• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

TURİZMCİYE KREDİ KOLAYLIĞI GELDİ

TURİZMCİYE KREDİ KOLAYLIĞI GELDİ
TÜROFED, turizmciye kredi kolaylığı sağlanması konusunda Türkiye İş Bankası ile protokol imzaladı

TURİZMİN SESİ


TÜROFED üyesi konaklama tesisleri, özel koşullarla İş Bankası'nın kredi ve nakit yönetimi hizmetlerinden yararlanabilecekler. Küresel krizin olumsuz etkileri altındaki Türkiye'nin ayakta kalmaya namzet sektörü turizmin finansal sorunlarına çözüm üretme konusunda çalışmalarını sürdüren Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) ile Türkiye İş Bankası arasında finansman temininde özel koşulları içeren bir protokol imzalandı.

İstanbul'da 22 Ocak 2009 tarihinde gerçekleştirilen imza törenine TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, TÜROFED Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye İş Bankası üst düzey yöneticileri ile medya temsilcileri katıldılar.



TÜROFED Başkanı Ahmet Barut toplantıda yaptığı konuşmada; Küresel krizin olumsuz etkilerinin Türkiye'de de yakından hissedildiğini, Türkiye'deki bu yıl için en şanslı sektör olmasına rağmen turizm sektörünün de olumsuz iklimden etkilendiğini belirterek, “tüm diğer sektörler gibi turizm de finansman bulma darlığı içindedir.” dedi.

Sektördeki bu durumun; Türkiye'de yapılan turizmin ağırlıklı olarak mevsimsel olması nedeniyle mevsim dışı dönemde işletmelerin finansman desteğine ihtiyaç duymalarından, kış aylarında yenilenme yatırımları için finansman gerekliliğinden ve son yıllarda yapılan binlerce yeni yatak, havalimanı vb. gibi yatırımlardan dolayı sektörün süregelen finansman yükünden kaynaklandığını vurgulayan Ahmet Barut şunları söyledi:

“Bu süreç, bu güne kadar gayet güzel işlemiştir. İşlerin normal olduğu dönemde, gururla söyleyebilirim ki turizm sektörü kredi dönüşlerinin en yüksek, bir başka deyişle yüzde 2 ile dönmeyen kredi oranının en az olduğu sektördür. Ama küresel mali kriz nedeniyle son 3-4 aydır piyasa koşulları işlememektedir.”

Konuşmasında, TÜROFED olarak kredilendirme konusunda her sektörün ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiği yaklaşımına yönelik öncülüğü nedeniyle Türkiye İş Bankası'nı kutlayan Ahmet Barut; “Bu ülke hepimizin. Hepimiz aynı gemideyiz. Bugünleri aşmak ve daha iyi bir geleceğe ulaşabilmek için akılcı, ortak yararların korunduğu yaklaşım tarzını dün olduğu gibi bugün de ortaya koymak hepimizin yararına… Gün, laf değil, iş yapma, çözüm üretme zamanıdır. Türkiye İş Bankası'nın turizm sektörünün sorun ve önceliklerine gösterdiği bu duyarlılığın, tüm diğer karar mekanizmalarına, kurum ve kuruluşlara örnek olmasını diliyorum.” dedi.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince de törende yaptığı konuşmada; turizm sektörünün sürekli geliştiğini hatırlatarak bu gelişmede tesislerin yüksek kalitede hizmet vermesinin büyük payı olduğunu söyledi. TUROFED'in turizm sektörünün uluslar arası rekabet gücünün artmasına ve ülke kalkınmasına katkıda bulunduğunu vurgulayan Özince, uluslar arası krizle başa çıkabilmek için alınacak önlemlerden birinin de turizm sektörünü uluslar arası platformda öne çıkartmak olduğunu belirtti.

Özince “İş Bankası olarak ekonomimizin gelişimine öncülük eden sektörleri desteklemeyi misyonumuzun bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Bu kapsamda mesleki örgütler ile yaptığımız işbirlikleri bizim için önem taşıyor” dedi. Yapılan protokolle, turizm sektörüne teminat mektupları için ödenen komisyonun yıllık yüzde 1'e indirilmesinden post cihazlarına değişik tarife uygulanmasına kadar 13 tür farklı imkan sağlanıyor.

TÜROFED üyeleri, kendilerine sağlanacak özel koşullu finansman temini konusunda Türkiye İş Bankası şubelerinin yanı sıra www.turofed.org.tr adresinden de bilgi alabilecekler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21