• BIST 10003.88
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

TÜRKİYE’DE BİR İLK GERÇEKLEŞİYOR!

TÜRKİYE’DE BİR İLK GERÇEKLEŞİYOR!
İsviçreli Dünya Havacılık Devi “AMAC AEROSPACE” Business Jetlerin Bakım Ve Modifikasyonunu Türkiye'de Gerçekleştirecek

TURİZMİN SESİ


Dünyanın 2. Büyük VIP uçak bakım ve modifikasyon firması AMAC Aerospace Türkiye'ye yatırım yapıyor. 'AMAC Aerospace Turkey'in kuruluşunu yaptıktan sonra Atatürk Havalimanı Özel Hangarlar Bölümü'ndeki Sancak Air'a ait hangarı devralan firma, bir ilki gerçekleştirerek Business jetlerin bakımının yanı sıra VIP modifikasyonunu da Türkiye'de gerçekleştirecek. Türkiye çalışmalarına ilk aşamada 25 çalışanla başlayacak firmanın Türkiye'ye başlangıç için yaptığı yatırım rakamı ise 10 milyon USD.

Son teknolojiye sahip altyapısı ile kurulduğu 2007 yılından bu yana hızla büyüyen AMAC Aerospace dünyanın 2. En büyük VIP uçak içi bakım ve modifikasyon firması unvanını aldı. Merkezi İsviçre'nin Basel şehri olan firma buradaki hangarlarında sadece özel jetlerin değil B777-200/300, B747-400 gibi geniş gövdeli uçakların iç VIP tasarımlarını da isteğe uygun olarak yapıyor. VIP tasarımda sınır tanımayan AMAC Aerospace, uçakların içini bir ev gibi düşünerek yatak odasından mutfağına kadar en ince detaylara ve VIP kaliteye göre tasarlıyor.

Globalde 525 çalışanı olan ve 2011 yılı cirosu 300 milyon dolar olan Amac Aerospace, önümüzdeki 3 yıllık süreçte toplam 1 milyar dolarlık sipariş anlaşması imzalamış durumda. Türkiye'de ilk yıl için 25 çalışanla start verecek firmanın Türkiye'ye ilk yıl yaptığı yatırım rakamı 10 milyon USD.
'Daha önce VIP modifikasyonlar için yurtdışına gidiliyordu'
Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye operasyonları için gelişen ekonomisiyle Türkiye'yi merkez seçen firma böylece İsviçre dışındaki ilk MRO yatırımını İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki Sancak Air'a ait 1500 metre karelik hangarı devralarak yaptı.

Türkiye'nin gelişen ekonomisinin buraya yatırım kararı almalarında büyük rol oynadığını söyleyen AMAC Aerospace Grup CEO'su Kadri Muhiddin, açıklamasında şunları söyledi. “Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye bizim için büyük önem taşıyor. Bu bölgede yapacağımız çalışmalar için gelişen ekonomisiyle Türkiye'yi seçmemiz önemliydi. Öncelikle AMAC Aerospace Turkey'in kuruluşunu gerçekleştirdik. Atatürk Havalimanı'nda Sancak Air'dan devraldığımız hangarımızda Business Jetlerin uçak içi bakım ve modifikasyonlarını yapacağız. Tasarımlarımızda sınır yok. Bugüne kadar Türkiye' deki business jet sahipleri, bazı küçük modifikasyonlar için bile yurt dışına gitmek ve sıra beklemek zorunda kalabiliyordu. Artık AMAC Aerospace Turkey olacak. Hem bir ilki gerçekleştireceğiz hem de Business Jet sahiplerine aradıkları kaliteli hizmeti sunacağız”

Türkiye'ye yatırımlarını ilerleyen dönemde daha da artıracaklarını söyleyen Kadri Muhiddin ”Basel'deki hangarlarımızda sadece Business Jetlerin değil, en büyük uçakların da modifikasyonunu yapıyoruz. Müşterilerimiz arasında özellikle Orta Doğu'dan Krallar ve prensler var. İlerleyen dönemde yatırımlarımızı artırarak geniş gövdeli uçakların iç dizaynını da Türkiye'deki hangarlarımızda yapmayı planlıyoruz” dedi.
Pilatus 12 NG satış ve bakım hakları VIP uçak bakım ve modifikasyonlarının yanı sıra Pilatus 12 NG marka özel kullanım uçağının da Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika satış ve bakım haklarını da elinde bulunduran AMAC Aerospace, bu uçakların da bölgedeki bakım ve modifikasyon dahil tüm çalışmalarını Türkiye üzerinden götürecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21