• BIST 14734.5
  • Altın 6204.71
  • Dolar 46.4089
  • Euro 53.2515
  • İzmir 31 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 25 °C
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu

Türk İmzasıyla Issık Gölü Mavi Bayrak Hedefinde

Türk İmzasıyla Issık Gölü Mavi Bayrak Hedefinde
Türk Dünyasında Bir İlk: Issık Gölü’nde Mavi Bayrak Yolculuğu Antalya’da Başladı

TURİZMİN SESİ


Antalya, Türk dünyasında çevre ve turizm alanında tarihi bir sürece ev sahipliği yapıyor. Kırgızistan’ın dünyaca ünlü Issık Gölü için başlatılan Mavi Bayrak süreci, Türkiye’nin bilgi birikimi ve uygulama gücüyle şekilleniyor. Dünyada en çok Mavi Bayraklı plajlara sahip ülkelerden biri olan Türkiye, bu deneyimini kardeş ülke Kırgızistan’la paylaşıyor.

issik-golu-mavi-bayrak.jpgTürkiye’nin Deneyimi Kırgızistan’a Rehber Oluyor  
Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın (FEE) Türkiye koordinatörü TÜRÇEV rehberliğinde Antalya’ya gelen heyet, eski Kültür, Enformasyon ve Gençlik Politikaları Bakanı Azamat Zhamankulov başkanlığında Mavi Bayraklı plajları adım adım gezdi. Konyaaltı, Muratpaşa, Kemer ve Lara Halk Plajları’nda yapılan incelemelerde Türkiye’nin çevre yönetimi, hizmet kalitesi ve sürdürülebilir turizm standartları büyük takdir topladı.

Issık Gölü’nde Mavi Bayrak Hedefi  
Danimarka merkezli FEE’nin yönlendirmesiyle yürütülen süreçte, Kırgızistan’ın Issık Gölü’nü Orta Asya’da ilk Mavi Bayraklı destinasyon haline getirme hedefi öne çıkıyor. Antalya’daki programda marina yönetimi, Mavi Bayraklı tekneler, çevre eğitimi, atık yönetimi ve su kalitesi izleme çalışmaları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

issik-golu-mavi-bayrak-001.jpg“Türkiye’nin Deneyimi Kardeş Ülkelerle Paylaşılıyor”  
TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir Ateş, Türkiye’nin Mavi Bayrak programında ulaştığı başarının uluslararası ölçekte örnek gösterildiğini belirterek şunları söyledi:“Türkiye, dünyanın en fazla Mavi Bayrak sahibi üçüncü ülkesi. Bilgi birikimimiz ve uygulama deneyimimiz kardeş ülkeler tarafından yakından takip ediliyor. Issık Gölü’nde dalgalanacak Mavi Bayrak, Türk dünyasında çevre, sürdürülebilirlik ve turizm alanlarında yeni başarı hikâyelerine öncülük edecek.”Issık Gölü’nde Mavi Bayrak sürecinin başarıyla tamamlanması halinde, bu gelişme yalnızca Kırgızistan için değil; Türk dünyasında çevre, sürdürülebilirlik ve turizm standartları açısından da yeni bir dönemin başlangıcı olacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21