• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Türkiye Saç Ekiminde Marka Ülke Konumunda

Türkiye Saç Ekiminde Marka Ülke Konumunda
Pek çok erkeğin kelliğe karşı başvurduğu ilk yöntem olarak dikkat çeken saç ekim işlemleri, ülkemizin sağlık turizmi alanında en başarılı olduğu ve son yıllarda marka ülke konumuna yükseldiği bir alan.
TURİZMİN SESİ

Ünlü saç ekim uzmanı Dr. Koray Erdoğan, “Türkiye’nin saç ekiminde öncü ve marka ülke konumunda olmasının ana sebebi, yapılan işlemlerde memnuniyet oranı yüksekken, maliyetin diğer ülkelere oranla daha avantajlı olması” diyor. Amerika ve Kanada başta olmak üzere, Avrupa ve Arap ülkelerinden pek çok erkeğin, saç ekim işlemlerinde Türkiye’yi tercih etmesinin bir diğer sebebini ülkemizde rekor sayıda saç ekimi yapılıyor olmasına da bağlayan Dr. Koray Erdoğan, ülkemizin muhtemelen dünyada en çok saç ekimi yapılan ülke olduğunun da altını çiziyor. 
 
turkiye-sac-ekimi,saglik-turizmi,-unlu-sac-ekim-uzmani-dr.-koray-erdogan,1.jpg
 
Tüm dünyada kabul görmüş özel ekim tekniklerinin yanı sıra kendi geliştirdiği Manuel Punch tekniğini kullanan Erdoğan, saç ekiminin front line dizayn adlı ön çizgi tasarımından, donör bölgeden kök alınırken dikkat edilmesi gereken hususlara ve ekim işleminin öncesi ve sonrasındaki tıbbi sürecin doğru yönetilmesine kadar her aşamasının titizlikle planlanması gereken bir işlem olduğunu söylüyor. “Hastanın hayalindeki görüntü ile pratikte yakalanabilecek son görüntünün, hastaya doğru ve gerçekçi bir biçimde anlatılıyor olması, bu işte memnuniyet skalasını yüksekte tutabilmenin en önemli kuralı. “Saç ekimi her ne kadar estetik kaygılarla başvurulan bir yöntem olsa da bu işlemin öncesi ve sonrasıyla aslında tam bir tıbbi müdahale olduğu gerçeği asla unutulmamalıdır” diyor ve klinik seçiminde ortam şartlarının hastane şartlarına uygunluğu konusunda hastaları uyarıyor.
 
Saç Ekiminde Dikkat Edilmesi Gereken 5 Temel Unsur
Geçtiğimiz yaz saç ekimi konusunda dünyanın en önemli uluslararası saç ekim sempozyumu olan 3. Akdeniz FUE Workshop’una da ev sahipliği yapan Asmed’in kurucusu Dr. Koray Erdoğan, Türkiye’de yapılan saç ekim işlemlerinin başarısını anlatırken, tüm hastaların saç ekimiyle ilgili dikkat etmesi gereken beş temel unsuru şu şekilde sıralıyor:
 
-Beklenti ile mümkün olan arasındaki değerlendirmenin doğru yapılabilmesi için hekim seçimine dikkat edin.
 
-Alınan köklerin sayısı, bu kökleri alırken köklerin alındığı bölgeye zarar verilmemesi ve köklerin dağılımı gibi konular, başarılı ve sağlıklı bir saç ekiminde dikkat edilmesi gereken önemli unsurlardır.
 
-Hastanın saçının ayrıntılı bir şekilde ve klinik ortamında inceleniyor olması da saç ekiminin en önemli aşamalarından biri. Her türlü bilimsel verinin takip ediliyor olması çıkacak sonucun kalitesini belirler. Operasyon öncesi skala incelemesi yapılmalı, bilimsel verilerin ve hesaplamaların sonuçları hasta ile paylaşılmalıdır. Örneğin; donör alanda santimetrekarede kaç folikül var, foliküllerinin kalınlığı ne kadar, folikül başına düşen saç teli ortalaması nedir, santimetrekareye kaç folikül yerleştirilirse beklenen kapatıcılık (coverage value) sağlanabilir gibi hesaplar yapıldıktan sonra kişinin beklentilerinin yüzde kaçının karşılanacağı, bilimsel temellere dayandırılarak hastaya açıklanması gereklilikler arasında yer alıyor. 
 
-İşleme konu olan alanda yapılacak ön çizim, estetik ve teknik yeterliliği olan bir hekim tarafından gerçekleştirilmelidir.
 
-Saç ekiminin her aşamasında, klinik ortamın yapılacak işleme uygunluğu şartının gözetilmesi.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21