnelerine taşınacak.
 
cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan,-turksoy-genel-sekreteri-dusen-kaseinov,3.jpg
 
Birleşmiş Milletler Salonu’nda dev gösteri
TÜRKSOY Nevruz Bayramı kutlamaları kapsamında Amerika’da yapılacak ilk gösteri, 28 Mart 2016 tarihinde; tarihi kararlara ev sahipliği yapan Birleşmiş Milletler Genel Kurul Salonu’nda, yerli ve yabancı misyon temsilcilerinin katılımıyla New York’ta gerçekleştirilecek.
 
Nevruz Çoskusu görkemli Warner Theatre’da
Türk dünyasının önde gelen sanatçılarının sahne alacağı barış mesajlarının verildiği kutlamalar, New York’un ardından aynı tarihlerde Dünya barışının en önemli zirvelerinden sayılan Nükleer Güvenlik Zirvesinin de gerçekleştirileceği Washington DC şehrinde devam edecek. Washington DC’nin sembollerinden olan Cherry Blossom Festivali ile eş zamanlı gerçekleşecek TÜRKSOY Nevruz Konseri, 1 Nisan 2016 tarihinde ABD’nin  en görkemli salonu olan Warner Theatre’da sanatseverlere unutulmaz bir gün yaşatacak.
 
ABD NEVRUZ KUTLAMALARI PROGRAMI
TÜRKSOY & BİRLEŞMİŞ MİLLETLER NEVRUZ KUTLAMASI - NEW YORK
Yer : BM Genel Kurulu, New York
Tarih : 28 Mart 2016
Saat :19.00
 
TÜRKSOY NEVRUZ KONSERİ - NEW YORK
Yer : Baruch Performans Sanatları Merkezi, New York
Tarih : 29 Mart 2016
Saat :19.30
 
TÜRKSOY NEVRUZ KONSERİ - WASHINGTON DC
Yer : Warner Tiyatrosu
Tarih :01 Nisan 2016
Saat :20.00
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21