• BIST 9218.82
  • Altın 4302.563
  • Dolar 39.5391
  • Euro 45.4813
  • İzmir 32 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 31 °C
  • İDO; 38’inci Yılına Özel Düzenlediği Lansmanla Kutladı
  • MSC Cruises İle Kuşadası’ndan Roma’ya, Mikonos’tan Napoli’ye
  • Türk Vatandaşlarının Yurt Dışı Seyahat Eğilimleri
  • İDO; 38’inci Yılına Özel Düzenlediği Lansmanla Kutladı
  • MSC Cruises İle Kuşadası’ndan Roma’ya, Mikonos’tan Napoli’ye
  • Türk Vatandaşlarının Yurt Dışı Seyahat Eğilimleri

TURİZMDE EĞLENCE VERGİSİ DÜŞÜYOR

TURİZMDE EĞLENCE VERGİSİ DÜŞÜYOR
Turizm sektöründe eğlence Vergisini düşürmeyi hedefleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu amaçla Maliye ile ortak çalışma yürütüyor

TURİZMİN SESİ


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sektörün canlanması ve yatırımcıya kolaylık sağlanması için bir dizi çalışma yürütüyor.

MALİYE İLE İŞBİRLİĞİ

TURİZM yatırımcılarına kredi ve istihdam konusunda yeni kolaylıklar getirmeyi hedefleyen Günay, ayrıca yatırım indirimi getirilmesi yönünde çeşitli projeler hazırlıyor. Bakanlığın gündemine aldığı en son proje ise eğlence vergilerinin düşürülmesine ilişkin yapılan çalışma oldu.

Bakanlık, turizm yatırımcısına teşvik amacıyla eğlence vergilerinde indirime gidilmesine ilişkin yeni bir proje başlattı. Maliye ile koordineli olarak yürütülen çalışma henüz tamamlanmadı. Maliyenin uygun gördüğü oranda vergi indirimine gidilmesi planlanıyor. Bakanlık ayrıca yatırım indirimi kapsamında ithal içkide ÖTV indirimine gidilmesi yönünde de yeni bir çalışma yürütüyor.

HERKESE TATİL FIRSATI

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kışın ucuza tatil yapma fırsatı sağlamak için de çalışma yaptıklarını açıklamıştı. Günay, Güneyde konaklama merkezleri kışın boş kalıyor. Otellerin kışın daha az kárla ama makul dolulukla, kapanmadan sürdürmelerini sağlama yönünde projeler uygulamaya çalışıyoruz demişti.

Bakanlığın gündemindeki bir başka proje ise herkesin parasına göre tatil yapmasına imkan verecek bir düzenleme. Müzekart sistemine benzer bir kartla herkesin tatil yapmasına imkan verecek projenin esası, alışveriş yaptıkça biriken puanlarla tatil yapılabilmesi sistemine dayanıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21